X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות
אמיר פרלמן מייסד מדיקל צ'י קונג ישראל, מסביר מדוע מיליוני סינים יוצאים לתרגל צ'י קונג בכל בוקר בפארקים ברחבי סין
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

בעשורים האחרונים גם בעולם המערבי, התרגול לשם בריאות ואריכות ימים נעשה מקובל ולצ'י קונג יש כיום גם בישראל מקום של כבוד.
גדולי הרופאים בכל הזמנים, ראו את הבריאות המיטבית כעומדת על שלושה עמודי תווך והם: אכילה בריאה, התעמלות בריאה ויישוב הדעת.
ציטוט מגדול רופאי ישראל - הרמב"ם מתוך כתביו הרפואיים: "אשר היא (ההתעמלות) העיקר הגדול בהתמדת הבריאות ובדחיית רוב החלאים". ואף ב'היד החזקה', הלכות דעות פרק ד, כותב הרמב"ם: "כל זמן שהאדם מתעמל ויגע הרבה ואינו שבע (כוונתו לאכילת יתר) אין חלי בא אליו וכוחו מתחזק ואפילו אכל מהמאכלות הרעים".
מי שנחשב לאבי הרפואה המערבית, היפוקרטס (377-460 לפנה"ס), אף הוא רואה את הפעילות הגופנית כהכרח חסר תחליף שאין שום דרך לקיים בריאות טובה כלל בלעדיה: "ולא ימצא דבר (אשר) יהיה תמורת ההתנועעות וההתעמלות בשום פנים".
כיום ישנן שיטות רבות של התעמלות טיפולית נגישות לציבור הרחב וכולן משמשות לצורך תחזוקה, תיקון היציבה או לצורך ריפוי ושיקום מטראומה או פציעה, כגון: שיטת אלכסנדר, פלדנקרייז, סוגים שונים של יוגה תרפיה וצ'י קונג שהוא אחד הענפים המרכזיים ברפואה הסינית האנרגטית. לאורך השנים דרך התנסות עם רבות מהשיטות המוכרות, מניסיון מצטבר של כמה עשורים של עבודה עם הגוף, אני מוצא את הצ'י קונג ככלי היעיל ביותר לשימור ולהשבת הבריאות.

אז מה זה צ'י קונג?

משמעות המילה צ'י היא ביו-אנרגיה, קרי האנרגיה המחייה את האדם. משמעות המילה קונג היא עבודה, אך המובן הנכון כאן יהיה מיומנות, כלומר צ'י קונג זאת מיומנות בעבודה אנרגטית.
צ'י קונג זו פעילות פסיכופיזית המשפיעה על הגוף והנפש של המתרגל ונכון יהיה להגדירה כמדיטציה בתנועה המביאה לאיזון פיזי ונפשי. המטרה העיקרית בתרגול היא להעלות את רמות האנרגיה בגוף תוך כדי השקטה ואיזון מנטלי. נמנה כמה ממאפייני השיטה:
  • חיבור של תנועה זורמת, נשימה ותודעה בכל תנועה.
  • הרפיית הגוף ועבודה ברכות וללא מאמץ תוך הקשבה ליכולות הגוף.
  • שיתוף של הגוף כולו בכל תנועה, במקום הפעלה של חלקי גוף שונים בהפרדה.
  • עבודה מבפנים החוצה, קרי תנועה פנימית המקבלת ביטוי חיצוני בידיים וברגליים.
  • שימור האנרגיה בהתאם לחוק "המאמץ המזערי".
ברפואה הסינית שגורה האמירה "דלת שנעשה בה שימוש תדיר ציריה אינם מחלידים לעולם". מתרגלי צ'י קונג שואפים לגמישות פיזית ונפשית ורואים באיזון אנרגטי את המפתח לבריאות ולאריכות ימים.

צ'י קונג רפואי

במסורת הרפואה הסינית הצ'י קונג משמש, מלבד אמצעי לתחזוקה ושימור הבריאות, גם דרך לטיפול נקודתי ממוקד באיברים ספציפיים ובבעיות בריאות ספציפיות. ישנם תרגילים שנועדו לחזק את הכבד, את הכליות, לשפר את פינוי הרעלים מהגוף, להוריד את לחץ הדם, לטפל בבעיות ריאה, להקל על הסובלים מכאבי גב וצוואר, לטפל בעצירות כרונית, לשקם ולשחזר את יכולות התנועה של בני גיל הזהב וכמובן לסייע בתהליכי החלמה למתמודדים עם מחלות כרוניות.
מחקר שנערך על-ידי צוות רופאים בראשות ד"ר קווין צ'ן ופורסם בשנת 2006, הראה שהצ'י קונג תרם להפחתה משמעותית בכאב ולשיפור יכולות התנועה אצל חולי פיברומיאלגיה. 1
מחקר מעניין נוסף שנערך על-ידי ד"ר קווין צ'ן וד"ר מינג לי ופורסם בשנת 2002, בדק את רמת ומהירות ניקוי הרעלים (Detoxification) במכון גמילה בקרב נגמלים מהתמכרות לסמים נרקוטיים. החוקרים חילקו את משתתפי המחקר לשלוש קבוצות: קבוצה אחת טופלה באמצעות צ'י קונג בלבד, השנייה קיבלה טיפול תרופתי כמקובל והשלישית שימשה קבוצת ביקורת ללא כל התערבות. התוצאות היו מדהימות והראו, כי קבוצת הצ'י קונג עברה את תהליך הניקוי המלווה על-פי רוב בתסמינים קשים במחצית הזמן ובהפחתה ניכרת של תופעות הלוואי לעומת מקבלי הטיפול התרופתי. 2
במחקר שנערך בסין על-ידי קבוצת חוקרים בראשות ד"ר לידה פנג, הושתלו בגופם של עכברי מעבדה סוגים שונים של סרטן. העכברים עברו ניקוי אנרגטי, כלומר ניקוז והרחקה של צ'י פתוגני וכן טיפול אנרגטי - הקרנה של צ'י על-ידי מטפלים בכירים.
תוצאות המחקר הראו בלימה של הגידולים באחוז ניכר אצל חיות המעבדה. לאחר שחזרו על המחקר כמה פעמים והתקבלו תוצאות דומות החלו החוקרים בעבודה זהה עם מטופלים. במחקר השתתפו 127 חולי סרטן הנמצאים בשלבים מתקדמים של המחלה, משתתפי המחקר קיבלו כולם טיפול תרופתי. 97 מתוכם תרגלו צ'י קונג ואף טופלו בהקרנת אנרגיה לצורך ניקוי צ'י פתוגני.
לפניכם טבלה המשווה את מצבם מבחינה פיזיולוגית, איכות חייהם וכן מידת ההפחתה בתופעות הלוואי בין קבוצת הטיפול המשלב שעתיים מדי יום של צ'י קונג רפואי לבין קבוצת ביקורת של 30 חולי סרטן להם ניתן טיפול תרופתי בלבד. 3
פרופסור ג'.א. ג'והנסון ראש המכון הבין לאומי לצ׳י קונג רפואי הנגיש לעולם המערבי ידע שהיה שנים בבחינת סוד שמור, כמשנה סדורה ומלאה למעשה בפעם הראשונה בשנות ה-90. עד אז היו חלקי המידע הרבים כפסיפס חסר.
זכיתי להיות תלמידו האישי של פרופסור ג׳והנסון בשנים שקדמו לכתיבת הקורס וסילבוס הקורס להכשרת מדריכי צ'י קונג של 'מדיקל צ'י קונג ישראל' מתבסס ברובו על כתביו, שאת זכויות היוצרים עליהם בעברית רכשנו לצורך תרגומם למען קהילת התלמידים והמתרגלים דוברי העברית. מחקריו וספריו הציגו לעולם המערבי ידע עתיק יקר ערך שנבחן בעין מדעית, שקידם ופתח את אפשרויות הלימוד מחוץ למסגרות המסורתיות הקיימות בסין. השנה קורס הכשרת מדריכי צ'י קונג מתקיים בפריסה ארצית: תל אביב, ירושלים, באר שבע וקיבוץ יגור.

סיפור אישי

המטופל הראשון שלי היה - אני עצמי. לאחר שנפגעתי אנושות באגן ובכתף בתאונת דרכים קשה לפני קרוב ל-30 שנה, אף האופטימיים שברופאי טענו, שסביר שאהיה מרותק לכיסא או בעל מוגבלות קשה למשך שארית חיי. לקחתי אז החלטה אמיצה, עזבתי את השיקום שמומן על-ידי חברת הביטוח והחלטתי לטפל בעצמי בדרך אחרת.
במשך חודשים ארוכים תרגלתי סדרות צ'י קונג כמה שעות מדי יום. תוך כמה חודשים שבתי לחיים פעילים ומלאים כמוזיקאי וחזרתי להופיע ברחבי העולם. מאז חלפו יותר מ-25 שנה בהן זכיתי לטייל ברחבי העולם, לטפס הרים, לצאת לטיולי גלישה וכן ללמוד וללמד צ'י קונג וטאי צ'י צ'ואן. גם כיום בנוסף לעיסוק בהוראת הקורס אני מקפיד לתרגל צ'י קונג כשעה מידי בוקר כחלק מאורח חיים בריא.
במשך השנים, ראיתי אנשים רבים מבוגרים וצעירים כאחד, שהשיבו לעצמם את יכולת התנועה שאבדה עקב חוסר פעילות, תאונת דרכים או כתוצאה מפציעת ספורט. כמורה ומדריך ראיתי תלמידים רבים שיציבתם השתפרה ללא היכר, טיפלו בעקמת קשה או הסדירו בעיות במערכת העיכול, כגון עצירות כרונית שהובילה לתלות של ממש בתרופות. לכן לדעתי פעילות גופנית מתקנת ומשקמת היא צעד משמעותי בדרך להחלמה מכל אתגר בריאותי.

פעולות מנע במקום פעולות שבר

הרגע הטוב ביותר להתחיל לתרגל, זה בילדות והרגע השני הכי טוב להתחיל להתאמן, הוא תמיד, עכשיו, בכל גיל. כשם שכל אדם בר דעת מקפיד על טיפול תקופתי בכדי לשמור על רכבו, כך עלינו לנהוג בשמירה על גופנו, שזהו כלי הרכב שלנו לחיים ולצערנו הרב אי-אפשר להחליפו מדי כמה שנים במודל חדש. לכן, לכל אדם החפץ לשמר את נעוריו, נכון ללמוד לתרגל ולהתמיד בכך לכל הפחות פעמיים-שלוש בשבוע כחצי שעה עד שעה, מתוך קשב ליכולת האישית. עבור מיליוני סינים זו הדרך להשכין שלום בין גוף לנפש ופוליסת הביטוח הטובה ביותר להבטיח בריאות מיטבית בכל גיל.
מאת: אמיר פרלמן
מייסד 'מדיקל צ׳י קונג ישראל'
באתר תוכלו למצוא סרטוני הדרכה וחומרי העשרה רבים.

מקורות:

1. ד"ר קווין צ'ן 2006 Journal Of Alternative And Complementary Medicine.
2. ד"ר קווין צ'ן וד"ר מינג לי 2002 Magazine Alternative Therapies
3. ד"ר קנט סנסייר Database by Dr. Kenneth M. Sancier, and distributed by the Qigong Institute of Menlo Park, California.

תאריך:  15/04/2018   |   עודכן:  16/04/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 כבוד האדם וחירותו
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il