X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת ג'ויה בהרצליה פיתוח כבר איננה מה שהייתה, ונותרו ממנה רק הזיכרונות הטובים של ימים שהיו וחלפו לבלי שוב
▪  ▪  ▪
מסעדת ג'ויה [צילום: יח"צ]

בברנז'ה המקצועית היא מכונה "נדנדה קולינרית". כזו שהיא פעם למעלה ופעם למטה. כך, בדיוק, נעה דרכה הפתלתלה של מסעדה ותיקה ממוצעת, שבכל מחיר מבקשת לשרוד.
עם הקטגוריה הקולינרית הזו נמנית, מן הסתם, מסעדת "ג'ויה", שבאזור התעשיה של הרצליה פיתוח (רחוב שנקר 9), שבמרוצת שני עשורי קיומה ידעה עליות ומורדות כאחד. מנת-חלקה הייתה לא רק טלטלת-בעלות, שעברה פה ושם, אלא גם טלטלת-תפריטים, תוך נאמנות וסגידה אמיתית למה שקרוי מטבח איטלקי.
לזכותה של "ג'ויה" אכן ייאמר שהיא נמנית עם חלוצות הקולינריה של ארץ המגף בארץ. אלא שעם זאת גם עשה בינתיים הזמן את שלו, ומן השף המייסד סרטוריאני, מאסטרו המטבח הוותיק של מילנו, נותרו רק הזיכרונות הטובים. גם היום, בחלוף השנים מאז שעזב, אני עדיין מתרפק על מעדני הפסטה והקינוחים המהוללים שלו, שלטעמם חשתי עצמי כאילו אני באמת סועד במסעדה איטלקית מקורית-איכותית.
בינוניות לשמה
את "ג'ויה", במהדורתה העכשווית, עם שף ישראלי לכל דבר, פקדנו בשניים, לעת צהריים, לארוחה עסקית, בלתי-מלהיבה בלשון-המעטה. אותיות התפריט שהוגש לנו, ושהכיל שפע של היצעים, היו, אללי, זעירות מדי עבור סועדים קשישים שכמונו, ובלית ברירה נאלצנו להעזר בשירותיה הטובים של מלצרית סובלנית..
מן המנות הראשונות שהוצעו לנו, נפלה הבחירה על מרק-עגבניות ועל ספגטי-ג'מברטי. המרק היה עשוי מרסק טעים של עגבניות, בעוד שהספגטי, שאמור היה להכיל בקירבו עולם ומלואו של זוקיני, שרימפס, פירורי-לחם ותבלינים, נחשף כמרובה שהכיל רק מעט. את המנה החזרנו אחר אי-כבוד למטבח, ופוצינו בתחליף מוצלח של כדורי-ארז, עם מוצרלה ופרמזן. לשתי המנות צורפה פוקאצת הבית וסודה צוננת..
מן המנות העיקריות המרנו על פסטת טליאטלה-ראגו של בקר ביין אדום, מנה שהייתה בהחלט לעניין, ועל קנלוני-רקוטה, שנחשפה בבינוניותה. בינוני. משלושת הקינוחים בלבד שהוצעו לנו - נפל הפור על טירמיסו, שממנו נעדר משום מה הליקר, האמור להשביח את טעמו. לפחות האספרסו, שהתלווה לקינוח, לא בייש את הפירמה..
המחיר לארוחה לשניים הסתכם ב-206 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות די קשוב. את "גויה" זיכינו ב-6 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.

תאריך:  17/01/2017   |   עודכן:  17/01/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
זמן רב מתבזבז לריק באולמו של שופט העבודה יוחנן כהן - בין היתר משום שהוא מאפשר לצדדים לעשות זאת. בסופו של דבר, דיון קדם-משפט הסתיים בכך שהתיק נקבע להוכחות
רבקה שפק ליסק
בטבריה היה רוב יהודי לאורך ההיסטוריה שלה    טבריה כיום היא עיר יהודית בעלת כ-40,000 תושבים. העיר מצטיינת באתרי תיירות כמו העיר העתיקה, קברי רבי מאיר בעל הנס, הרמב"ם ורבי עקיבא
רבקה שפק ליסק
הנוצרים, רובם ממוצא סורי-ארמי ופיניקי, היו הקבוצה הגדולה ביותר באוכלוסייה לצד מיעוט יהודי, שומרוני וערבי-מוסלמי. רוב החוקרים מסכימים עם דעתו של משה גיל
אמנון ליכטנשטיין
פרשת מוזס-נתניהו אינה הפרשה הראשונה של קשרי עיתון-שלטון בישראל. פרשה קודמת בעלת מאפיינים דומים אירעה לפני 66 שנים
אמנון ליכטנשטיין
עליס בליטנטל
לאלה החושבים שאישפוז מרצון או "לנסיון" מסתיימים בתוך זמן קצר וללא פגע - מבהיר המחזה של דייל ווסרמן שלא כדאי להם להמר על כך. הפסיכיאטריה המודרנית היא בבחינת כלא ללא מיגבלה של זמן או אחריות לתוצאות, שלעיתים הרסניות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il