מסורת אכילת הפירות היבשים נתפשת כמסורת בריאה במיוחד. תזונאי קופת חולים כללית ומשרד הבריאות שוברים את התדמית החיובית ומזהירים מכמויות הסוכר שהם מכילים. למרות ההזהרות, תוספו הסוכר והחומרים המשמרים לא מצוינות על גבי האריזות.
פירות יבשים מסוכרים
באתר קופת חולים כללית רצה כבר שנים רשימה של פירות יבשים שמגיעים עם תוספת לא בריאה של סוכר וצבעי מאכל. כוכב הרשימה הוא הקיווי מיובש. עורכת הרשימה תמי אדיב טוענת שבקיווי מיובש יש כל כך הרבה סוכר, צבעי מאכל וחומרים משמרים שכבר עדיף לוותר עליו ולאכול כמה קוביות של שוקולד מריר איכותי.
פרי מיובש נוסף עתיר סוכר המכיל צבעי מאכל הוא הפפאיה המיובשת שאת הצבעוניות שלה משיגים על-ידי תוספת של צבעי מאכל וחומרים משמרים, ובתהליך הייבוש מוסיפים לה כמויות עצומות של סוכר. לחמוציות המיובשות לעומת זה, לא מוסיפים צבעי מאכל אבל טעמן החמוץ מתוק מעיד שהושרו במיץ תפוחים או בסוכר. הג'ינג'ר המיובש שנצרך כממתק מכיל גם הוא כמויות נכבדות של סוכר ולרוב מוסיפים לו גופרית כדי לשמור על הגוון הצהוב.
דובר משרד הבריאות מסר בתגובה: "ככלל עדיף לאכול פירות טריים העשירים בוויטמינים מינרלים ועוד עשרות חומרים נוספים. פירות יבשים חלקם מיובשים בצורה אקטיבית הרבה פעמים בתוספת סוכר כמו צימוקים חמוציות ועוד וחלקם מיובשים על העץ כמו תמרים בכל מקרה הם מרוכזים מאוד בסוכר ולכן אין להרבות בצריכתם ויש להעדיף פירות טריים".