יו"ר הכנסת, ח"כ
יריב לוין, תוקף (יום א', 26.7.20) את היועץ המשפטי ל
ממשלה,
אביחי מנדלבליט, ואת פרקליטות המדינה' וטוען כי הן נוהגות ברפיון כלפי תופעות חמורות. בהתייחסות לאירועים האחרונים, כתב לוין: ראינו איך ההתרחשויות מנוצלות לביזוי סמלי המדינה, לאיומים קשים ברצח ולהסתה חסרת תקדים כלפי ראש הממשלה ובני משפחתו, להתפרעויות אלימות, למקרים של תקיפת המפגינים עצמם על-ידי קיצונים' ולהתקהלויות המתעלמות במכוון מהוראות משרד הבריאות, הוראות שנועדו למנוע התפרצות רחבה עוד יותר של הקורונה.
"לצערי, דווקא כאשר אנו זקוקים לנחישות מצד רשויות אכיפת החוק, אנו נתקלים בהיעדר תגובה של ממש מצדן ובכלל זה מצד היועץ המשפטי לממשלה. ראוי היה שרשויות התביעה ינהגו כפי שנוהגים השוטרים בשטח, שהינם היחידים שעומדים בנחישות אל מול ההפגנות האלימות. ההסתה החמורה לרצח ראש הממשלה מחייבת תגובה נחרצת, וביזוי סמל המנורה אל מול הכנסת אסור שייעטף בססמאות ריקות על
חופש הביטוי כביכול".
יו"ר הכנסת האשים את רשויות אכיפת החוק באכיפה בררנית והמשיך: "האכיפה הבררנית זוקפת שוב את ראשה המכוער, והפעם זה על חשבון הבריאות והביטחון האישי של כל אחת ואחד מאיתנו. נגיף השנאה והאלימות מסוכן לא פחות מנגיף הקורונה. על כן, זוהי שעת מבחן לכל רשויות אכיפת החוק. עליהן להפסיק את החידלון ולפעול בעוצמה כדי להגן על כלל אזרחי ישראל".
לדברי לוין, "ימים אלו אינם פשוטים לכולנו, ולכן דווקא עכשיו נדרשות מאיתנו נחישות ואחריות, כדי למנוע מגורמים קיצונים את ניצול המצב לרעה לשם יצירת אנרכיה".
במקביל, הגיב ח"כ
שלמה קרעי (הליכוד) לדיווח בהארץ, לפיו המחליט מנדלבליט, בצעד חריג, להפקיע מידי
דן אלדד את ליווי חקירת פרשת המימד החמישי. היועמ"ש החליט להעביר את הטיפול בפרשה לידי המשנה לפרקליט המדינה, מומי למברגר, אף שהמשנים לפרקליט אינם משמשים פרקליטים מלווים. הוא נמנע מלהשיב לשאלה מדוע עשה זאת
לדברי קרעי, שוב מוכח, כי ה'חומה' של שר המשפטים וראשי כחול לבן על היועמ"ש וחבר מרעיו, היא קודם כל כדי להציל את עצמם וש'ישראל תלך לעזאזל-לפני הכל'".
מוקדם יותר, נמסר בשמם של מקורבי ראש הממשלה: "תשובת היועץ המשפטי לממשלה לבג״צ היא עוד הוכחה לרדיפה ולתפירת התיקים נגד ראש הממשלה נתניהו ורעייתו. הניסיון של היועץ המשפטי להפוך את החלטת ועדת ההיתרים בנימוק מופרך חושפת את כוונתו האמיתית והלא מוסתרת - לפעול להחלפתו של ראש הממשלה.
"לאורך כל ההליך המשפטי בעניינם של ראש הממשלה ורעייתו החלטותיו של מנדלבליט רצופות סתירות. בכל פעם שחשש שהחלטה קודמת שלו תפגע בסיכוייו להרשיע בתיק הוא הפך את החלטתו ב-180 מעלות. כך לדוגמה, בשנת 2018 קבע מנדלבליט שחוק המתנות לא חל על תמיכתו של ספנסר במימון ההגנה המשפטית- וכעת, כשהוא חש שהחלטה זו תפגע ביכולתו להרשיע - הוא הופך אותה.
"מנדלבליט היה גם האיש ששלח את ראש הממשלה לוועדת ההיתרים כדי לאשר את מימון הוצאותיו המשפטיות- רק כדי לשלול ממנו את המימון כשהוועדה אישרה שראש הממשלה יכול לקבל אותו. כל פעולות היועץ מלמדות שמטרתו למנוע מראש הממשלה לקבל משפט צדק.
"היועץ מנע מראש הממשלה את מימון הגנתו המשפטית, הוא מנסה לעקוף את החלטת 11 שופטי בג״צ ואת חוק יסוד הממשלה באמצעות 'מסמך ניגוד העניינים' שממליץ לשלול מראש הממשלה סמכויות בסיסיות ו'לשתק' אותו, וכעת הוא פועל בחוסר סמכות כדי להפוך את החלטת ועדת ההיתרים בעניין ההגנה המשפטית של רעייתו.
"היועמ״ש איבד כל רסן. הוא החליט להפיל את ראש הממשלה נתניהו בכל מחיר ודוהר לעברו כמו רכבת חסרת שליטה שאיבדה את הבלמים".