בעקבות מצג המחאה של עיריית בני ברק נגד הוצאתה מתוכנית הדנית (מטרו) בגוש-דן, שבו מנע שחקן מטעמה המחופש לפקח של הרכבת מנוסעים חרדים לעלות לרכבת, שלח מנכ"ל
רכבת ישראל מיכה מייקסנר, מכתב לשר הפנים
אריה דרעי, וביקש ממנו לפעול נגד העירייה.
מייקסנר כינה את האירוע "עלילת-דם נגד רכבת ישראל" כאילו היא מונעת כניסת נוסעים חרדים לרכבות, והוסיף כי מדובר ב"התגרות שפלה ומכוונת נגד רכבת ישראל".
לטענתו, במקום התחוללה מהומה, שסיכנה את בטיחותם של הנוסעים בתחנה, "כאשר נוסעי הרכבת התמימים החלו לזעוק ולמחות, בצדק, כנגד המחזה המביש שהתחולל לנגד עיניהם ושהם סברו שהוא פעולה שננקטה כביכול על-ידי אנשי רכבת ישראל".
השחקן המדובר אינו היחיד שהשתתף במופע המבוים, והצטרפו אליו כמה חרדים שהתחזו לנוסעים. הנהלת הרכבת הגישה תלונה במשטרה נגד השחקנים המעורבים.
"התברר לנו, לזוועתנו, כי שחקנים אלו נשלחו על-ידי עיריית בני ברק(!) כמחאה על עניין כלשהו שבינו לבין רכבת ישראל אין כל קשר", הוסיף הנכ"ל. "קשה לתאר את הנזק שגרמו שליחי עיריית בני ברק לרכבת ישראל, לאמון הציבור בה ולשמה הטוב. בתוך זמן קצר הוצפו הרשתות החברתיות בגידופים כלפי אנשי הרכבת. עובדי רכבת בכל הארץ מדווחים על קללות המושמעות נגדם. חברי כנסת הגיבו בזעזוע וגינו את רכבת ישראל ושרת התחבורה קראה אף היא לחקירת המקרה. והכל - כתוצאה ממזימה מכוונת, שפלה ומרושעת, שיזמה ומימנה עיריית בני ברק".
מייקסנר הוסיף כי רכבת ישראל שוקלת את צעדיה המשפטיים כנגד עיריית בני ברק, אך ביקש מדרעי, כשר הפנים, "בשמם של אלפי עובדי רכבת ישראל ששמם הטוב נרמס עתה בראש כל חוצות", שינקוט לאלתר את הצעדים החריפים ביותר כנגד עיריית בני ברק.
למתקפה הצטרף יעקב וידר, יו"ר סיעת הליכוד בעיריית בני ברק, שמסר בתגובה: "בני ברק נמצאת באחת התקופות הקשות בתולדותיה: הקורונה משתוללת בעיר, משפחות ועסקים בעיר קורסים כלכלית, מוסדות החינוך נסגרו והוטל סגר לילי על העיר, ובמקום לעסוק אך ורק במיגור הקורונה, עסקני העירייה משתמשים במיליוני השקלים שקיבלנו מהממשלה למלחמה בקורונה כדי לשכור עוד ועוד יועצים וליצור התגרויות תקשורתיות, שפוגעות קשות בכבודם של תושבי בני ברק ושל הציבור החרדי כולו. כיו"ר ועדת הביקורת העירונית עדיין לא קיבלתי הסבר מי אישר העברת כספי ציבור לכך ומדוע, בטח בתקופה מורכבת כל כך, וככל שלא אקבל תשובות המניחות את הדעת אנחה את מבקרת העירייה לפתוח בבדיקה רשמית בנושא".
העירייה התנצלה
עיריית בני ברק, שכנראה נבהלה מהמתקפות נגדה, פרסמה התנצלות: "קברניטי העיר הופתעו לשמוע על כך ופנו לבירור מול הספק שנבחר לקדם את המאבק החשוב, שפעל בחוסר רגישות בביצוע המחאה. ראש העירייה, הרב אברהם רובינשטיין, מסר בתגובה לפרשה: צר לי על האופן בו התרחשו הדברים, בפרט צר לי על הפגיעה בשמם הטוב של עובדי הרכבת ו
משרד התחבורה. שרת התחבורה, ח"כ
מירי רגב, היא ידידת אמת של העיר הפועלת רבות לסיוע לתושבי העיר, ובימים אלו ממש מקדמת מהלך תחבורתי רחב היקף לשדרוג מהפכני של מערך התחבורה בעיר. אין כל קשר בין מאבק המטרו לעובדי רכבת ישראל או לשרה רגב, ואני מתנצל בפניהם על עוגמת הנפש".