רועי חיון, אשר הודה בביצוע הימורים בלתי חוקיים, מבקש מבית המשפט העליון לדון שוב בפסק הדין בעניינו, בו נקבע עקרונית, כי כספים שחולטו מידי נישום בהליך פלילי נגדו לא יקוזזו מן הכנסתו החייבת לצורכי מס. פסק הדין ניתן בחודש שעבר בידי השופטים
ג'ורג' קרא ו
דוד מינץ, מול דעתו החולקת של השופט
שאול שוחט (ראו קישור משמאל).
חיון הודה בשנת 2016 הודה בביצוע הימורים בלתי חוקיים, הלבנות הון ועבירות מס. במסגרת ההסדר עימו נדון חיון ל-28 חודשי מאסר וחולטו ממנו 5 מיליון שקל. בשנת 2017 חתמו חיון ורשות המיסים על הסכם, לפיו בשנים 2015-2010 הוא העלים הכנסות ב-6.8 מיליון שקל והוא ישלם מס הסך 4.7 מיליון שקל. עוד הוסכם, כי הוא יהיה רשאי להביא להכרעת בית המשפט את השאלה האם יש לקזז את סכום החילוט מהכנסותיו החייבות. באוקטובר שעבר פורסם, כי חיון הוא אחד החשודים המרכזיים בפרשת מרמה, הלבנות ועבירות מס בסך 200 מיליון שקל; פסק הדין הנוכחי עוסק בעבירותיו הקודמות.
בית המשפט המחוזי בתל אביב (השופט
הרי קירש) קיבל לפני שנתיים את ערעור המס של חיון וקבע, כי סכום החילוט כולו - 5 מיליון שקל - מהווה הוצאה עסקית המיוחסת לשנת 2017. קרא קיבל את ערעורה של המדינה וקבע, כי החילוט אינו מופיע בחוק בין ההוצאות שניתן לקזז, והוא אינו הוצאה מוכרת משום שאיננו חלק בלתי נפרד מניהול העסק ומן הסיכונים הנובעים ממנו. הכרה בחילוט כהוצאה תפגע בשלטון החוק ובעקרון היסוד לפיו חוטא לא ייצא נשכר ותפגע משמעותית במאבק בהלבנת הון, הוסיף קרא.
בבקשה לדיון נוסף נטען (12.6.22), כי דעת הרוב סותרת את ההלכה שקבע בית המשפט העליון ולפיה יש להתיר בניכוי כספי גניבה שהוחזרו; קרא אמר במפורש שהוא דוחה הלכה זו, שאושררה בהרכבה מורחב, נאמר בבקשה. דעת הרוב גם סותרת את הלכות היסוד בדיני חילוט, לפיהן מהותו היא קניינית ולא עונשית; ואת ההלכה שקבע העליון ולפיה חילוט יבוצע בסכום "ברוטו" על בסיס ההנחה שמאוחר יותר תהיה התחשבנות בנושא המס.
לטענת חיון, פסק הדין גם נוגד את עקרון היסוד ולפיו מס מוטל על התעשרות - וכאן נגבו ממנו 3 מיליון שקל על 5 מיליון שקל שחולטו ממנו. עוד הוא אומר כי קיים קושי בחילוקי הדעות בין השופטים בשאלה האם פקיד השומה רשאי לגבות מס מהכנסה שידוע לו שכבר איננה בידי הנישום. לבסוף נטען, כי לפסק הדין יש השלכות ניכרות בתחום הפלילי בנוגע להבדל שבין חילוט לבין קנס. הבקשה הוגשה באמצעות עוה"ד
משה מזרחי, אלדד נח ועמית קריגל.