"ההילולה הופסקה כדי למנוע נפגעים בנפש. אם היינו ממשיכים את העימות, בוודאות היו נפגעים". כך אומר (יום א', 10.7.22)
צבי טסלר, שהיה השנה הממונה על הילולת ל"ג בעומר במירון, בעדותו בוועדת החקירה הממלכתית. טסלר - שהיה ראש אגף התכנון במשטרה (בדרגת ניצב), ראש מטה פיקוד העורף (בדרגת תת-אלוף) וקצין בכיר בחיל-האוויר - התייחס לפריצת חרדים קיצוניים למתחם הקבר בצוהרי ל"ג בעומר.
טסלר מנה את הפריצה למתחם כאחת מארבע הנקודות בהן ניהול ההילולה לא היה טוב די הצורך. "יצאנו ידי חובת 'סור מרע' וכנראה לא יצאנו ידי חובת 'עשה טוב'", אמר בהתייחסו לפסוק בספר תהילים בו מופיעות מילים אלה. "ההילולה השנה הייתה בהחלט בטוחה מבחינת המגבלות והעמידה בהן", ציין טסלר את ההישג העיקרי. הכשל העיקרי בעיניו היה ש"מצאנו את עצמנו עם הילולה שהיא לא זורמת, לא שמחה".
הנקודה הבעייתי הראשונה, אמר טסלר, הייתה "השירות לציבור שלא היה מספיק טוב - מים, סככות צל, שירותים ועוד
הרבה דברים; היו, אבל לא מספיק. הנקודה השנייה: זרימת האירוע. היו עצירות תכופות של התנועה להר ושל המוזיקה בהר. הרציונל אומר שאם מפסיקים את המוזיקה, אז הפרות סדר מקבלות פחות עוצמה.
הנקודה השלישית: "פריצת ציון הקבר בידי הציבור בכוח. מערך הסדרנות ומערך המשטרה לא הועיל. כניסת האנשים לקבר הפסיקה להיות נשלטת ולכן מאותה נקודת זמן נעצרה בצורה הדרגתית ההגעה אל ההר וההילולה המנוהלת הסתיימה. אסור שדבר כזה יקרה". בהמשך הדגיש טסלר, כי המשטרה היא שקיבלה את ההחלטה וטוב שעשתה זאת, משום שניסיון לפנות את הפורצים היה מוביל לפגיעות בנפש.
הנקודות הרביעית: "קיום אירועים וטישים, בלי הדלקות, במושב מירון ובישיבת בני עקיבא. רצינו שיהיו הרבה אירועים כאלה. מסיבות שונות - עלויות, התארגנות, רגולציה - רק ארבעה אירועים קיבלו אישור; קרוב ל-20 קהילות רצו שתהיה אפשרות, אבל רק מעטים הגישו בקשה מסודרת. את כל אלו אפשר לעשות טוב יותר, תוך שההילולה נשארת בטוחה ותהיה גם שמחה. היו לי 100 המלצות שכולן בהישג יד. המדינה צריכה להתאמץ בשביל זה; זה לא יקרה מעצמו", הוסיף.