האו"ם מתריע מפני מספר חסר תקדים של נפלים ושל פצצות שלא התפוצצו הנמצאים ברצועת עזה. ראש סוכנות פינוי המוקשים של האו"ם בשטחים הפלשתינים, מונגו בירץ', טען כי מדובר בכמות נפלים שלא נראתה מאז מלחמת העולם השנייה וכי יידרשו שנים לפינוי כל הנפלים הללו.
על-פי הערכת סוכנות פינוי המוקשים של האו"ם (UNMAS), אשר פורסמה בוושינגטון פוסט, יותר מ-10% מכלל התחמושת שכוחות צבאיים יורים - אינה מתפוצצת. על כן, כאשר מדובר בזירה צבאית שבה נעשה שימוש בחימוש רב מאוד - כמו ברצועת עזה - מדובר בתרחיש שבו נותרים על הקרקע אמצעי לחימה מסוכנים שעלולים לפגוע בבני אדם ואף להרוג אותם גם שנים רבות אחרי הלחימה.
"התקופה המסוכנת ביותר צפויה להיות זו שבה תושבי עזה חוזרים לצפון הרצועה", אמר בירץ' בפגישה של מנהלי UNMAS שהתקיימה השבוע בז'נבה. על-פי הערכתו, ברצועת עזה יידרש תקציב של 45 מיליון דולר לצורך תחילת פינוי ההריסות ברצועת עזה ב-18 החודשים הראשונים שלאחר סיום המלחמה בין ישראל לחמאס. "כמות ההריסות בעזה עומדת על 37 מיליון טונות", אמר וטען כי בין היתר מדובר ב-800 אלף טון אסבסט וחומרים מסוכנים אחרים. "כעת", הדגיש, "יש רק 5 מיליון דולר ב'צנרת'".