ראש ה
ממשלה,
בנימין נתניהו, כינס (24.5.24) התייעצות שרים טלפונית בעקבות החלטת בית הדין בהאג, אשר הורה לישראל להפסיק מיידית את הפעולה ברפיח. מומחים משפטיים וצבאיים המצוטטים באתר ynet אומרים, כי ההחלטה אינה חד-משמעית וכי ישראל יכולה למצוא דרכים להמשיך את הפעילות בלא להפר את הצו.
בהתייעצות משתתפים שר הביטחון,
יואב גלנט; שר המשפטים,
יריב לוין; שר החוץ, ישראל כ"ץ; ראש המל"ל,
צחי הנגבי; המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן; והיועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה. במקביל, השר
בני גנץ שוחח עם שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן.
לדברי מומחים משפטיים, כי הצו לא אוסר כל פעולה צבאית ברפיח, אלא רק כזו העלולה להביא לסכנת השמדה של אוכלוסייה אזרחית. בית הדין שם דגש בהחלטה על עקירתם של מאות אלפי פלשתינים מרפיח לצורך הפעולה ועל החובה להבטיח את צרכיהם ההומניטריים העיקריים. עם זאת, בית הדין גם קבע בצורה רוחבית, כי המצב ברצועת עזה עלול לכאורה להוות הפרה של האמנה למניעת רצח עם - קביעה שבלעדיה לא היה מוציא את הצו.
הפרשן הצבאי של
ידיעות אחרונות,
רון בן-ישי, אומר גם הוא, כי
ישראל וצה"ל יכולים לחיות עם ההחלטות. הדרישה מישראל להפסיק את הלחימה ברפיח אינה חד-משמעית אלא מותנית - "ככל שהיא פוגעת באוכלוסייה האזרחית הפלשתינית". בכך, אימץ למעשה בית הדין את עמדת הממשל האמריקני, שכבר השתכנע שישראל מצליחה לעשות את הדרוש כדי למנוע פגיעה באוכלוסייה ולכן וושינגטון אינה מתנגדת להמשך המבצע ברפיח.
לדברי בן-ישי, צה"ל, הפרקליטות הצבאית ומיארה יכולים לטעון בצדק שישראל עושה הכל וכמיטב יכולתה כדי למנוע פגיעה באוכלוסייה הפלשתינית הלא מעורבת בעזה, וזו הסיבה שהיא פועלת בזהירות ובאיטיות תוך התמקדות במחבלים ובפיקוח משפטי צמוד. News1 מזכיר, כי בדיון בשבוע שעבר ציינה ישראל שהיא פועלת ברפיח בצורה מדודה כדי שלא להפר את החוק הבינלאומי.
בית הדין גם הורה לפתוח את מעבר רפיח - המצוי בשליטת מצרים, אשר היא שסגרה אותו לאחר תחילת הפעולה ברפיח. לדעת בן-ישי, ארה"ב לא תתקשה להטיל וטו במועצת הביטחון אם ישראל תמשיך את הפעולה הצבאית במתווה הנוכחי שלה. עם זאת, הוא מדגיש,
"בית הדין הוציא כרטיס כתום בוהק לישראל וגרם לנו נזק תודעתי חמור בזירה הבינלאומית".