X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
רדיו תל אביב. ירידה [צילום: קובי קואנקס]
בגלל המלחמה? ירידה בשיעור ההאזנה לרדיו
קול ישראל ותחנות גלי צה"ל שומרות על מיקומן הבכיר עם ירידות קלות תחנות האזוריות המשווקות ע"י רדיו שפ"א רשמו את הירידה הגדולה ביותר בחשיפה העיתונים מציגים ירידות קלות ויציבות בשיעורי הקריאה

נתוני סקר TGI שנערך לתקופה יולי 2023 - יוני 2024 המתפרסמים היום (ב', 29.7.24) ומציגים תמונה עדכנית של הרגלי ההאזנה לרדיו והקריאה בעיתונות. הסקר, המבוצע על-ידי חברת קנטאר מדיה, מתבסס על מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית מגיל 18 ומעלה. מהנתונים עולה כי קיימת ירידה בשיעורי ההאזנה לרדיו ובשיעורי הקריאה בעיתונות, כאשר חלק מהשינויים הינם מובהקים סטטיסטית.
האזנה לרדיו ביום חול ממוצע ירדה באופן משמעותי בשנה האחרונה. שיעור ההאזנה ירד ל-58.7% בשנה החולפת, בהשוואה ל-62.1% בשנה שקדמה, ירידה מובהקת סטטיסטית.
תחנות "כאן" (קול ישראל) רשמו ירידה בשיעור ההאזנה הכולל ל-35.2% לעומת 36.6% בתקופה הקודמת, שינוי שאינו מובהק סטטיסטית. תחנות גלי צה"ל וגלגלצ רשמו ירידה ל-36% לעומת 36.1% בשנה הקודמת, גם כן ירידה לא מובהקת. לעומת זאת, תחנות הרדיו האזוריות המשווקות על-ידי שפ"א רשמו ירידה מובהקת ל-25.6% לעומת 28.9% בתקופה הקודמת, ותחנות המשווקות על-ידי אס מדיה ירדו מ-13.7% ל-11.8%.
במונחים חצי שנתיים, בין ינואר ליוני 2024 לעומת יולי עד דצמבר 2023, נרשמה עלייה קלה בשיעור ההאזנה לתחנות "כאן", מ-35% ל-35.3%, שינוי לא מובהק. תחנות גלי צה"ל רשמו ירידה ל-34.3% לעומת 37.7%, שינוי שאינו מובהק. תחנות שפ"א ירדו ל-25.5% לעומת 25.8%, ותחנות אס מדיה רשמו עלייה ל-12.5% לעומת 11.0%.
גם הפעם מובילה גלגלצ, שעלתה בנקודת האחוז, עם 27.4% האזנה, כאשר תוכנית הרדיו המואזנת בישראל היא "מדינה בדרך" עם הדר מרקס. כאן רשת ב' ירדה בשנה שחלפה ב-0.6 נקודות האחוז ל-20.5% האזנה לעומת גלי צה"ל שרשמה יציבות עם 19.9% האזנה.
כאן גימל שומרת על יציבות עם 15.9%. כאן תרבות יציבה עם 4.3%, שיעור חשיפה דומה לכאן מורשת שרשמה ירידה של חצי נקודת האחוז. כאן קול המוזיקה ירדה בכחצי נקודת האחוז ל-5%, כאן 88FM עלתה ב-0.6 נקודות האחוז ל-10%.
רדיוס עלתה ב-8 נקודות האחוז ל-7.8%, רדיו 103 ירדה ב-1.6 נקודות האחוז ל-9.5%, רדיו תל אביב ירדה בארבע נקודות האחוז ל-3.9%, רדיו חיפה ירד ב-1.2 נקודות האחוז ל-2.9%, רדיו חם אש שמר על יציבות עם 2.6%, רדיו ירושלים עלה בחצי נקודת האחוז ל-3.9%, רדיו דרום 97fm שמר על יציבות עם 3.5%, רדיו 101fm ירד ב-3 נקודות האחוז ל-2.9%, רדיו קול חי ירד ב-1.2 נקודות האחוז ל-4.7%, קול חי מיוזיק ירד ב-1.5 נקודת האחוז ל-4.4%, רדיו קול ברמה שמר על יציבות עם 4.2%, רדיו קול רגע שמר על יציבות עם 2.5%, רדיו אקו 99fm עלה בנקודת האחוז ל-11%, רדיו לב המדינה ירד בכנקודת האחוז ל-6.2%, רדיו צפון שמר על יציבות עם 2.6%, ןכך גם רדיו התחנה עם 2.3%, רדיו קול פליי ירד ב-1.1 נקודות האחוז ל-3.1, ורדדיו גלי ישראל ירד ב-6 נקודות האחוז ל-5.3%.

ניתוח נתוני העיתונות

שיעור החשיפה הכולל לעיתונות יומית בתקופת הסקר עומד על 40.4%, ירידה קלה לעומת 41.0% בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. בקריאת עיתוני סוף שבוע נרשמה ירידה ל-45.5% לעומת 47%, כאשר שני השינויים אינם מובהקים סטטיסטית.
בקרב עיתוני יום חול, ישראל היום ממשיך להוביל בשיעור חשיפה של 27%, ללא שינוי מהתקופה המקבילה בשנה הקודמת. לעומתו, ידיעות אחרונות רשם ירידה ל-20% לעומת 22.3%, ירידה מובהקת סטטיסטית.
בקריאת עיתוני סוף השבוע, ישראל היום מוביל עם שיעור חשיפה של 27.1%, עלייה לא מובהקת מ-26.7% בתקופה הקודמת. ידיעות אחרונות רשם ירידה מובהקת ל-23.7% לעומת 27.3%.
מעריב רשם ירידה קלה, הארץ רשם עלייה של כ-1%, מקור ראשון שומר על יציבות בשיעורי הקריאה, עם מגמת עלייה קלה בחציון הראשון של השנה. בשבע יורד מעט, אך בחציון הראשון עולה. גלובס יורד בנקודת האחוז.כלכליסט יורד בכ-1.5 נקודות האחוז ודה מרקר עולה בכ-1.5 נקודות האחוז.
במבט כולל, נתוני תחנות הרדיו והעיתונים מציגים מגמות של ירידות קלות ויציבות יחסית בשיעורי ההאזנה והקריאה. נראה כי הציבור הישראלי ממשיך לצרוך את המדיה המסורתית, אך ניכרות מגמות של ירידה קלה ברמת החשיפה. מגמות אלו עשויות לשקף שינויים בהרגלי הצריכה והמעבר לאמצעי מדיה דיגיטליים.

תאריך:  29/07/2024   |   עודכן:  29/07/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בגלל המלחמה? ירידה בשיעור ההאזנה לרדיו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
פוף לחתימת הסכם מיזוג סופי ולהשלמת המיזוג, יבוצע מיזוג משולש הופכי, במסגרתו, בעלי מניות הנוכחיים של קדימהסטם יקצו את כלל (100%) מניותיהם ל-NLS, ובתמורה יוקצו להם 85% מהון מניות NLS (בדילול מלא) לאחר המיזוג    החברה הממוזגת תיסחר בבורסת הנאסד"ק
איציק וולף
רוכשת את הפרויקט לפי שווי של 175 מיליון שקל ותשלם 87.5 מיליון שקל    הפרויקט כולל שטח מסחרי של 10,000 מ"ר הכולל כ-300 חנויות ובנייתו צפויה להסתיים בתוך שנתיים
איציק וולף
זכתה בחוזה לאספקת פצצות מרגמה בקוטר 120 מילימטר בעלות מערכות 'עוקץ פלדה' המאפשרות דיוק תוך שימוש ב-GPS ובציין לייזר    אודי ורד: עם עליית סכסוכים צבאיים בסביבות עירוניות, כוחות מזוינים ברחבי העולם דורשים תחמושת מדויקת שממזערת נזקים נלווים
איתמר לוין
החברה המרכזת את מוסדות התרבות בעיר הודיעה שתחל מיד בהליך לאיתור מנכ"ל קבוע; פרידמן תמשיך לשמש כממלאת-מקום המנכ"ל
עידן יוסף
עם קבלת המטוס הראשון בנמל התעופה הבינלאומי בחיפה, חברת התעופה הישראלית החדשה "אייר חיפה" צפויה להפיח חיים חדשים בשמי הצפון, ולהפעיל מחודש ספטמבר הקרוב טיסות קבועות לאילת ולמגוון יעדים באגן הים התיכון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il