התמונות מהמחאה האחרונה נגד ה
ממשלה בצומת קפלן הן תמונות שראשי המחאה לא בדיוק שמחים לראות. מדי שבוע המספרים בקפלן הולכים ומתמעטים. כעת, רגע לפני שהוא עוזב את רשת 13 לטובת התאגיד, מפרסם (13.8.24) העיתונאי בר שם-אור תחקיר במשדר "הצינור" על קרע של ממש שנוצר בתוך ארגוני המחאה.
איש יחסי הציבור רונן צור אומר כי הוא חושב שגם הנתק בתוך תנועת המחאה הביא לכך שאי אפשר היה להשיג את המטרה המרכזית. את השורש של הקרע בתוך ארגוני המחאה אפשר למצוא עוד מהמחאה נגד הרפורמה המשפטית בשנה שעברה. באותה תקופה, כוח קפלן בהובלת שקמה ברסלר, גלגול של תנועת הדגלים השחורים, היה המנוע הבולט של הבמה המרכזית בקפלן, אולם עם הזמן הצטרפו אליו כוחות נוספים.
ככל שהמחאה גדלה, הכסף החל לזרום איתו מתרומות של בודדים וגם של אנשי עסקים, והיה צריך לנהל את האירוע. לצורך כך הוקם ארגון-גג בשם "מטה המאבק - חופשי בארצנו", עמותה שהמנהלים שלה הם
גלעד שר, יוסי קוצ'יק ואיש העסקים אורני פטרושקה, שאמר באחת ההפגנות: "מהממשלה הזו נקבל רק דברים - עסקת חטופים והליכה לבחירות".
קוצ'יק נחשב בעבר ליד-ימינו של
אהוד ברק, וכך גם גלעד שר. "אני אופטימי שבשנת 2024 נביא להקדמת הבחירות, שתחלפנה ממשלה איומה בממשלה דמוקרטית-ליברלית", נאם קוצ'יק בהפגנה אחרת. המנכ"ל של מטה המאבק הוא ערן שוורץ, בעבר משנה למנכ"ל המשרד לשוויון חברתי.
במטה המאבק החליטו בשנה האחרונה לשנות אסטרטגיה והלכו על סיסמאות כמו "מיליון איש ברחובות" ו"בחירות עכשיו", קמפיינים שלא ממש סחפו את הציבור. במטה בחרו לשים על הבמה בקפלן דמויות חדשות בהם משה רדמן ורן הר-נבו. שקמה ברסלר הוזזה הצידה, גם מהחלטה אישית וגם כתוצאה מקרע שהלך וגדל בין כוח קפלן שהקימו רועי נוימן ו
נדב גלאון יחד עם ברסלר לבין מטה המאבק.
הוויכוחים ביניהם הולכים עוד יותר אחורה - על-פי התחקיר, במטה המאבק רצו ללכת לפשרה סביב הרפורמה המשפטית, אולם בכוח קפלן סירבו. בזמן המלחמה, בכוח קפלן דרשו להציב פנים חדשות למחאה כמו משפחות שכולות ומפונים, אבל גם לכך לא הסכימו במטה. כוח קפלן, ששלט בבמה המרכזית במשך שנה, הוזז הצידה לטובת המאבק.