X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ברסלר ורדמן לפני פילוג הארגונים [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
תחקיר הצינור
הקרע המחריף בין ראשי המחאה הוביל לצמצום ההפגנות נגד הממשלה
קרע עמוק בתוך תנועות המחאה נגד הממשלה הוביל לירידה משמעותית במספר המפגינים חילוקי דעות על אסטרטגיה, שליטה על הבמה המרכזית, והתנהלות כספית שגויה, גרמו להתפצלות התנועה לשני מחנות מנוגדים התוצאה: אובדן מנהיגות משותפת, התרומות נחתכו והמחאה דעכה
כוח קפלן + מערך העצורים והסיוע המשפטי האזרחי
נדב גלאון (מייסד)
רועי נוימן (מייסד)
שקמה ברסלר (מזוהה עם כוח קפלן)

מטה המאאבק - חופשי בארצנו
ערן שוורץ (מנכ"ל)
גלעד שר (מייסד)
אורני פטרושקה (מייסד)
יוסי קוצ'יק (מייסד)
משה רדלר (מזוהה עם המטה)
רן הר-נבו (מזוהה עם המטה)

מי משלם את המיליונים על המחאה נגד הרפורמה
עידן יוסף
ישראל היום: אנשי עסקים בהם אילן שילה, אורני פטרושקה, יוסי קוצ'יק, קובי ריכטר ואיל וולדמן תומכים בהפגנות אך הסכומים שתרמו עדיין לא ידועים. על-פי ההערכות, גם גורמים בינלאומיים מעורבים, אך המדינה אינה דורשת תיעוד, כך שמידת מעורבותם אינה ברורה. הקרן החדשה וארגונים אחרים השקיעו גם כן כספים בהפגנות
לרשימה המלאה

עידן יוסף
תחקיר חדשות 12: משה רדמן העביר כסף שגייס עבור מפגינה לחברה בבעלותו

התמונות מהמחאה האחרונה נגד הממשלה בצומת קפלן הן תמונות שראשי המחאה לא בדיוק שמחים לראות. מדי שבוע המספרים בקפלן הולכים ומתמעטים. כעת, רגע לפני שהוא עוזב את רשת 13 לטובת התאגיד, מפרסם (13.8.24) העיתונאי בר שם-אור תחקיר במשדר "הצינור" על קרע של ממש שנוצר בתוך ארגוני המחאה.
איש יחסי הציבור רונן צור אומר כי הוא חושב שגם הנתק בתוך תנועת המחאה הביא לכך שאי אפשר היה להשיג את המטרה המרכזית. את השורש של הקרע בתוך ארגוני המחאה אפשר למצוא עוד מהמחאה נגד הרפורמה המשפטית בשנה שעברה. באותה תקופה, כוח קפלן בהובלת שקמה ברסלר, גלגול של תנועת הדגלים השחורים, היה המנוע הבולט של הבמה המרכזית בקפלן, אולם עם הזמן הצטרפו אליו כוחות נוספים.
ככל שהמחאה גדלה, הכסף החל לזרום איתו מתרומות של בודדים וגם של אנשי עסקים, והיה צריך לנהל את האירוע. לצורך כך הוקם ארגון-גג בשם "מטה המאבק - חופשי בארצנו", עמותה שהמנהלים שלה הם גלעד שר, יוסי קוצ'יק ואיש העסקים אורני פטרושקה, שאמר באחת ההפגנות: "מהממשלה הזו נקבל רק דברים - עסקת חטופים והליכה לבחירות".
קוצ'יק נחשב בעבר ליד-ימינו של אהוד ברק, וכך גם גלעד שר. "אני אופטימי שבשנת 2024 נביא להקדמת הבחירות, שתחלפנה ממשלה איומה בממשלה דמוקרטית-ליברלית", נאם קוצ'יק בהפגנה אחרת. המנכ"ל של מטה המאבק הוא ערן שוורץ, בעבר משנה למנכ"ל המשרד לשוויון חברתי.
במטה המאבק החליטו בשנה האחרונה לשנות אסטרטגיה והלכו על סיסמאות כמו "מיליון איש ברחובות" ו"בחירות עכשיו", קמפיינים שלא ממש סחפו את הציבור. במטה בחרו לשים על הבמה בקפלן דמויות חדשות בהם משה רדמן ורן הר-נבו. שקמה ברסלר הוזזה הצידה, גם מהחלטה אישית וגם כתוצאה מקרע שהלך וגדל בין כוח קפלן שהקימו רועי נוימן ונדב גלאון יחד עם ברסלר לבין מטה המאבק.
הוויכוחים ביניהם הולכים עוד יותר אחורה - על-פי התחקיר, במטה המאבק רצו ללכת לפשרה סביב הרפורמה המשפטית, אולם בכוח קפלן סירבו. בזמן המלחמה, בכוח קפלן דרשו להציב פנים חדשות למחאה כמו משפחות שכולות ומפונים, אבל גם לכך לא הסכימו במטה. כוח קפלן, ששלט בבמה המרכזית במשך שנה, הוזז הצידה לטובת המאבק.

"אני חושב שאם אתה רוצה לפרק אותה [את המחאה, ע"י] למרכיבים, אז אתה צריך לשאול את עצמך - למה לא יצאו הרבה מאוד אנשים החוצה?", הסביר ל'צינור' רן הר-נבו. "אז אתה יכול להגיד שזה בגלל האיכות של התוכן או בגלל הקמפיין או בגלל... אני חושב שזה בגלל שאנשים הפסיקו להאמין שההפגנות יכולות להפיל את הממשלה".
רונן צור הסביר: "הדבר הקל ביותר זה לרכז אנשים כל שבת בקפלן, לתת כמה נאומים ולהתפזר אחרי שעתיים-שלוש. הבעיה היא שהממשלה התרגלה לדבר הזה. היא יודעת איך להתמודד עם זה. היא יודעת איך לנטר את זה, היא גם יודעת גם איך להוריד את זה מסדר היום, ואז זה הפך להיות חוג-שבת של כמה אנשים. זאת לא מחאה שמפילה ממשלה".
הקרע החריף יצר שני מחנות מובהקים. בכוח קפלן חשבו שלא נכון להחזיר לרחובות את קפלן במלחמה, אלא רק להצטרף למאבק משפחות החטופים בשער בגין, אך במטה המאבק סירבו. רדמן והר-נבו תמכו במדיניות שקראה לימי שיבוש, כמו ב-7 ביולי, שנחלו כישלון חרוץ. גם בין אנשי מחאת ההייטק יש מורת רוח מהתנהלות מטה המאבק ככל שהקרע גדל כך גם קטנו מספרי המפגינים בקפלן.
במטה המאבק החליטו גם להפסיק את המימון ל"עוטף עצורים", ארגון עורכי הדין שמלווה את המפגינים, דבר שגרם לכעס אצל בכירי הארגון כמו גונן בן-יצחק. הר-נבו: "אתה רואה שהרבה מאוד מנהיגים של החברה האזרחית לא הגיעו לאירוע, חזרו לשבת על הגדר. אני חושב שהבעיה העיקרית היא כמות האנשים שחזרה לספה, ובלי הנהגה משמעותית רחבה המחאה נשארת בהגדרה הציבורית שלה בתור איזו נישה מנורמלת מגיעה לאיזה שהוא סטקטו".
גורם במחאה מסר לצינור את הדברים הבאים: "העסקונה שהשתלטה על ניהול המחאה עסוקה בכיבודים, בקידום עצמי, בסרטונים ובפודקאסטים, במקום בהדחת נתניהו. הם התאהבו בקמפיינים של עצמם ובלראות את עצמם על הבמות, ומצאו את עצמם באופסייד מוחלט אל מול הציבור הישראלי. הם עשו השמדת-ערך למחאה מפוארת שהצילה את ישראל בשנה שעברה, והפכו את קפלן לאירוע קיצוני ומנותק".
לצד הריב הניטש בין אנשי המחאה, על-פי דיווחים, גם הכסף במטה המאבק הלך והצטמצם. התרומות לא גדולות כפי שהיו וכעת המחאה נגד הממשלה ניצבת בצומת דרכים, כאשר המשך המחאות בצומת קפלן עדיין לא ברור.

תאריך:  14/08/2024   |   עודכן:  14/08/2024
+עתירה נגד מינוי אודליה מינס למ"מ יו"ר הרשות השנייה
12:55 14/08/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

התנועה לאיכות השלטון: מינס אינה עומדת בתנאי הסף; הממשלה מתעלמת ממיארה במקום לפטר אותה  ▪  קרעי: המינוי תקין, הייעוץ המשפטי אינו יכול לבטל החלטת ממשלה

מינס. ביוזמתו של קרעי [צילום: אייל טואג, הקריה האקדמית אונו]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקרע המחריף בין ראשי המחאה הוביל לצמצום ההפגנות נגד הממשלה
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
יותר או פחות
עיני נץ  |  14/08/24 11:40
2
הללויה קולולולו  ל"ת
במ   |  14/08/24 17:40
3
הקרע המחריף בין
ציונית  |  14/08/24 18:22
4
ממש קורח ועדתו.... ל"ת
למבינים  |  14/08/24 18:46
5
ברוך ה'
אזרח אוהב הארץ  |  17/08/24 17:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
עידן יוסף
דיווח: תוכנית שר המשפטים יריב לוין להחזרת הרפורמה במערכת המשפט - כבר במושב החורף הקרוב    שר המשפטים מגובה בקואליציה, אך אומר כי נותרו ארבעה-חמישה ח"כים בקואליציה שצריך לשכנע - ואז יהיה ניתן להידבר עם האופוזיציה
דן מרגלית
האחראים העיקריים למלחמת החרבות הם בנימין נתניהו ויריב לוין    לוין התעקש על מימוש המהפכה המשפטית ויואב גלנט הזהיר את נתניהו כי האויב מתבונן בקרע הישראלי וההפיכה המשפטית תוביל לעימות עימו
עידו דמבין
חשוב לעמוד על ההבדלים בין ישראל וארה"ב בכל מה שקשור למבנה מערכת המשפט    הם עצומים    בישראל יש הרבה יותר איזונים ובלמים על מערכת המשפט מאשר בארה"ב בפועל
איתמר לוין
מסקנות הצוות שבדק את הדלפת תוצאת פסק הדין: המדליף לא אותר; בחלק מן המקרים טיוטת פסק הדין נלקחה אל מחוץ ללשכות השופטים ואפילו לבתי עובדים    ממליץ למנות קב"ט ייחודי לעליון ולאחד את הנהלים למניעת הדלפות
איתמר לוין
ההסכמה הובעה בעתירה המבקשת להורות ללוין למנות נשיא קבוע לבית המשפט    גרוסקופף ושטיין: המערכת אינה יכולה לתפקד בלי נשיא קבוע    הפרקליטות: להורות ללוין למנות מחליף לפוגלמן הפורש באוקטובר    השופטים: לנסות להגיע להסכמות עד 8 באוגוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il