מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, נפגש היום (24.10.24) עם נשיא רוסיה,
ולדימיר פוטין, במהלך פסגת בריקס שנערכה בקאזאן, רוסיה. הפגישה, בה דנו בין היתר במלחמה באוקראינה ובמתיחות במזרח התיכון, עוררה ביקורת חריפה מצד מדינות המערב וארגוני זכויות אדם. הביקורת נובעת מהעובדה שפוטין מבוקש על-ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, באשמת חטיפת ילדים מאוקראינה והפרות חמורות של זכויות אדם.
גורמים במערב טוענים כי עצם נוכחותו של גוטרש בפסגת בריקס, תוך התעלמות מהאישומים החמורים נגד פוטין, מעניקה לגיטימציה לרוסיה ומחלישה את המאמצים להעמיד את הנשיא הרוסי לדין. מבקרים מעריכים כי פוטין מנצל את הפסגה כדי להראות שהמאמצים לבודד את רוסיה בזירה הבינלאומית כשלו, ולחזק את מעמדה בקרב מדינות דרום הגלובוס.
פוטין מנצל את פלטפורמת פסגת בריקס לא רק ליצירת חזית אנטי-מערבית, אלא גם לקידום תוכנית שלום חלופית לסיום המלחמה באוקראינה, בהובלת סין וברזיל. תוכנית זו נתפסת כניסיון להחליש את התמיכה הבינלאומית באוקראינה, ולאפשר לרוסיה להקפיא את הסכסוך מבלי להחזיר את השטחים שנכבשו.
הביקורת כלפי גוטרש התחזקה גם לנוכח אי-השתתפותו בפסגת השלום שנערכה לאחרונה בשווייץ, בהשתתפות 92 מדינות, ללא נוכחות רוסיה. ההחלטה להשתתף בפסגת בריקס, אותה מארח נשיא המבוקש על-ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי, נתפסת על-ידי מבקרים כביטוי של העדפה למדינות אנטי-מערביות.