בימים אלו החל המחזור התשיעי של Waiters, קורס הסומלייה היוקרתי, מיסודם של זמן אמיתי, בית הספר לברמנים ותרבות השתייה ויקבי רמת הגולן. Waiters נולד ב-2007 על-מנת לקדם את תרבות היין בארץ ומטרתו היא להכשיר מנהלי תחום יין במסעדות, ברים, בתי מלון, גני אירועים ועוד, תוך הקניית ידע ביינות העולם בכלל ויינות ישראל בפרט. בקורס מלמדים מיטב המרצים מתחום היין והמסעדנות בארץ, בהם: ראובן רובין, דבי שהם, ערן ישראלי, רונן ארדיטי ומרצים אורחים נוספים.
במחזור הקרוב ישתתפו בקורס נציגים ממיטב המסעדות, המלונות וחנויות האלכוהול בארץ: קפה איטליה, מקום בלב, אלקלעי, יערות הכרמל, פונדק הצלבנים, דיקסי, מסה, דלאל, פיני בחצר, חדר אוכל, טוטו, פרי הגפן, דיויד אינטרקונטיננטל, מיט בר, קלואליס, קפה נואר, קפה נמרוד, ביסטרו 56, מיט אנד וויין, ג'יימס ריצ'רדסון וחינאווי.
הקורס בן 11 מפגשים בני שלוש שעות, הכוללים סיור ביקבי רמת הגולן, ונלמדים בו הנושאים הבאים: אומנות התאמת היין לאוכל, אומנות גידול הגפן וייצור יין, יינות ישראל, יינות העולם החדש (אוסטרליה, ניו-זילנד, צ'ילה, ארגנטינה, דרום אפריקה וארה"ב), יינות העולם הישן (צרפת על מחוזותיה, ספרד, איטליה, גרמניה ועוד), אלכוהול מענבים, התיישנות יין ואומנות הטעימה העיוורת, יינות קינוח ומיומנויות ניהול ומכירה.
הקורס מתקיים במתחם זמן אמיתי, רחוב אילת 22, יפו. לפרטים נוספים:
www.zmanamiti.co.il.