רובינו לרוב מארגנים מספר סלטים, צ'יפס, פרגיות, אנטרקוט, קבבים, מוסיפים כמה פיתות עם חומוס והרי לנו יום עצמאות לתפארת מדינת ישראל. ואני אומרת אם כבר אז כבר... על הדרך, למה לא לנסות דברים חדשים? על האש יכול להיות מובחר טעים, ואולי טיפה יותר בריא. מי אמר שעל האש בהמלצת הדיאטנית הוא פחות טעים?
חידושים והמצאות
עם מעט מחשבה ולא יותר עבודה, אפשר להרים אירוע טעים ושונה וללמוד איך לבחור את המזון הבריא והטעים ביותר:
הבשר:
שלושת הנתחים הפופולריים הם סינטה, פילה ואנטרקוט - כאשר האנטרקוט הוא השמן ביותר בחבורה ולכן מומלץ להתמקד בשניים הראשונים, נתח שהתחיל להיכנס לשוק בשנים האחרונות הוא השייטל-הראמפ סטייק הוא נמצא קרוב לנתח הסינטה, טעמו נפלא והוא לא נחשב נתח שומני, ואין ספק שהוא נפלא לצלייה על הגריל.
מומלץ לבחור בבשר מיושן אצל קצב עליו אתם סומכים. רצוי לבקש שיחתכו לכם פרוסות בעובי של שני ס"מ על-מנת שתוכלו לשלוט במידת העשייה לפי טעמכם. אל תשכחו שבשר צריך להיות בטמפ' החדר לפני שהוא נוגע בגריל, ואם הוא באמת טוב, אל תפריעו לו ותנו לו לככב רק עם מלח גס ופלפל שחור.
בעת הצלייה של הבשר על האש, הוא נחשף לרדיקלים אשר מסכנים את בריאותינו ולכן מומלץ לבחור בנתחים שלמים ולא בקבבים או בהמבורגרים. בשר טחון בעל חלקים קטנים רבים, הוא בעל שטח פנים גדול יותר החשוף יותר לאותם רדיקליים.
גם דגים
מי אמר שעל האש חייב להתמקד רק בבשר? דגים על האש עם מעט פלפל שחור, מלח ושמן זית, טעמם נפלא, והם לרוב יהיו רזים יותר מרוב הבחירות האחרות. הדגים שטעמם נפלא על האש, הם למשל לברק, דניס, בורי או סלמון.
זמן הבישול של הדגים מהיר, ולפחדנים שבינינו יש אפשרות להשתמש בנייר כסף על-מנת שלא יתייבשו.
הערה חשובה: לא לשכוח לעטוף את הדג קודם בנייר אפייה לפני נייר הכסף, על-מנת למנוע חדירת כימיקלים מנייר הכסף.
ירקות
ירקות על הגריל זו חולשה פרטית שלי, ולהלן כמה דוגמאות:
שיפודי ירקות: הירקות הטובים ומומלצים לצלייה הם קולרבי, קישואים, בצל, פלפלים, דלעת, פטריות מכל הסוגים, עגבניות, חצילים, כרובית וברוקולי ובעצם כל ירק אשר חפצה בו נפשכם. (הם לא צריכים כמעט כלום, אבל אפשר להוסיף מעט שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול לטעמכם).
עוד דרך נפלאה להוסיף גיוון, טעם (ועל הדרך להפחית בקלוריות) היא סטייקים של פטריות פורטבלו אשר יכולות להיות תחליף משגע לצמחוניים או לתפקד כמנה ראשונה מופלאה - ניתן למרוח את הפטריות בשמן זית, מלח גס וברוזמרין, ואני מבטיחה שלא תתחרטו.
לסיכום
אם נתמקד בבשר, דגים וירקות (חיים ומבושלים), אפשר לוותר על הפחמימות ולסיים את החג בלי כל תוספות מיותרות, לצלחת ובמיוחד למשקל.