רשימה הארוכה של ההאשמות נגד ערוץ 2 על דרדור התרבות הישראלית אפשר מעכשיו להוסיף גם את הפרק האחרון של "מאסטר שף". אני בטוח שהורים רבים ברחבי הארץ היו מזועזעים לפחות כמוני. שנים הם מבקשים מהילדים שלהם לא לשחק באוכל, שנים הם גם מסווים, מטמינים ומסתירים מרכיבים בריאים ומזינים בתוך המנות כדי שאף אחד לא יעז לומר "אני לא אוכל כזה". והנה מגיע פרק שמעודד לפרק את האוכל, למעוך אותו ולהוציא לו את המיץ כשהמתמודדים נדרשים לזהות מרכיבים במנות שבישל יונתן רושפלד.
מנה לחכמולוגים
זו הייתה משימה מהסוג שעושה שמח בלב לכל האנשים המעיקים, שקיבלו דיפלומה מהפקולטה להנדסה חוזרת שליד הטכניון. מדובר באותם חכמולוגים, שכל יציאה איתם למסעדה הופכת לחידון ניחושים בלתי נסבל, ושישר מכריזים שגם הם יכולים לעשות את זה בבית. בדרך כלל הם עושים, ולא ממש מצליחים. גם מבחינה ויז'ואלית לא היה כיף. כשלוקחים פשטידת רועים וקציצות דגים ומועכים אותן מכל הכיוונים, הן נראות יותר כמו צילומי של ניתוחי גופה בפרק של CSI, מאשר כמו משהו שרוצים להכניס לפה. יותר מדי זמן בוזבז ונמרח על ניחושים בסיסיים ביותר כמו מלח, פלפל, שום ושמן זית. כמו שנאמר, מה שתגידו. רק נציין שהאוואטר עמנואל נפל על משמרתו בגלל גרגירי שומר, שאם אתם הולכים עם זהר לשיפודיה תשימו לב שהוא מזמין לכם כבדי אווז ולא כבדי עוף ושסימה לא אשמה. זאת חמותה שמבשלת עם הרבה לימון ושהרסה לה את הזכרון החושי.
משם עוברת הנבחרת למשימת ההדחה, שמאלצת אותם להכין ביצי פברז'ה. לאלה מאיתנו שלא מזדמנים לאותה מסעדת יוקרה שזהו קינוח הדגל שלה, נאמר שמדובר בקינוח דמוי קישוט של עץ חג המולד ממולא כנראה בהרבה דברים טובים. כדי לאכול אותה צריך קודם להכות בביצה עם כף כדי שתתפצח ותאפשר להגיע לכל הטוב שבפנים וגם תאפשר לחיים כהן, אייל שני ומיכל אנסקי להשתמש במילה "חדירה" ולצופה בבית לצחקק בעונג מכפל הלשון.
הבונוס הבלתי צפוי בהכנת המנה הזאת היה המודרניות שלה. ביצי הפברז'ה הן יציר המטבח המשוכלל הידוע בכינויו "מולקולרי", שדורש מדי חום מדויקים, חומצות, גלוקוזה, פנסים מיוחדים ושאר אינסטרומנטים שלא תמצאו אצלכם במטבח. בשל כך אין לה סיכוי להעלות שום זיכרון בקרב המשתתפים לגבי חוויות מהעבר. אין מה לעשות, אף סבתא לא האכילה אותם פרבז'ה, הם לא התחבקו עם החבר הכי טוב שלהם באוהל על-מנת פברז'ה רק כדי להתחמם ובברית של הילד לא הסתובבו מלצרים ושאלו את האורחים מה הם מעדיפים פברז'ה או קרם ברולה. וטוב שכך, לפעמים אוכל הוא רק אוכל מנה ולא גרסה אינפלציונית וחסרת פרופורציה לעוגיות המדלן של פרוסט.