ההודעות הרעשניות, שפורסמו בכלי התקשורת בסופו של השבוע שעבר הכריזו על גיוס מי שהיה מנהל לשכת נתניהו,
ארי הרו, כעד מדינה. הרו אמור להעיד בעניין מעורבותו, לכאורה, של ראש ממשלת ישראל, בנימין (ביבי) נתניהו, בפרשות הקשורות, לכאורה, בפגיעה בטוהר המידות ולשחיתות. במקביל וכתגובת נגד פרסמה לשכת נתניהו הודעה, בדבר הרדיפה הבלתי פוסקת של שלטונות אכיפת החוק (כאשר כוונת הדברים הינה למשטרה ולפרקליטות) אחר ראש ה
ממשלה המכהן, במטרה להביא להפללתו, בכל מחיר. שוב ושוב נישאה, בחלל האוויר, האמרה הקלישאית משהו והשחוקה, עד דק שבדק שפרסמו מקורבי נתניהו לפיה: "לא היה דבר ולא יהיה דבר".
המשטרה פרסמה הודיעה לפיה: "העד ימסור את כל המידע שברשותו שעיקרו הוצג לתביעה. כנגד, תסכים המדינה כי במסגרת תיק נפרד בו נחקר העד כחשוד ובכוונת המדינה להעמידו לדין, העד יודה בעבירות המיוחסות לו ויורשע בעבירות מרמה והפרת אמונים. כן מוסכם כי הצדדים יעתרו לכך שיוטל עליו עונש הכולל רכיב של 6 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות וקנס כספי בסך 700 אלף שקל. הכל כפוף ליתר פרטי ההסכם שעליהם מבוקש הצו כאמור".
אין ספק, כי זו פעם ראשונה ששמו של בנימין (ביבי) נתניהו, נקשר באופן ישיר לכאורה לפרשיות שחיתות ומעורבות אישית שלו, לכאורה, בפרשיות שכאלה. במסגרת ההסכם, אמור הרו למסור עדות בחקירות של פרשות 1000 ו-2000, שבהן חשוד נתניהו בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. במשך מתון עדותו, אמור הרו לשהות במתקן משטרתי. לפי הערכות חוקרי משטרת ישראל צפוי מסירת עדות ארו לארוך תקופת זמן של שבועיים עד חודש ימים. בתקופה זו אמור הרו להינתק, לחלוטין, מכל קשר עם כלי תקשורת כל זאת במטרה למנוע שיבוש החקירה או השפעה עליה.
לפי תנאי הסכם עד המדינה יודה הרו ויורשע בעבירות מרמה ולא יואשם בשוחד. ההסכם מגדיר סוגי האישומים וגם/או האישום, בהם יודה ויורשע הרו וקובע גם העונש שיוטל עליו. הרו יירצה עונש המאסר שיוטל עליו, בדרך של ביצוע עבודות שירות. פרטי הסכם עד המדינה אינם ברורים לחלוטין, לאחר שהמשטרה ביקשה וקיבלה צו איסור פרסום על פרטיו, בהחלטה של נשיאת בתי המשפט במחוז המרכז, השופטת, עינת רון. מתוך פרטי הבקשה למתן איסור פרסום זו, ניתן היה לדלות באופן כללי מה הם רכיבי הסכם עד המדינה שחתמה המדינה עם ארי הרו.
המשטרה פרסמה הודעה, באשר לחתימת ההסכם לפיה: "העד ימסור את כל המידע שברשותו שעיקרו הוצג לתביעה. כנגד, תסכים המדינה כי במסגרת תיק נפרד בו נחקר העד כחשוד ובכוונת המדינה להעמידו לדין. העד יודה בעבירות המיוחסות לו ויורשע בעבירות מרמה והפרת אמונים. כן מוסכם כי הצדדים יעתרו לכך שיוטל עליו עונש הכולל רכיב של 6 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בדרך של עבודות שירות וקנס כספי בסך 700 אלף שקל. הכל כפוף ליתר פרטי ההסכם שעליהם מבוקש הצו כאמור. ההסדר נחתם הבוקר, באישור היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה".
השאלה המתבקשת אם הרי ארו הוא "דג שמן" או אולי מדובר ב"דג רקק", נובעת, במידה רבה, מטיב המידע ש"יספק" הוא במסגרת עדותו, כעד מדינה. יש ליתן הדעת גם לעובדה, אם עד מדינה זה "יעבור מסך". כוונת הדברים מכוונת לכך, אם לאחר חקירה נגדית שייחשף אליה הרו לאחר הגשת כתב אישום אפשרי נגד נתניהו ובמסגרת עדותו, כעד מטעם התביעה, לצורך הוכחת רכיבי ופרטי כתב אישום זה וגם/או חלקים ממנו תתקבל עדותו במלואה וגם/או בחלקה, בידי בית המשפט ואמינותו לא תיפגע, בשל ולאחר שייחקר חקירה נגדית על תוכן עדותו זו, מעל דוכן העדים.
אין ספק שארי הרו נחשף למידע רב, כמי שהיה שנים הרבה במחיצתו של בנימין (ביבי) נתניהו. הרו החל לתפקד לפני קרוב ל-15 שנה בתפקיד של יועץ נתניהו לקשרי חוץ וממונה על גיוס תרומות. אז נוצרו יחסי קרבה בין שרה וביבי נתניהו להרו. מכירה פיקטיבית של חברה בבעלות הרו, הביאה לחילוט רכושו. לאחר ששימש בתפקיד מנכ"ל ארגון ידידי הליכוד בארה"ב ויצר קשר בין תורמים בכוח לבין נתניהו. מונה לתפקיד מנהל לשכת נתניהו. אגב קודמתו בתפקיד זה, הייתה
איילת שקד. בשנת 2014 מונה ארי הרו לתפקיד ראש הסגל במשרד ראש הממשלה. עם פרישת אייל חיימובסקי מתפקיד מנהל לשכת נתניהו, הפך הרו גם לממלא-מקום מנהל לשכת נתניהו.
הרו חתם על הסדר
ניגוד עניינים, המחייב אותו למכור החברה שבבעלותו לאחר, כדי למנוע ניגוד עניינים בתפקידו כראש הסגל, שכן החברה שבבעלותו עסקה בקידום ענייני לקוחותיו, בארץ ובעולם. מכירת חלקו של הרו בחברת הייעוץ, נתפשה במשרד המשפטים כמכירה פיקטיבית, לכאורה, לאחר שהחברה הרוכשת לא עמדה בתנאי החוזה, לא העבירה התשלומים שהתחייבה להעבירם, לפי החוזה והודיעה על ביטול החוזה. כפי שפרסם העיתונאי, איתמר אייכנר, בחודש ינואר 2015, פנה משרד המשפטים לעורכי דינו של הרו והבהיר, שאם הרו ייעתר להצעת ביטול החוזה ולא יתבע החברה הרוכשת, ייאלץ הוא לעזוב תפקידו, שכן הוא עלול להימצא במצב של הפרת הסכם ניגוד עניינים. הרו בחר בתגובה לכך להתפטר מתפקידו כראש הסגל במשרד ראש הממשלה.
בדצמבר 2015 נעצר הרו בחשד לשוחד, הפרת אמונים, קבלת דבר במרמה וניגוד עניינים. לאחר מכן המליצה המשטרה להעמידו לדין פלילי, בגין מכירה פיקטיבית של החברה שבבעלותו. החשד שהועלה נגדו היה מכירת החברה שבבעלותו לכאורה למראית עין, שעה שהמשיך להחזיק בה, ליהנות מרווחיה ולקדם ענייניה במסגרת תפקידו הציבורי. תיק 2000 שעניינו היחסים בין נוני מוזס לבנימין (ביבי) נתניהו, בקשר לעיתונים
ידיעות אחרונות ו
ישראל היום, התבסס על הקלטות השיחות בין נתניהו למוזס, בטלפון של הרו, שנתפס בידי המשטרה, אגב חקירותיו, על ידה.
חוק יסוד: הממשלה אינו מחייב ראש ממשלה מכהן להתפטר מתפקידו, גם אם מוגש כתב אישום נגדו. הכנסת רשאית, בהחלטה ברוב חבריה, להעביר מכהונתו ראש ממשלה שהורשע בעבירה ובית המשפט קבע בפסק דינו שיש עמה משום קלון; החליטה הכנסת כאמור, יראו הממשלה כאילו התפטרה עם קבלת ההחלטה. לא הועבר ראש הממשלה מכהונתו בידי הכנסת ופסק הדין נעשה סופי, תיפסק כהונתו של ראש הממשלה ויראו הממשלה כאילו התפטרה ביום שבו פסק הדין נעשה סופי.