בשנים 2019 ו-2020 רואיין עמוס גלעד על-ידי שמעון שיפר בספרו "המתריע", ועל-ידי רן בנימיני ברדיו על פרשת הצוללות. בשני הראיונות הוא קבע שרכישת הצוללות היקרות היא בגדר סיכון אסטרטגי, אך למרות זאת בראיון עם שיפר הוא הצדיק את רכישתן.
ביום שישי 27 בנובמבר 2020 ראיין רן בנימיני בתוכנית "יומן הבקר" את האלוף בדימוס וראש המטה המדיני-ביטחוני לשעבר במשרד הביטחון, עמוס גלעד, בפרשת הצוללות. בראיון מתח מר גלעד ביקורת עקרונית על רכש הצוללות מגרמניה. לדבריו, הצוללות אינן מערכות נשק שביכולתן להכריע מלחמה. מאחר שמשאביה של ישראל מוגבלים, הרי שעלותן היקרה מנעה מישראל לרכוש מערכות נשק אחרות שהן קריטיות להבטחת הניצחון במערכה.
אולם, אשתקד תמך מר גלעד ברכישת הצוללות. בסדרת ראיונות לעיתונאי שמעון שיפר, שפורסמו בספר ושמו "המתריע" (בהוצאת ידיעות אחרונות-ספרי חמד, 2019), אמר עמוס גלעד את הדברים האלה:
"לכן ההחלטה הישראלית להצטייד בצוללות חדשות היא מאוד נכונה" (עמ' 129 שם. ההדגשה אינה במקור). "הוויכוח הוא לא על עצם הצורך בצוללות... השאלה היא אם צריך כמות של x,y או z.
אני אומר לך שמעבר לזה: טוב שהצוללות הן מגרמניה" (ע' 130 שם. ההדגשה אינה במקור).
בהמשך דבריו שיבח גלעד את רה"מ גרמניה, אנג'לה מרקל, על נחישותה למנוע שואה שנייה מן העם היהודי וקבע כי תרומתה לביטחון ישראל היא אסטרטגית.
"היא נתנה לנו צוללות, חלקן חינם, חלקן בהנחה מאוד משמעותית. הבעיה היא עם צוללת שזה כלי מאוד יקר לאחזקה. אם אתה רוצה צוללת אחת מבצעית... אתה חייב שיהיו לך שלוש. אחת תמיד באימונים. אחת באחזקה ואחת עובדת. אתה לא יכול להסתדר עם פחות".
עכשיו, מהתבוננות שלי בראש הממשלה אני משוכנע שהשיקולים בעניין הזה הם נכונים, ונטו לטובת המדינה" (שם עמ' 130. ההדגשה אינה במקור).
"אז הוויכוח הוא האם צריך איקס צוללות, או איקס מינוס אחד. בסוף הנוסחה שנמצאה היא שגם אם יגיעו לתשע צוללות, זה יהיה על חשבון צוללות שיצאו מן השירות... בסופו של דבר יגיעו לשש צוללות, כך שיהיו בכל נקודת זמן מספיק צוללות כשירות מבחינה מבצעית" (שם, עמ' 131). יצויין כי לפני זמן מה קבע ראש המל"ל לשעבר, יעקב נגל, במאמר בישראל היום,
כי מלכתחילה הייתה כוונה לרכוש רק 6 צוללות.
בהמשך הראיון עם שמעון שיפר אמר עמוס גלעד: "צריך לזכור עוד משהו: מדובר בעסקות לטווחים ארוכים מאד. לוקח כמה שנים לבנות צוללת. יכול להיות שהיה פה חשש מהיום שאחרי מרקל... ואיש לא יודע מי יבוא אחריה והאם הוא יהיה מחויב כמוה להמשך קיומם של העם היהודי ושל מדינת ישראל" (שם עמ' 131).
לסיכום, עמוס גלעד קובע בספרו של שיפר "המתריע" כי:
1. ההחלטה להצטייד בצוללות חדשות מתוצרת גרמניה היא "מאוד נכונה".
2. שיקוליו של ראש הממשלה בעניין היו נכונים וענייניים.
3. כמות הצוללות שנרכשה הייתה נכונה מבחינה מבצעית (לכתחילה על-פי נגל ובדיעבד על-פי גלעד).
לפיכך השאלה המתבקשת היא: מהו הנזק האסטרטגי שנגרם לישראל מרכישת 6 הצוללות כשלעצמן, כפי שהובעה בראיון למר בנימיני ב"יומן הבוקר".