X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
מקבל מספיק מזון [צילום: יח"צ]
חורף בריא
טיפים לטיפול בגודש בקרב תינוקות
תינוקות מצטננים לא פעם במהלך חודשי החורף, כאשר הצטננות זו מלווה פעמים רבות בגודש באף ובבית החזה, מה שיכול לבוא לידי ביטוי בהופעת נזלת, אף סתום, חרחורים בנשימה (נשימה רועשת) וקושי לאכול מבקבוק או לינוק כיצד ניתן לעזור ולהקל על התינוק במהלך התקררות ועל התסמינים הנלווים בדרך לחיים בריאים ומאושרים

גודש מתרחש כאשר נוזלים עודפים (מוקוס) מצטברים בחלל האף או בדרכי הנשימה. זוהי דרכו של הגוף להילחם בפולשים חיצוניים, בין אם הם נגיפים (פתוגניים) או מזהמים סביבתיים. מצבים של גודש בדרגה בינונית הם נפוצים ואינם מהווים בעיה עבור התינוק. לעיתים, לתינוק יש צורך בסיוע חיצוני לפינוי ההפרשות כיוון שהריאות שלו טרם בשלות ודרכי הנשימה שלהם צרים מאוד.
המטרה של הטיפול בתינוק היא פינוי הפרשות מתוך חלל האף בכדי לסייע בנשימה ודאגה שיהיה לתינוק כמה שיותר נוח במצב הקיים. אם לתינוק יש גודש בחלל האף וגם בדרכי הנשימה נצפה לראות שקצב הנשימה של התינוק יהיה מוגבר. באופן טבעי, תינוקות נושמים מהר יותר ממבוגרים, 40 נשימות לדקה בממוצע, לעומת 20-12 נשימות לדקה בממוצע למבוגר. עם זאת, אם התינוק נושם יותר מ-60 נשימות לדקה או אם נראה קושי נשימתי ניכר (בית החזה קורס פנימה בנשימה או חוסר סימטריה) יש לקחת את התינוק באופן מידי למוקד רפואי קרוב.

אמבטיה חמה [צילום: יח"צ]

כיצד נוכל לסייע לתינוק במהלך ההתקררות?
אכילה - חשוב לעקוב אחר כמות החיתולים הרטובים שהתינוק מפריש לאורך היממה. זהו הסימן הראשון שהתינוק מקבל מספיק מזון, כאשר נצפה לחיתול רטוב כל 6 שעות לכל היותר. במקרים שיש הפחתה בכמויות השתן, הדבר יכול להצביע על התייבשות ויש צורך לפנות לרופא או מוקד רפואי. בזמן הנקה או האכלה ניתן להגביה את המנח של התינוק, באופן שיקל עליו בזמן האכילה. אפשר לעשות זאת בסיוע כרית מתחת לכרית ההנקה או כרית מתחת לפלג הגוף העליון בהאכלה מבקבוק.
טיפול - לצערנו, אין טיפול מיוחד שניתן לתת כפתרון לנגיפים הנפוצים שגורמים להתקררות בקרב הקטנים. חשוב לשים לב שהילד מקבל מספיק מזון, מפריש מספיק שתן ולמעשה "לשרוד" את התקופה עם כמה שיותר חום ואהבה מההורים.
מקלחת - רחצה במים חמים ואדים חמים במקלחת יכולים לסייע לתינוק לפינוי ההפרשות מחללי האף. ניתן לחמם את האמבטיה לפני הכניסה לרחצה ולשחרר את המים החמים כדי שאדי המים ימלאו את החלל.

חלב אם [צילום: יח"צ]

שימוש בשפריץ לאף - מומלץ להשתמש בחומרים טבעיים המותאמים לתינוקות הקטנים שמבוססים על ריכוזי מלחים שונים, מסייעים בפינוי הגודש באף והופכים את ההפרשות לפחות צמיגיות, מה שמאפשר לתינוק לפלוט אותן החוצה.
חלב אם - אפשר לטפטף מספר טיפות של חלב אם לאף של הקטנים ואז להחזיק אותם במנח של "גרעפס" כדי לסייע להפרשה לצאת החוצה, גם חלב אם יכול לרכך את הצמיגיות של ההפרשות.
עיסויים - עיסוי באזור האף במעגלים עדינים, יכול לסייע לפינוי ההפרשות, המגע יכול לאפשר הרגעה עבור התינוק. לפני ביצוע העיסוי לשחרור הגודש ניתן לשים רטייה חמימה על האף כדי לשחרר את הנוזלים.
שימוש במפזר אדים - שימו לב לנקות ולהחליף את המים אחרי כל שימוש למניעת הצטברות חיידקים. הלחות למעשה גורמת להפרשות להיות פחות צמיגיות ומאפשרת את הפינוי שלהן חיצונית.

שיעבור בקלות [צילום: יח"צ]

שואב נזלת - ניתן להסתייע בשואב נזלת בעדינות מבלי לפגוע ברקמת האף העדינה של התינוק, שימו לב לא להפעיל וואקום חזק מידי כדי לא לגרום לדימום מקומי. שואב נזלת אשר האמא שולטת בעוצמת השאיבה עדיף על פני שואב אלקטרוני במקרים כאלה.
שימוש במנשא במהלך היום והלילה יכול להקל על התינוק מבחינת הנשימה, כיוון שהוא מאפשר פינוי של ההפרשות. כדאי להשתמש במי מלח לפני השינה והאכילה כדי לפנות את הגודש לפני התחלת האכילה (תינוקות נושמים דרך האף ולכן מתקשים לסנכרן את האכילה והנשימה בזמן שיש ריבוי הפרשות בדרכי הנשימה).
בכל מקרה שיש ספק - יש לגשת לבדיקה במוקד רפואי. רק בריאות!

הכותבת היא אחות ויועצת הנקה מוסמכת למותג התינוקות RN MN.
תאריך:  11/01/2022   |   עודכן:  11/01/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טיפים לטיפול בגודש בקרב תינוקות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אורנה מרקוס בן-צבי
שיחה קצרה עם אישה במבטא רוסי כבד השלימה את המשימה    ביום שישי אחר-הצהריים נסענו למגדל העמק עם הטנדר החורק    באווירת הטיול הלא מתוכנן התחברנו למוזיקה ישראלית שמחה, וכל הדרך שרנו והתענגנו על המראות הירוקים בואכה מגדל העמק
שושנה ויג
תמי אסולין היא יוצרת חירשת רב תחומית, שהוציאה לאור שלושה ספרי שירה ועובדת על ספר רביעי    היא בת להורים חירשים, בעלה שוקי חירש, מורה לתיאטרון המון שנים ויש להם 2 ילדים
יעקב קורי
בסיפרו של מרדכי נאור הוא מתאר איך הערבים הסתובבו בשכונות היהודים באותה השנה, וחילקו ביניהם את הבתים של היהודים שהם היו רוצחים, ומי מהם יקבל את הנשים שלהם לאינוס ואחר כך לרצח בדם קר או חם
ד"ר מרגלית מולר גויטיין
לאחרונה היינו עדים לתופעות פסולות בניהול האמנות לצד תצוגות מרשימות של אמנים טוטליים, נערצים ואהובים על תלמידיהם
הרצל ובלפור חקק
(ליום השבעה למותו    הקדיש חייו למען הציבור וחייו היו נתינה לארץ ולעם    נענה לצו הלאומי: העלאת היהודים מבבל, לאחר 2,500 שנות שהייה שם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il