ה"ניו-יורק טיימס" מדווח, ע"פ גורמי ממשל בכירים בוושינגטון, שבכירים בצבא רוסיה ניהלו לאחרונה שיחות כדי לדון מתי וכיצד עשוייה מוסקבה להשתמש בנשק גרעיני טקטי באוקראינה, מה שתרם להתגברות הדאגה בוושינגטון ובערי הבירה של שותפות אחרות שלה בכל הקשור למצב באוקראינה.
הדיווח מציין שהנשיא פוטין לא היה חלק מהשיחות, שנערכו על-רקע ההסלמה הרטורית מכיוונה של מוסקבה וכשלונותיה בשדה הקרב מול הצבא האוקראיני. הדיווח מציין שעצם העובדה שאותם בכירי צבא רוסים כלל ניהלו דיונים מהסוג הזה גרמה לדאגה בממשל ביידן, והמחישה את תסכול הפיקוד הרוסי הבכיר ממפלותיו.
יתר על כן, קיומם של הדיונים הללו גם הצביעה על כך שהאיומים של הנשיא פוטין להשתמש בנשק גרעיני אינם הצהרות ותו לא, ויש בהן גם פן שעבר לשלב מוחשי יותר, גם אם לא ברמה של התקנת ראשי נפץ גרעיניים טקטיים על טילים. ע"פ הדיווח המידע המודיעיני לגבי השיחות הללו הופץ בזרועות הממשל באוקטובר.
ג׳ון קירבי, דובר "המועצה לביטחון לאומי" בוושינגטון התייחס לסוגיה ואמר בין השאר: "היה לנו ברור מההתחלה שההערות של רוסיה לגבי השימוש הפוטנציאלי בנשק גרעיני מדאיגות מאוד, ואנחנו מתייחסים אליהן ברצינות. אנחנו ממשיכים לפקח על זה כמיטב יכולתנו, ואנחנו לא רואים שום אינדיקציה לכך שרוסיה עושה הכנות לשימוש כזה". ע"פ הערכת ה"פנטגון", לרוסיה יש מאגר של עד אלפיים כלי נשק גרעיניים טקטיים, שנועדו לשמש בשדות קרב כדי להכריע את הכוחות הקונבנציונליים. מעולם לא נעשה שימוש בנשק גרעיני טקטי בלחימה, אך אפשר לפרוס אותו במספר דרכים, כולל באמצעות טילים או פגז ארטילריה.
ובינתיים ממשיכה להתעכב הצטרפותן של פינלנד ושבדיה לברית נאט"ו. שתי המדינות האחרונות שאמורות לאשרר סופית את ההצטרפות הן הונגריה של אורבן וטורקיה של ארדואן, וזה כמובן לא מקרי. נראה ששאנקרה ובודפשט ממשיכות לגרור רגליים, אולי בשאיפה לסחוט עוד הישגים בתמורה.
ר"מ פינלנד סאנה מרין התייחסה השבוע לסוגיה במסגרת כינוס המדינות הנורדיות שהתארח בבירה הלסינקי ואמרה בין השאר: "כל העיניים נשואות כעת להונגריה ולטורקיה. אנו ממתינים למדינות אלו שיאשררו את הבקשות שלנו. אני חושבת שזה יהיה חשוב שזה יקרה עדיף מוקדם ממאוחר". גם מזכ"ל נאט"ו ייאנס סטולטנברג ניהל שיחות עם שני המנהיגים אמש ודן איתם בסוגיה. ר"מ שבדיה אולף קריסטרסון, שנכנס לתפקידו רק לפני שבועיים, אישר גם הוא שארצו מעוניינת שההצטרפות לנאט"ו תתרחש במקביל לפינלנד. התקשורת השבדית דיווחה כי הנשיא ארדואן הזמין את קריסטרסון לבקר באנקרה, ככל הנראה בשבוע הבא.