ביהמ"ש בעיר ברנאול בדרום סיביר גזר לפני שעה קלה שש שנות מאסר על העיתונאית מריה פונומרנקו בת ה-45, בגין הפצת "מידע שקרי" אודות המלחמה באוקראינה. פונומרנקו נעצרה באפריל אשתקד לאחר שפרסמה מידע על ההפצצה הרוסית על תיארטון הילדים במריופול, שבה נהרגו ע"פ הערכות ועדויות מאות בני אדם.
הקרמלין מצידו הכחיש שוב ושוב שהצבא הרוסי הפציץ את הבניין. בנוסף על עונש המאסר נאסר על פונומרנקו לבצע עבודה עיתונאית בחמש השנים הבאות (ממילא זה יהיה קצת קשה מהצינוק במושבת העונשין). התביעה הרוסית דרשה להטיל על פונומרנקו תשע שנות מאסר. בדברי הסיכום שלה לביהמ"ש לפני מתן גזר הדין אמרה פונומרנקו בין השאר: "מספיק לפתוח את החוקה ולקרוא אותה כדי להוכיח את חפותי. אף משטר טוטליטרי מעולם לא היה חזק כמו לפני קריסתו". חשוב לציין שפונומרנקו אושפזה בקיץ שעבר בבית חולים ועברה בדיקה פסיכיאטרית. מאוחר יותר היא ניסתה להתאבד במחאה על מעצרה בטרם משפטה. פונומרנקו נמנית עם כמעט 150 בני אדם, בהם כמה וכמה עיתונאים, שנשפטו ע"פ החוק הרוסי האוסר על הפצת "מידע כוזב ביודעין" על הצבא, חוק שהועבר זמן קצר לאחר הפלישה לאוקראינה. הרשעה בחוק הזה עלולה לגרום לגזר דין של עד 15 שנות מאסר.
ובינתיים נאם הבוקר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב לפני הבית התחתון של הפרלמנט במוסקבה, ה"דומא", ואמר בין השאר שהמערב הגיע ל"נקודת האל חזור" בהפיכת אוקראינה ל"מאחז צבאי רוספובי", וכי עתיד מדיניות החוץ של רוסיה יתמקד ב"לשים קץ לדומיננטיות של המערב בחיים הבינלאומיים". הוא הוסיף שהמדיניות של המערב הייתה "שנים רבות של בלימה של רוסיה", כולל הרחבת גבולות נאט"ו ו"הפיכתה של אוקראינה האחות לאנטי-רוסית, לדריסת רגל צבאית רוספובית" לברוב גם האשים את גרמניה, צרפת ופולין בקידום של "הפיכה עקובה מדם בקייב בפברואר 2014 תחת סיסמאות שבכנות אפשר לכנותן נאציות וגזעניות". הוא הוסיף לגבי מדיניותה של רוסיה: "בתפיסת מדיניות החוץ המעודכנת שלנו, נעסוק בצורך לסיים את המונופול של המערב על היווצרות מסגרת החיים הבינלאומית, שאמורה להיקבע מעתה לא מתוך האינטרסים האנוכיים שלו, אלא על בסיס הוגן ואוניברסלי של איזון של אינטרסים, כנדרש באמנת האו"ם, המעגנת את עקרון השוויון הריבוני של כל המדינות". לברוב הוסיף וציין שהמערב מנהל "מלחמה היברידית" נגד רוסיה על-מנת להפוך אותה ל"מדינה מנודה": "מטרת המלחמה הזו אינה נסתרת. היא לא רק להביס את ארצנו בשדה הקרב, להרוס את הכלכלה הרוסית, אלא גם להפוך אותנו לאיזו מדינה מנודה".
בבריסל נמשכת היום פסגת שרי ההגנה של מדינות ברית נאט"ו, שדנה בהמשך המלחמה ובדרכים לסייע לקייב. ע"פ בכיר אמריקני שמכיר את תוכן הדיונים, ע"פ מידע מודיעיני מערבי שהוצג לפני מדינות הברית, רוסיה מציבה הרבה מטוסים קרוב לגבול עם אוקראינה, אינדיקציה לכך שמוסקבה מתכוננת אולי להגביר דרמטית את השימוש שלה במטוסיה ומסוקיה במלחמה כדי לתמוך במתקפה היבשתית. זו אולי סיבה נוספת לעובדה שהמערב רוצה להעביר לאוקראינה עוד מערכות נ"מ מסוגים שונים, כך שתוכל להתמודד עם האפשרות של איום אווירי משמעותי גובר מצד חיל-האוויר הרוסי, שיתמוך בכוחות הקרקע הרוסים לכשאלה ייצאו למתקפה נרחבת, אולי בקרוב.