מזה חמישים שנה נחשבת מסעדת "אחמד את סלים" המיתולוגית (בתחנת פז שעל כביש החוף, בין הרצליה לתל אביב) ככותל המזרח הקולינרי של אזור המרכז.
מסעדת הדרכים מספר אחת בארץ קנתה את עולמה בזכות מעדניה המיוחדים, המוכנים בידו האמונה של שף עתיר-ניסיון; בזכות ניקיונה הבוהק, בזכות מלצריה היוצאים מגדרם בהכנסת האורחים שהם מפגינים, ובזכות החניה, המצויה בשפע, חינם אין כסף.
עם הקוריקולום העשיר של מבקריה נמנים המלך חוסיין, בעת שביקר בחשאי בארץ; הנשיאים
שמעון פרס יבדל"א ועזר ויצמן המנוח; ראש הממשלה לשעבר,
יצחק רבין, ושר החוץ, משה דיין, מנוחתם עדן. מכובדים אלה נמנו עם מעריציו של אחד ממייסדיה ובעליה, הטייס סלים, שאת שמו נושאת המסעדה עד עצם היום הזה בגאון.
מסעדה עשר
היינו בשניים לעת צהריים ולספתח הוגש לנו מבחר גדול של סלטים טריים ועסיסיים, בהם חומוס, טחינה, סלט-ביצים, חצילים, זיתים, כרוב אדום, מלפפונים ועגבניות, חצילים ומטבוחה. אלה לוו בפיתות חמימות מן התנור ובקנקן גדול של לימונדה צוננת ומרעננת.
העיקרית הייתה מעדן של ממש: סנייה של בשר-כבש, טבול בטחינה עשירה ובצנוברים, עם מג'דרה אלוהית. מנה משביעה וטעימה מאין כמותה.
הקינוח, שהוגש אף הוא ביד נדיבה, היה על חשבון הבית: מלבי סמיך, שפתיים ישק, עם מי ורדים, בתוספת שתי בקלאוות-דבש וקפה ערבי מן הפינג'ן.
על הארוחה לשניים שילמנו 230 שקל, כולל תשר של 15 אחוז לשירות מן המעלה הראשונה. את "אחמד את סלים" זיכינו, ללא היסוס, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, המגיעות לה מכל הלב.