התפרצות נגיף הקורונה בארה"ב אינה אירוע פוליטי אלא בריאותי, וההתמודדות עימה מצריכה יותר מאשר הצהרות נקודתיות ותקציבי חרום. מה שדרוש הוא נוכחות מתמדת של אנשי מקצוע ומחויבות ארוכת טווח למימון בריאות הציבור – כותבת בניו-יורק טיימס דונה שלאלה, שהייתה שרת הבריאות בשנים 2001-1993 וכיום חברת קונגרס דמוקרטית מטעם פלורידה.
שלאלה מציעה ללמוד מן בדרך בה עיר מגוריה שבדרום פלורידה מתכוננת מדי שנה לעונת ההוריקנים: התושבים אוגרים מזון, עוקבים ברציפות אחרי תחזית מזג האוויר ויודעים בדיוק מה לעשות בכל מצב. הסיבה לכך היא קיומה של מערכת מקצועית והתנהגות ממושמעת של הדרג הפוליטי. הם דבקים בעובדות ובמידה רבה מותירים את מסירת המידע בידי המומחים. ויש לתושבי האזור גישה לסיוע פדרלי, באמצעות הכרזה נשיאותית על מצב אסון.
באותה צורה יש להתייחס לאתגרים בתחום בריאות הציבור. הבשורות הטובות הן, שיש לארה"ב מומחים ברמה עולמית; הדרג הפוליטי צריך לאפשר להם לעשות את מלאכתם. הבעיה היא, שלא זו הדרך בה פועל ממשל טראמפ. הנשיא
דונלד טראמפ בלבל את הציבור במסרים שמזערו את הסכנה וסתרו את דברי המומחים. רק לפני מספר שבועות הציע טראמפ לקצץ 30 מיליון דולר מתקציב המרכז לבקרת מחלות ו-3 מיליארד דולר מתקציב משרד הבריאות. טראמפ גם הפך את המגיפה לנושא פוליטי, וגם כמה דמוקרטים עשו זאת.
זה אינו הזמן למשחקים פוליטיים, קובעת שלאלה. הציבור האמריקני רוצה שהפוליטיקאים בוושינגטון יפסיקו להתקוטט, ינמיכו את הטונים ויפעלו יחדיו כדי להציל חיים – בהובלת אנשי המקצוע. תיאום ומסרים ברורים חיוניים כדי להרגיע את הציבור. הפוליטיקאים צריכים להתבטא בצורה ממושמעת, לכבד את הממצאים המדעיים, להתייצב מאחורי המומחים, להיות מחויבים לשקיפות ולנהל מדיניות תקשורתית אחידה.
בטווח הארוך יותר, יש לשקם את תשתית הבריאות הציבורית ולהבטיח שהיא ממומנת בצורה מלאה. אין די בניעור האבק מעל תוכניות חרום. צריך להתכונן למגיפות דומות בעתיד באמצעות מימון קבוע לכל הגופים הפדרליים העוסקים בתחום הבריאות, כולל מינהל המזון והתרופות (FDA). יש לאחד את המאמצים של הרשויות הפדרליות, הרשויות המקומיות, עובדי החרום והמעבדות ברחבי המדינה.
במקביל, יש כעת צורך במימון חרום למאבק בקורונה, ועל הקונגרס לעשות זאת. אולם מימון חרום אינו צריך להיות ברירת המחדל בכל פעם בה מתעורר משבר בריאותי. יש צורך בתקציב קבוע, הדומה לסיוע הממשלתי לאיזורי אסון. אתגרים כמו הקורונה יצוצו שוב ושוב – וחייבים להיות מוכנים לקראתה.