חשיפת המזימה של אנשי ימין קיצוני לחטוף את מושלת מישיגן, גרטשן וויטמר, היא דוגמה חריפה לאיום הטרור הפנימי הניצב בפני ארה"ב. רק יומיים קודם לכן פרסם המשרד לביטחון פנים את הערכתו השנתית הראשונה לגבי האיומים הפנימיים, ולפיה "מפגעים בודדים וקבוצות קטנות המונעים ממניעים אידיאולוגיים" הם איום הטרור הראשון במעלה.
קווין מק'אלילן, שהיה השר בפועל לביטחון פנים, ותומס פלוצ'אן, שהיה יועץ השר למלחמה בטרור, מציבים בוושינגטון פוסט את המזימה בהקשר נרחב יותר. לדבריהם, היא מבליטה את חששותיהן של רשויות האכיפה שקיצוניים מבית ינסו לנצל את המתח החברתי והפוליטי סביב הבחירות ואת חילוקי הדעות סביב מגבלות הקורונה. זהו שילוב נפיץ, הם מזהירים.
מפגעים בודדים וקבוצות מאורגנות יותר מקבלות חמצן ותמיכה בקבוצות ברשת, שאופיה פוגע ביכולתן של שיטות החקירה והאכיפה המסורתיות ומציב בפני רשויות החוק אתגר של עמידה בקצב התפתחות ההקצנה והפעולה. את הבעיה מחמירים גורמים זרים ובראשם רוסיה, המנסה לנצל את הקרעים בחברה האמריקנית כדי להגביר את הפלגנות בה, הן ימין והן משמאל.
השילוב של מגמות אלו מבהיר, כי איומי הטרור על ארה"ב התפתחו בצורה משמעותית מאז 9/11. איומי טרור חיצוניים עודם משמעותיים, אך האיום המרכזי הוא הפנימי, אותו מציבים אזרחים אמריקנים הנדחפים בידי אידיאולוגיות קיצוניות רבות. על-פי הערכת המשרד לביטחון פנים, הללו מייצגים את האיום המשמעותי והקטלני ביותר. אחרים, כולל קיצוניים המתנגדים לממשלה ולכל סמכות, הולכים ומתחזקים אף הם – מזהירים מק'אלילן ופלוצ'אן, בציינם שורה של אירועי רצח בשנים האחרונות ועד ההפגנות בחודשים שעברו.
אין ספק שארה"ב נאבקת עם איומי טרור פנימי המשתנים במהירות, ואשר משתנים במהירות והפכו להיות מקורות שכיחים יותר של אלימות קטלנית מאשר איומים חיצוניים. המצב דורש מאמץ רציני ומתואם של כל חלקי החברה כדי למנוע אותם. ה-FBI פועל נגד איומי טרור מבית ומחוץ; השירות החשאי מנתח את הגורמים המובילים למתקפות חמורות; הסוכנות לביטחון סייבר מסייעת לרשויות המקומיות באימונים ובהכנות למתקפות אפשריות. הממשל הפדרלי מחלק מענקים לקבוצות בקהילה, הפועלות להרחיק את שכניהן ממסלול האלימות.
בשבועות האחרונים של מערכת הבחירות לנשיאות, בתוך שנה שהיא ממילא מתוחה בצורה יוצאת דופן, אמריקנים רבים מודאגים לגבי טוהר הבחירות ואפילו לגבי הבטיחות בקלפיות. עליהם לדעת שרשויות האכיפה וביטחון הפנים עמלות כדי להתמודד עם איומים אפשריים על קיום הבחירות. והאמריקנים צריכים להצביע, מדגישים מק'אלילן ופלוצ'אן. הזהירות נחוצה, אך הם יכולים להרגיש בטוחים בבואם ליטול חלק בביטוי דעותיהם. אירועים כמו זה שבמישיגן מצויים בשולי החברה האמריקנית, ורשויות האכיפה בכל הדרגים יודעות יותר על האיומים הללו וכיצד להתמודד איתם. החיסון הטוב ביותר נגד קיצוניים אלימים הוא שהציבור האמריקני יבצע את המהלך העוצמתי ביותר בדמוקרטיה ובחופש – להצביע.