לנוכח האפשרות שהנשיא דונלד טראמפ יפסיד בבחירות בעוד שבועיים, הקבינט שלו מנסה לקדם במהירות כמה שיותר יוזמות אשר ישפיעו לטווח ארוך על חייהם של מיליוני אמריקנים – מדווח ניו-יורק טיימס. מדובר בין היתר בהגדלת מספר שעות הנהיגה הרצופה במשאיות, הרחבת יכולתו של הממשל לאסוף מידע ביומטרי וקביעת כללים לאבחנה בין נותני שירותים עצמאיים לבין עובדים קבועים.
במסגרת המאמץ להשלים את המהלכים לפני 20.1.21, צוותו של טראמפ מגביל ואף מבטל את הדרישות לקבלת תגובות הציבור בכמה מן המהלכים. בכמה מקרים, כמו מתן היתר להוביל חומרים מסוכנים ומתלקחים ברכבות, נשמעת הטענה שהמהירות עלולה לסכן את שלום הציבור. הטיימס אומר כי כל ממשל פועל בצורה כזו בחודשים שלפני הבחירות, אך טראמפ מסיים ארבע שנים של דה-רגולציה בקצב ובהיקף חסרי תקדים. הממשל מצידו אומר כי מדובר רק בהשלמת נושאים שהיו בטיפול מאז נכנס טראמפ לתפקידו, לאחר שהבטיח שינוי מרחיק לכת באסדרה הפדרלית.
אם הדמוקרטים יזכו בחודש הבא בשליטה בשני בתי הקונגרס, הם יוכלו לבחון מחדש כמה מהמהלכים של הרגע האחרון – גם אם טראמפ ימשיך להיות הנשיא, כפי שעשה טראמפ עצמו בתחילת כהונתו לגבי מהלכים של ממשל אובמה. אולם, הממשל פועל גם למנות חברים במועצות מדעיות מייעצות, מינויים שיהיו בתוקף גם בקדנציה הבאה, וכך להבטיח את המשך השפעתו באסדרה הפדרלית גם אם הנשיא הבא יהיה ג'ו ביידן.
אחד השינויים הסופגים ביקורת רבה הוא יוזמתו של משרד העבודה בנוגע לאבחנה בין פרילנסרים לעובדים, העשויה להשפיע על מיליונים. הנושא הגיע לנקודת רתיחה כאשר מספר מדינות, ובראשן קליפורניה, ניסו לדחוף חברות כמו אובר וליפט להעניק לנהגים מעמד של עובדים מן המניין – מעמד שלצידו שעות נוספות, ביטוח בריאות והטבות נוספות. החברות, מטבע הדברים, התנגדו. משרד העבודה מציע "מבחן מציאות": האם העובדים קובעים בעצמם את לוחות הזמנים שלהם, האם הם יכולים להעסיק עובדי-משנה ולרכוש ציוד חדש [בישראל קיימים מזה שנים מבחני השתלבות ברורים]. כדי לקדם מהלך זה, הפחית המשרד במחצית את הזמן לתגובות ציבור והעמידו על חודש בלבד.
משרדי העבודה וביטחון הפנים משתמשים ב"קביעת ביניים סופית" – מהלך האופייני לזמני חירום – כדי לדלג על תגובות הציבור בשני מהלכים המטילים מגבלות משמעותיות על הענקת ויזות לעובדים זרים בעלי כישורים. זהו חלק מיעדו ארוך הטווח של טראמפ – להגביל את ההגירה לארה"ב. המשרד לביטחון פנים גם העניק חודש בלבד לתגובות על מהלך שיאפשר לו לאסוף הרבה יותר מידע ביומטרי ממי שמבקשים אזרחות, כולל טביעות קול וסריקות לזיהוי פנים, במקום טביעות אצבעות בלבד. המהלך גם יאפשר לראשונה לבחון דנ"א כדי לבדוק האם קיימת קרבה בין מבקש אזרחות לבין אזרח אמריקני. מהלך שלישי של אותו משרד הוא החמרת הדרישות הכספיות מנותני החסות למהגרים, כולל מסירה של פרטים כספיים רבים. הטיימס מעיר, כי המהלכים בתחום ההגירה הם תוספת של אסדרה ולא הפחתתה, בעלות של 6 מיליארד דולר.
הסוכנות להגנת הסביבה, אשר ביטלה אסדרה רבה תחת טראמפ, פועלת כעת במהירות רבה להשלים את העבודה על שניים מחוקי זיהום האוויר החשובים ביותר בארה"ב: אלו הקובעים את פליטת גזי החממה מתחנות כוח, מכוניות ומקורות אחרים. הסוכנות מציעה להותיר את הפליטה ברמתה הנוכחית, במקום להפחית אותה כפי שנעשה ברוב העולם. היא גם מנסה להשלים תקנות שיקשו על ממשלים עתידיים להקשיח את מדיניות זיהום האוויר, כגון הגבלת תפקידו של המדע בקביעת התקנים ושינוי חישוב עלות/תועלת במסגרתם. שינויים אלו, מציין הטיימס, זוכים לתמיכת חברות הנפט והגז, אשר תרמו מיליוני דולרים לקמפיינים של טראמפ.
משרד התחבורה דחה הצעה להגביל את מהירותן של רכבות הנושאות חומרים מסוכנים ודליקים, ופועל להגדיל את מספר השעות הרצופות בהן ניתן לדרוש מנהגי משאיות לשבת אל ההגה ולבטל את חובת ההפסקות. על-פי ההצעה, שגם היא מקודמת במסלול של "קביעת ביניים סופית" וללא תגובות הציבור, חלק ממובילי המוצרים החקלאיים יוחרגו מתקנות שעות הנסיעה והמנוחה. המשמעות של ביטול מגבלות אלו עלולה להיות קטלנית, אומרים מומחים.