X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
בירת קטאר, דוחא, מוכנה לטורניר [צילום: דרקו בנדיק, AP]
שבוע למונדיאל בקטר: הזעם והביקורת נמשכים
במערב מדברים על דיכוי זכויות האדם בכלל וזכויות העובדים בפרט וושינגטון פוסט מדווח, כי הקטרים מצידם מכחישים את הטענות ומאשימים את מבקריהם בצביעות

הזעם המערבי על בחירתה של קטר לאירוח הגביע העולמי 2022 התפרץ מיד לאחר החלטתה של פיפ"א בשנת 2010. השבועון הגרמני בילד קבע, כי ההסבר היחיד הוא שחיתות. היה גם מרכיב של חוסר אמון, על הבחירה במדינה חסרת כל רקע והתאמה לאירוח האירוע.
תריסר שנים מאוחר יותר ושבוע לפני פתיחת הטורניר, רכיבים אלו רק גוברים – מדווח וושינגטון פוסט. כוכבת הפופ דואה-ליפה הכחישה את הפרסום לפיו תשתתף בטקס הפתיחה, ואמרה שתבקר בנסיכות כאשר תמלא את התחייבויותיה בתחום זכויות האדם. פיליפ לאם הגרמני, שהניף את הגביע ב-2014, אמר שיחרים את הטורניר בשל הפרת זכויות האדם. הדיבורים על חרם נשמעים ברמה.
הזעם בולט במיוחד בגרמניה. רבבות הפגינו בסוף השבוע ביציעים ברחבי המדינה ויצאו נגד המלוכה הסמכותנית, דיכוי זכויות האדם וניצול העובדים הזרים; חלקם טענו ש-5,000 עובדים נהרגו לצורך 5,760 דקות של כדורגל. אפילו ספ בלאטר, שעמד בראש פיפ"א בעת קבלת ההחלטה, מודה שהייתה זו טעות.
הקטרים דוחים בתוקף את כל ההאשמות נגדם. השליט תמים אל-ת'אני טען בחודש שעבר, כי ארצו היא קורבן להתקפות חיצוניות חסרות תקדים, הכולל "פברוקים ומוסר כפול". הפוסט מדגיש, כי אין ראיות ברורות הקושרות את שלטונות קטר לשחיתות בעת קבלת האירוח. קטר מפזרת את כספה בגלוי מאז 2010, ובין היתר רכשה את קבוצת הכדורגל פריז סן-ז'רמן, בה מככבים ליאו מסי, ניימאר וקיליאן אמבפה.
מבקריה של קטר טוענים, שהבעלות של פריז סן-ז'רמן היא חלק ממאמציה להלבין את תדמיתה הבעייתית. הם מרחיבים את טיעונם לגביע העולמי עצמו, בו שפכה הנסיכות 220 מיליארד דולר לבנות את תשתית הענק הנחוצה לאירוע בסדר גודל שכזה: שבעה אצטדיונים, כבישים, רכבת תחתית ועשרות בתי מלון.
בניית הענק הזאת הסבה את תשומת הלב לרקורד של קטר בתחום זכויות העובדים. 85% מ-3 מיליון תושביה הם עובדים זרים, חלק ניכר מהם – מהגרים מקהילות עניות ממזרח אפריקה, דרום אסיה ודרום-מזרח אסיה. הרבה לפני שהיא זכתה באירוח המונדיאל, פורסמו פרטים על ניצולם של מהגרים אלו ועל תנאיהם הקשים. אשתקד חשף גארדיאן, כי 6,500 עובדים ממזרח אסיה מתו מאז זכתה קטר באירוח, לא רק בפרויקטים סביב המונדיאל; המספר הקטרי הרשמי לתריסר שנים אלו: 38.
מאז 2010 שיפרה קטר את חוקי העבודה, כולל שכר מינימום גבוה מן המקובל ברוב המפרץ הפרסי, וטוענת שהצליחה לבטל את שיטת ה"קאפלה" הידועה לשמצה בה העובדים הם למעשה עבדים. ארגון העבודה הבינלאומי דיווח בחודש שעבר, כי אכן בוצעו רפורמות משמעותיות ששיפרו את תנאי עבודתם וחייהם של מאות אלפי מהגרים, אך נחוצים צעדים נוספים. ארגון זכויות האדם Eqidem טען לאחרונה, כי בשנתיים האחרונות היו מאות מקרים של פגיעה בעובדים בפרויקטים של המונדיאל.
קטר ופיפ"א דוחקים במיליון האוהדים הצפויים להגיע לטורניר שלא להביע את דעותיהם הפוליטיות ולכבד את "הייחודיות ההיסטוריות" של הטורניר. בעיניהם של קטרים רבים, מציין הפוסט, הביקורת היא צביעות: רוסיה לא ספגה כדוגמתה כאשר אירחה את הטורניר הקודם. שר החוץ של קטר, עבד אל-רחמן אל-ת'אני, העיר, כי לממשלת גרמניה אין בעיה עם ארצו כאשר מדובר באנרגיה ובהשקעות.

תאריך:  15/11/22   |   עודכן:  15/11/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שבוע למונדיאל בקטר: הזעם והביקורת נמשכים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
ירון פרידמן
בתקופה האחרונה מתרבים הדיווחים על קשיים עמם מתמודדים תושבי ירדן בחיי היומיום. המצוקה קשה ביותר ומתחילה להזכיר את לבנון, סוריה ועירק. מה קורה בממלכה ההאשמית, עד כמה חמורה הבעיה ומה עלולות להיות השלכותיה על הגבול הארוך ביותר של מדינת ישראל?
יוני בן-מנחם
ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו העביר לעבדאללה מלך ירדן מסר הרגעה כי אין בכוונתו לשנות את הסטטוס-קוו בהר-הבית. המלך הירדני חושש מאוד מחזרת נתניהו לשלטון והשתתפות איתמר בן-גביר ובצלאל סמוטריץ' בממשלה החדשה, בירושלים אומרים כי חששו מוגזם וכי נתניהו ישמור על יחסי השלום עם ירדן
מירב ארד
לפחות שישה בני אדם נהרגו ו-53 נוספים נפצעו בפיצוץ בשדרת איסתקלאל    המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולארי במשרד החוץ בודקים האם היו ישראלים מעורבים
יוני בן-מנחם
טורקיה הודיעה רשמית כי היא דוחה את דרישת ישראל לגרש את הנהגת חמאס משטחה וכי חמאס איננה ארגון טרור. מדובר בסטירת לחי למדיניות לממשלת לפיד-גנץ והנשיא הרצוג, ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו יצטרך לעשות הערכה מחדש של היחסים עם טורקיה
יוני בן-מנחם
תנועת חמאס תפתח בקרוב מחדש את נציגותה בדמשק לאחר נתק של עשר שנים מהמשטר הסורי בגלל הדיכוי ומעשי הטבח של המשטר בבני עמו    הנהגת חמאס בראשות אסמעיל הניה מגלה עצמאות פוליטית ומשתחררת מכבלי תנועת "האחים המוסלמים" שמתנגדת לפיוס עם הנשיא בשאר אסד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il