X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
איתן טמיר פסיכולוג וראש מכון טמיר מכון תמיר
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
נסה לחשוב על השיחה האחרונה שניהלת, כאשר בעודך מדבר אתה חושב על כך שלאחר שתסיים להגיד את המשפט, לא נשאר לך מה להגיד יותר
▪  ▪  ▪
לשאול שאלות [צילום: דבורה סיני/פלאש 90]

זה יכול לקרות במהלך שיחה שגרתית, במעלית, בזמן ראיון עבודה או באמצע דייט רומנטי. אתה יושב עם מישהו/י לשיחה 'אחד על אחד', אתם מדברים ומשוחחים קצת, ופתאום - דממה. אין לך מה להגיד יותר. אתה מנסה לחשוב, על מה עדיין לא דיברתם? על מה עוד אפשר לדבר? אתה מוכן לעשות הרבה כדי שהשקט המביך יתפוגג.
גם שיחה רגילה, בלי שתיקה מביכה עלולה להוביל לתחושה שכזו. נסה לחשוב על השיחה האחרונה שניהלת, כאשר בעודך מדבר אתה חושב על כך שלאחר שתסיים להגיד את המשפט, לא יהיה לך מה להגיד יותר. זה מעורר מידה של לחץ וקצת חרדה. מה אני אגיד כשאסיים את המשפט? יש לדעתי יתרונות גם לשתיקה משותפת, אבל בואו נניח שהקשר אינו קרוב דיו וכי השקט מסמן בעיקר תקיעות וריק.
אז מה המהלך הבא שלך? מחקר באוניברסיטת הרווארד מביא אלינו כלי פשוט ומנצח שמומלץ להשתמש בו בכאלה מצבים: שאל שאלה!
חוקרים בהרווארד בחנו יותר מ-300 שיחות (אינטרנטיות ופנים מול פנים) בין אנשים המתוודעים זה לזה. בשיחות האינטרנטיות המשתתפים ניהלו שיחה במשך 15 דקות עם אדם שנבחר אקראית. בשיחות פנים מול פנים, נבדקו 110 משתתפים ומשתתפות ב"ספיד דייטינג".
הממצאים, שהתפרסמו בכתב העת המוביל Journal of Personality and Social Psychology, העלו שמשתתפים ששאלו יותר שאלות במהלך השיחה, בייחוד שאלות המשך שקשורות למה שנאמר קודם לכן על-ידי הפרטנר, נתפסו כיותר חביבים, גם בשיחות האינטרנטיות וגם בשיחות של פנים אל פנים.
החוקרים טוענים כי המחקר מראה ששאלות המשך שכאלו מעידות על כך שהאדם אינו רק מקשיב, אלא גם מתעניין. הן גם מציגות אכפתיות, תיקוף והבנה.
חדשות מצויינות
תיקוף הוא ביטוי אמפתי כלפי חווייתו הרגשית והתנהגותו של האחר. בטיפול DBT, אסטרטגיות תיקוף מאפשרות למטפל להתייחס לחלקים החזקים, האפקטיביים, והנורמטיביים בתגובותיו של המטופל באופן עקבי, המסייע למטופל ללמוד לתקף את רגשותיו שלו בעצמו.
הנטייה להתמקד בעצמי כאשר רוצים להרשים אחרים היא ממש טעות. הפניית נושא השיחה אל עצמנו, התרברבות, האדרה, או הפיכת העצמי לדומיננטי בשיחה, גורמים לכך שאותם אנשים יתפסו כפחות חביבים. חד וחלק.
ברמה היישומית, מדובר בחדשות מצוינות עבור אנשים מופנמים. גם אם אתה ביישן ולא סגור מה להגיד, מסתבר שאתה ממש לא צריך להתאמץ לדבר על עצמך, או להזיע במטרה להיות מוחצן, קומוניקטיבי וורבלי.
במקום, כדאי שתתאמן טוב טוב עד שתאמץ לעצמך עמדה בין-אישית של "Good Listener". למד להקשיב לפרטנר ולשאול 'שאלות נכונות', כאלה שמתעניינות בתכני השיחה. חוץ מזה, האדישים שבינינו עשויים לגלות את היופי שמתגלם בגילוי האחר באמצעות התעניינות בו. אנשים זה מרתק.
למרות הממצאים הללו, ולמרות שהם נשמעים די אינטואיטיבים, אנחנו רואים שרבים מהססים לשאול שאלות. בהחלט ייתכן שחלקם נמנעים מכך כדי לא להיתפס כחסרי נימוס, חודרניים או חסרי יכולת וכישרון.
לכן, חברים, במקום לנסות להרשים את האדם השני, נסו פשוט ללמוד עליהם יותר.

תאריך:  15/03/2018   |   עודכן:  15/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמנואל ארביב
רבקה שפק ליסק
הפלשתינים מתייחסים להצהרת בלפור ולשלטון המנדט כעל אסון שפקד אותם    אבל, המציאות שונה לחלוטין    בזכות הצהרת בלפור ושלטון המנדט שופר מצבם של ערביי הארץ ללא השוואה למצבם של ערביי ארצות ערב והאיסלאם    וכל זה בזכות התנועה הציונית
איתמר לוין
שורשי ההתערבות המשפטית בהחלטות מבצעיות של צה"ל נעוצים בגישת "הכל שפיט". אנחנו לא מדברים על בג"ץ, אלא על כך שחלקים ניכרים מחיינו מתנהלים בבתי המשפט - ולכן המשפטנים השתלטו עליהם
איתמר לוין
הממשלה והפרקליטות מפרות את פסק הדין בנוגע לתנאי המחיה של האסירים, כי הן יכולות. לכל היותר השופטים יכעסו וינזפו, אבל אין להם שום אמצעי אכיפה כאשר המדינה מבזה את ביהמ"ש העליון
ראובן לייב
סרטו של הצלם הישראלי ליאוניד פדרול מועלה במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לסרטים דוקומנטריים על תרבות ואמנות, על-פי הפולקלור היהודי והספרות הקבלית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il