X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
בכל הכבוד הראוי, ל"מילים היפות" בדבר שמירה על הפרטיות של השוכרים הקודמים של הדירה, בהצעת החוק, הרי מן הראוי להגן גם על פרטיותם של משכירי הדירות, בחוק האמור להיחקק, בקרוב. שמירת פרטיותם של משכירי הדירות, חשובה לא פחות שכן אין כל סיבה שהציבור הרחב ידע כמה דירות יש לפלוני
▪  ▪  ▪
להשכרה. פרטיות המשכירים תיפגע [צילום: איתמר לוין]

חוק השכירות ההוגנת שאושר, אתמול (יום ב', 27.6.15), בקריאה טרומית להגשה בכנסת, כהצעת חוק, בידי וועדת השרים לענייני חקיקה - מעורר, בקריאה ראשונה ועל פניו, שאלה מהותית והינה אפשרות הפגיעה בפרטיותם של בעלי הדירות המחזיקים ברשותם דירות להשכרה. החוק מעורר מספר שאלות ותהיות נוספות, מעבר לשאלת הפגיעה בפרטיות, אולם ברשימה זו, בכוונתנו לעסוק באופן מורחב באפשרויות הפגיעה בפרטיות של בעלי דירות, המעוניינים להשכיר אותן למשכירים עתידיים, בעקבות חקיקתו הצפויה של חוק השכירות ההוגנת.
בהצעת החוק נכתב, כי על-מנת ליצור מגבלה מעשית, שתמנע ממשכירי דירות, מלהחליף שוכרי דירותיהם, בתום כל שנת שכירות ושכירות - כל זאת כדי להעלות שכר הדירה לדייר החדש שאינו יודע בהכרח שיעור דמי השכירות שנגבו קודם לכן - הרי נשקלת האפשרות, בהיבטים משפטיים (כגון היבטי הזכות לפרטיות) והיבטים אחרים, להקמת מרשם שכירויות. מרשם זכויות זה, אמור להוות מאגר מידע, בו ירוכז מידע על-אודות שכירויות; מידע בדבר תקופות החוזה ומידע בדבר גובה דמי השכירות.
בהצעת החוק נכתב עוד, כי נבחנת האפשרות שמרשם השכירויות, יוקם ברשויות מקומיות באופן התנדבותי, כך שכל רשות ורשות, תוכל לבחור לעצמה ולהחליט, אם להקים מרשם שכירויות כזה, בתחומה בהתאם לצרכיה של כל רשות ורשות כזו. מטרתו של מרשם השכירויות הינה לאפשר לשוכרים עתידיים, לעקוב אחר גובה שכר הדירה ששולם, בפועל, בגין הדירה המושכרת, גם במקרה שהתחלף שוכר הדירה. מצב דברים זה נועד למנוע אפשרות ממשכירי דירות, לפיה באמצעות החלפת שוכר הדירה, יעשו הם שימוש בכך, כדי להעלות גובה דמי השכירות, בהתייחס לשוכר החדש. כך - מקווים ומאמינים - מציעי הצעת החוק יפחתו הנכונות והרצון לפנות שוכרים מדירות מושכרות, בתום שנת שכירות אחת, בידי משכירי דירות אלה. הנחה זו מבוססת על הסדרת מצב דברים דומה במדינות שונות בחו"ל, דוגמת בריטניה וקליפורניה שבארה"ב, המגבילות המשכיר מהעלאת דמי שכירות, אשר בהן הוקמו מרשמי שכירויות.
בהצעת החוק מצוין עוד, כי כלי מוצע נוסף שמטרתו להגביר היעילות של מגבלה זו הינה קביעת חובת גילוי של משכיר הדירה כלפי שוכר חדש. חובת גילוי זו, כוללת בחובה, חבות של המשכיר לגלות לשוכר גובה דמי השכירות ששולמו ב-12 החודשים שקדמו לכריתת חוזה השכירות וכן גילוי המועד שבו החלה, ביחס לדירה תקופת ההגבלה. לצורך כך, יחויבו משכירי הדירות להציג בפני השוכרים העתידיים, עותקי חוזי השכירות, הכוללים סעיפים הנוגעים לדמי השכירות ולתקופת השכירות, שקדמו להתקשרות זו, במסגרת אותה תקופת הגבלה.
הצעת החוק קובעת ומדגישה, כי אין בהוראה זו לאפשר כל חשיפת מידע אישי אחר המתייחס לשוכרים הקודמים, שאינו נוגע לתקופת השכירות ולדמי השכירות. עוד מוצע, בהצעת החוק, כי היקפה המדויק של חובת הגילוי יבחן ויושפע מההכרעה בעניין הקמת מרשם השכירויות.
בכל הכבוד הראוי, ל"מילים היפות" בדבר שמירה על הפרטיות של השוכרים הקודמים של הדירה, בהצעת החוק, הרי מן הראוי להגן גם על פרטיותם של משכירי הדירות, בחוק האמור להיחקק, בקרוב, לאחר שיעבור שלוש קריאות, בכנסת ישראל ויכלל, כחוק מחייב, בספר החוקים.
שמירת פרטיותם של משכירי הדירות, חשובה לא פחות משמירת פרטיותם של שוכרי הדירות הקודמים, שכן אין כל סיבה שהציבור הרחב ידע כמה דירות יש לפלוני וגם/או לאלמונית וגם/או לפלונים ואלמוניות, אלה וגם/או אחרים. מידע אישי ופרטי שהינו נגיש, דרך כלל, אך ורק לשלטונות מס הכנסה וגורמים שלטוניים אחרים, מכוח תפקידם והוראות חוק, אינו חייב להיות פרוץ וגלוי, בשל הרצון להיטיב עם שוכרי דירות, לציבור הרחב. אין כל סיבה שבמרשם השכירויות, שיתנהל ברשות מקומית זו וגם/או אחרת - ויהיה גלוי ונגיש לציבור הרחב - יוכל כל המעיין במרשם שכירויות זה, לדעת מי ומי הינו בעל דירה, בתחום מגוריו, דבר המהווה פגיעה מהותית בזכות היסוד לפרטיות של היחיד.
חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, קובע, כלל, כי לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו, ללא הסכמתו, כאשר בין הדוגמאות שמונה חוק זה לפגיעה בפרטיות, כולל הוא מצב דברים של העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו. אין כל סיבה בחוק השכירות ההוגנת - לכשיתקבל, כחוק מחייב - לפגוע בפרטיותו של אדם ובמקרים שבהם קובע חוק הגנת הפרטיות, פגיעה בפרטיות מה היא.
עוד ארוכה היא הדרך, עד שהצעת חוק השכירות ההוגנת, תקרום עור וגידים ותהפוך לחוק מחייב של ממש והיא אמורה לעבור עוד שינויים בגלגוליה השונים, בדיונים שיתקיימו בה, בוועדות הכנסת. זו היא ההזדמנות הנכונה והראויה, להפנות שימת ליבו של המחוקק ושימת ליבם של מציעי הצעת חוק זו, חברי הכנסת, שירה סתיו ורועי פולקמן, לתיקונים הנדרשים בהצעת חוק זו, כדי שהתינוק לא יישפך, יחד עם מי האמבט.
הצעת חוק השכירות ההוגנת, שתהפוך לחוק שיהיה בו משום פגיעה בפרטיותם של משכירי הדירות, לא רק שלא תשיג מטרתה, קרי, הנגשת מלאי דירות לציבור שוכרי הדירות העתידיים, אלא תגרום למשכירי הדירות העתידיים, שלא להשכיר דירותיהם למגורים, אלא להשכירם למטרות מסחריות וגם/או להשכירם לתיירים, לתקופות הקיץ ולתקופות החגים, בלבד.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין. ד"ר חיים שטנגר, יצא לחופשת שבתון ובמקומו פועלים - בתקופת השבתון שלו - עורכי-הדין אורי פנטילט וארנון שצמן.
תאריך:  28/07/2015   |   עודכן:  28/07/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוק השכירות ההוגנת והפגיעה בפרטיות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
יש לנצל ההתעוררות הציבורית שחלה בשנה האחרונה, שפרצה לתודעה הציבורית עם חקירתם במשטרת ישראל, בחשד של ביצוע עבירות פליליות של עו"ד רונאל פישר, רפ"ק עו"ד ערן מלכה, עו"ד רות דוד-בלום ואחרים, הקשורים אליהם, על-מנת לערוך בדק בית בהתנהלותן של פרקליטויות שונות - מחוזיות וארציות - כאחת
פנחס (פיני) פישלר
מכתב גלוי לעו"ד רז נזרי המשנה ליועץ המשפטי לממשלה בשאלה מהו באמת "שיימינג" לעובדי ציבור
חיים שטנגר
אולי ביום צום נדחה זה, של תשעה באב, ננצל ההפוגה מענייני היום יום ועל בטן הומיה נעשה תשובה ואולי נזכור גם כי קיים דין - וישנה גם מידה של לפנים משורת הדין
אריה אבנרי
למרות הביקורת החריפה שנמתחה על ההיערכות הכושלת של משרד התחבורה לקראת תחילת העבודות על הרכבת הקלה בת"א, היחיד שלא גילה התרגשות היה השר ישראל כ"ץ    העובדה שאיתן כבל הוא האיש האחרון שמתאים לתפקיד יו"ר דירקטורון קק"ל לא מזיזה לו והוא סומך על הכוחניות שלו ועל פיו הגדול שמעולם לא הפיק מרגליות    רפי גינת ניסה לעזור לאולמרט באמצעות תוכניתו "כלבוטק" שבה השחיר את עד המדינה המנוח שמואל דכנר. מתברר כי חלק מהמרואיינות בתוכנית הינן בעלות קשר ישיר לתיק הולילנד
חיים שטנגר
מני מזוז, הביע עמדה מפורשת התומכת בהקמת נציבות הביקורת על הפרקליטות. מזוז היה בדעה כי יש ליצור מנגנון בדיקה דווקני, שיכלול צוות של בכיר ושני עוזרים ושיהיה כפוף ליועמ"ש. דעתו זו חשובה מאוד, לאור מעמדו ותפקידיו, בעבר. מזוז היה קודם למינויו לתפקיד שופט בית משפט העליון בשר מבשרה של מערכת הפרקליטות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il