X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
שעה שממילא אין לשכת עורכי הדין מייצגת, אפילו לא מרבית חבריה הרשומים, כחברים בה ומשלמים לה מיסי חבר שנתיים, באופן סדיר ושוטף, מדי שנה בשנה - הרי מן הראוי לבטל, לחלוטין נציגותה של הלשכה, בכלל חברי הוועדה לבחירת שופטים
▪  ▪  ▪
הוועדה לבחירת שופטים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

אחד הגופים שזוכים לנציגות בלתי מוצדקת, בכל הכבוד הראוי, בוועדה לבחירת שופטים, היא לשכת עורכי הדין שמתוך תשעת חברי הוועדה לבחירת שופטים, שניים מחבריה, הינם נציגי לשכת עורכי הדין. לשכת עורכי הדין איבדה, מזמן, המעמד הערכי שהיה לה, בציבוריות הישראלית והיא נתפשת כגילדה של אנשי מקצוע, העסוקה, כל כולה ואך ורק ברווחתם המקצועית והכלכלית של חברי גילדה זו.
מצב דברים זה, הביא לכך שעל אף שמספר חברי הלשכה, הולך וגדל משנה לשנה (שכן המחוקק מחייב חברות כפויה, מכוח חוק, בלשכת עורכי הדין ותשלום מיסי חבר שנתיים וקבועים ללשכה זו, מדי שנה בשנה, כתנאי לעצם הזכאות לקבלת רישיון עריכת דין ולעיסוק שוטף, במקצוע עריכת הדין), הרי מספר המשתתפים בבחירות לשכת עורכי הדין, הולך וקטן, משנה לשנה.
מצב דברים זה הביא לכך, שבבחירות האחרונות שהתקיימו ללשכת עורכי הדין - בחודש יוני 2015 - השתתפו, אך ורק 25% מחברי לשכת עורכי הדין. כלומר, מתוך כ-65,000 חברים רשומים של לשכת עורכי הדין בישראל, השתתפו בבחירות האחרונות ללשכת עורכי הדין, אך ורק 16,359 בעלי זכות בחירה, מכלל חברי לשכת עורכי הדין הרשומים כחברים מן המניין, בלשכת עורכי דין זו.
מצב דברים זה, מראה ומצביע על כך, כי אין כל סיבה ואין כל מקום להעניק משקל ללשכת עורכי הדין, באופן שיהיו לה שני נציגים בוועדה לבחירת שופטים, שזה הוא בדיוק מספר הנציגים שיש לכנסת ישראל, בוועדה לבחירת שופטים. בכל הכבוד הראוי, אין כל מקום להמשך הענקת ייצוג גורף שכזה, בוועדה לבחירת שופטים, ללכת עורכי הדין. שעה שכנסת ישראל, המייצגת כלל אזרחי מדינת ישראל, זוכה לייצוג של שני חברי ועדה, בוועדה לבחירת שופטים, אין כל מקום, כי לשכת עורכי הדין, המייצגת גוף מקצועי סקטוריאלי וכיתתי, המהווה גילדה מקצועית, לכל דבר ועניין, הדואגת - בעיקרם של דברים - לאינטרסים המובהקים של חבריה, תזכה לייצוג זהה של שני נציגים מחבריה, בוועדה זו.
במציאות דברים זו שעה שממילא אין לשכת עורכי הדין מייצגת, אפילו לא מרבית חבריה הרשומים, כחברים בה ומשלמים לה מיסי חבר שנתיים, באופן סדיר ושוטף, מדי שנה בשנה - הרי מן הראוי לבטל, לחלוטין נציגותה של הלשכה, בכלל חברי הוועדה לבחירת שופטים. שני הכסאות של נציגי הלשכה, בוועדת הבחירה, מן הראוי שיועברו, האחד לרשותה ולבעלותה של הרשות השופטת והשני מן הראוי שיתחלק בין נציגי הרשות המבצעת והרשות המחוקקת, באופן משתנה, אחת לשלוש שנים, בסדר חוזר.
כך נחסוך משרי משפטים, דוגמת שרת המשפטים, הפוליטית ביותר שהייתה למדינת ישראל, מאז הקמתה (שאפילו אינה עורכת-דין, בהשכלתה ובהכשרתה), איילת שקד, הצורך להפוך נציגי הלשכה, לבני ברית פוליטיים שלה, בכל הקשור למינוי צפוי של שופטים ושופטות, בידי וועדת הבחירה. משך שנים הרבה, ידעה לשכת עורכי הדין, לבדל ולהרחיק עצמה מאינטרסים פוליטיים צרים וכיתתיים, כמו-גם להציב עצמה במגרש המקצועי, האמין והיוקרתי. כיום - בכל הכבוד הראוי אין נציגי לשכת עורכי הדין, יותר מאשר עסקנים פוליטיים, שאין מאחוריהם - דרך כלל - כל הישגים מקצועיים של ממש, בתחום עריכת הדין השוטפת והיומיומית.
כל מי שעיניים בראשו ויוקרתו המקצועית, בתחום המשפט, קרי, בתחום העיסוק במשפטים, אם בתחום האקדמיה ואם בתחום העיסוק היומיומי השוטף, במסגרת הופעות וליטיגציה בבתי-המשפט ובעיסוקים משפטיים שוטפים אחרים, מרחיק עצמו, כמו מן האש, מעיסוק ומעסקנות בלשכת עורכי הדין. אין יותר כיום - למרבה הצער - בתוככי פעילי הלשכה, אנשים ואישים מתחום המשפט, בעלי יוקרה, דוגמת מייסד הלשכה, ד"ר יהושע רוטנשטרייך ז"ל, ד"ר אמנון גולדנברג ז"ל ופרופ' דוד ליבאי יבדל"א. מחמת שאיננו מעוניינים, להכפיש - שלא לצורך - פעילי לשכה לשעבר ובהווה, המצויים עימנו, לא נרחיב עוד דברים, בעניין זה וד"ל.
בל ייחשבו לנו דברים, בגדר של עזות מצח, חלילה וחס, אם נציין שהתנהלותם האחרונה של נציגי לשכת עורכי הדין, בוועדת הבחירה, לא הוסיפה כל כבוד ועיקר, ללשכת עורכי הדין, זאת - על דרך ההמעטה בלבד. לא היה הבדל, בכל הכבוד הראוי, בין התנהלותם המשתלחת של הפוליטיקאים נציגי הרשות השופטת והרשות המבצעת, לבין התנהגותם, המשתלחת לא פחות! - של נציגי הלשכה, בוועדת הבחירה.
בכל זאת, עדיין צריכים נציגי הלשכה, ללמוד פרק בעניין התנהלות פוליטיים מחבריהם, הפוליטיקאים המקצועיים. הפוליטיקאים המקצועיים, הצליחו להביא לבחירתו של נשיא בית משפט המחוזי, בחיפה, יוסף אלרון, לשופט בבית משפט העליון. הפוליטיקאים החובבים, מבית מדרשה של לשכת עורכי הדין, לא הצליחו להביא לבחירת מועמדם, השופט המחוזי, חאלד כבוב, לשופט בית משפט העליון. ואם כבר, בפוליטיקאים עסקינן, למה לנו פוליטיקאים חובבים, דוגמת נציגי לשכת עורכי הדין. בואו נמנה אנשים מקצוע מתחום הפוליטיקה המעשית, קרי, מקרב אנשי הרשות המבצעת ומקרה אנשי הרשות המחוקקת, על חשבון מקומם של נציגי הלשכה, בוועדת הבחירה.
הוא אשר כתבנו, תחילתם של דברים. אם כך ואם כך, אין מקום להמשך חברותם של נציגי הלשכה, בוועדה לבחירת שופטים. מן הראוי, להעניק מקומם של נציגי הלשכה בוועדת הבחירה לנציגי הרשות המבצעת והמחוקקת, כמו-גם לנציגי הרשות השופטת, כפי שהוצעו דברים, ברשימתנו זו.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה - בין היתר - בתחומי רישוי עסקים ותכנון ובנייה, בנוסף לשאר התחומים המשפטיים, בהם עוסק המשרד דוגמת: המשפט הפלילי, דיני מעצרים, דיני מיסוי, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין.
תאריך:  27/02/2017   |   עודכן:  27/02/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תבוטל נציגות הלשכה בוועדה לבחירת שופטים
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
עו"דים המייצגים הם את מרשיהם?
צרצר  |  27/02/17 19:03
2
המשך
צרצר  |  27/02/17 19:08
3
עוד המשך..
צרצר  |  27/02/17 19:14
4
סוף
צרצר  |  27/02/17 19:21
5
לבטל קודם
ארי כספי  |  28/02/17 08:47
6
לבטל את לשכת עורכי הדין
אלי יזרעאלי  |  5/03/17 10:04
 
- מרים נאור: "אנחנו לא חייבים.".
שפרירית  |  13/03/17 11:24
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות הוועדה לבחירת שופטים
עמוס שנער
אם הסכמנו שהוויכוח הוא פוליטי בלבד, חייבים גם להסכים שהמינוי צריך להתבצע ע"י פוליטיקאי שהוא נציג הממשלה לעניין זה
חיים שטנגר
בואו ונרגיע קצת וניתן לשופטים - לשפוט ונחזיר הפוליטיקאים למקום המתאים והטבעי שלהם - כנסת וממשלה. מקום הפוליטיקאים אינו בבתי-המשפט. העובדה שיש להם מדרס רגל בוועדה לבחירת שופטים, אינה מקנה להם זכות להתערב בהליכי השפיטה היומיומיים
עמי דור-און
בעיני חלקים נרחבים של הציבור נראה בג"ץ, בעיקר מן הצד הימני של המפה, כבית דין "שמאלני" ועל-כן חלה במהלך השנים האחרונות הידרדרות מתמדת באמון הציבור בבית המשפט העליון
איתמר לוין
שמרני או ליברלי? בניגוד למחשבה המקובלת, זה רק חלק קטן מאוד מעבודתו של בית המשפט העליון    הבעיה העיקרית במינויים החדשים היא המשך תת-הייצוג של ערביי ישראל
איתמר לוין
מינויו של נשיא המחוזי בחיפה, יוסף אלרון, אפשר לבחור את שלושת האחרים: השופטת החיפאית יעל וילנר, השופט התל אביבי ג'ורג' קרא והשופט הירושלמי דוד מינץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il