X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
התוכנית פרקי חזנות כבקשתך היא מהוותיקות מבין תוכניות קול ישראל בשידורה הוחל למעשה עוד בתקופת טרום הקמת המדינה, במסגרת השידורים העבריים ב"קול ירושלים" אז נקראה התוכנית "פרקי חזנות"
▪  ▪  ▪
ברוך שיין עם יעקב פרונד [צילום: באדיבות המשפחה]
תקליטיית קול ישראל [צילום: באדיבות משפחתו של ברוך דיין]

התוכנית פרקי חזנות כבקשתך (פרקי חזנות) הייתה מהוותיקות מבין תוכניות "קול ישראל" וזכתה בזמנו לפופולריות והאזנה רבה גם בקרב ציבור לא דתי - סיפורה של תוכנית הרדיו המיתולוגית.
במסגרת סידרת כתבות שפרסמתי על תוכניות דת ומסורת ששודרו בקול ישראל, הופיעו באתר זה כתבות על התוכניות "פרקי היום בתנך" ו"קבלת שבת" ועתה הגיעה תורה של התוכנית "פרקי חזנות כבקשתך" או בשמה הקודם "פרקי חזנות".
סיפורה של "פרקי חזנות כבקשתך"
בתוכנית "פרקי חזנות כבקשתך" הושמעו קטעי חזנות לבקשת המאזינים אליהן צירף קהל המאזינים ברכות ואיחולים ליקיריהם לרגל יום הולדתם, אירועים משפחתיים וכדומה. הבקשות נשלחו לרוב באמצעות גלויות. אחד מהלהיטים המבוקשים בתוכנית היה "הבן יקיר לי אפרים". הייתה זו למעשה תוכנית על אותו עיקרון של התוכנית "דש עם שיר".
התוכנית פרקי חזנות כבקשתך היא מהוותיקות מבין תוכניות קול ישראל. בשידורה הוחל למעשה עוד בתקופת טרום הקמת המדינה, במסגרת השידורים העבריים ב"קול ירושלים". אז נקראה התוכנית "פרקי חזנות". עורכה הראשון היה אפרים די-זהב (גולדשטיין) (1902-1957) קריין חזן, מוזיקאי ועיתונאי. בראשיתה שודרה התוכנית לא בצורה סדירה, לרוב בשישי ובשבת ואף במוצאי שבת.
ב-1950, לאחר קום המדינה והפיכת "קול ירושלים ל"קול ישראל", שונה שם התוכנית ל"פרקי חזנות כבקשתך" היא שודרה מידי שבת בשעות הצהריים בשעה 13:30 לערך. בשנות ה-50 הגיש את התוכנית הרב בנימין צביאלי ממייסדי המחלקה (המדור) להווי ומסורת יהודית בקול ישראל, ומי שניהל את המחלקה במשך שנים רבות. המעניין, שלמרות שהתוכנית הופקה על-ידי המחלקה הדתית בקול ישראל, היא שודרה במשך שנים רבות בשבת, בשעות הצהריים. הדבר הוסבר, בכך שחלק ניכר ממאזיני התוכנית, היו חובבי חזנות לאו-דווקא מן המגזר הדתי, ועבורם שעת התוכנית בשבת בצהריים הייתה זמן אידיאלי להאזנה. אי-שם בשנות ה-50 (ככל הנראה בשנת 1955) בעקבות דרישת מאזינים דתיים וכפי הנראה גם בשל התערבות גורמים במפלגות הדתיות, הוחל בשידורה ביום רביעי. התוכנית שודרה במשך שנים מדי יום רביעי בשעות הערב בשעה 7 בערב לערך, בהמשך שונה מועדה ועבר ליום שלישי וחזר שוב ליום רביעי.
התוכנית זכתה לפופולריות גם בקרב ציבור לא דתי
התוכנית זכתה להאזנה רבה ולפופולריות במשך שנים ארוכות, כאמור לא רק בקרב הציבור הדתי, אלא גם בקרב ציבור חילוני. בקיבוצים חילוניים לא מעטים ואף של "השומר הצעיר" היו שהאזינו באדיקות לתוכנית. רבים המתינו לתוכנית ובשעת שידורה היו רתוקים למקלט כדי להתרפק בגעגועים על נעימות בית הכנסת ומנגינות בית אבא. ברוך שיין עיתונאי, בעיתון הצפה ומי שערך את התוכנית במשך שנים רבות מספר במאמר שפרסם בעיתון הצופה (18.5.1955) כי למחלקה הדתית ב"קול ישראל הגיע מכתב מאיש קיבוץ בערבה שכותב בו כי אצלם בקיבוץ "מפעילים את הגנרטור החשמלי שעה אחת קודם הזמן הקבוע לכך ביום רביעי כדי שיוכלו להאזין לתוכנית החזנות כבקשתך. עוד כותב שיין במאמר: "סדרן (הכוונה לסדרן הקיבוץ א.א) אינו קובע כל סידור שהוא באותו ערב כדי שיוכל להתענג על קטע "רחם נא" של יוסל'ה (רוזנבלט א.א) או להתמוגג מ"טיהר רבי ישמעאל", מפיו של קווארטין (החזן זבולון קוורטין א.א).
במאמר מספר שיין כי לתוכנית מגיעים מאות גלויות של מאזינים (כשלושים אלף בקשות נתקבלו עד עכשיו) הבוחרים להצמיד ברכה ליקיריהם לרגל מאורע בפרק חזנות... מתוך ריבוי המשאלות שאין בידו של העורך ומנחה התוכנית למלא בכל עת, ועליו להכריע לצד היצירה החזנית המעולה". ברוך שיין ערך את התוכנית שנים רבות. בתו הדסה ורגון מספרת לי, כי התוכנית הייתה כה פופולרית ורבת האזנה עד כי חזנים ובניהם ידועים נהגו לשלוח כדבר שבשגרה עם הוצאת תקליטיהם תקליט העתק לתקליטיית קול ישראל. הדסה ורגון מציינת, כי אביה בהיותו עורך התוכנית פרקי חזנות כבקשתך השמיע בתוכנית גם חזנים לא ידועים ובכך פרץ להם את הדלת אל עולם החזנות והשירה הדתית וחלק מהם פרצו וידועים. אין ספק שתרומתה של התוכנית להתפתחות עולם החזנות והשירה הדתית בארץ הייתה רבה.
בין החזנים שהושמעו בתוכנית לייב גלאנץ משה קוסוביציקי, יוסל'ה רוזנבלט, מרדכי הרשמן גרשון סירוטה, יצחק אשל, זבולון קוורטין דוד רזניק ועוד רבים וטובים.
בשנות ה-70 וה-80 שודרו חלק מתוכניות "פרקי חזנות כבקשתך" בשידור חי ממקומות ציבוריים בארץ. כך למשל ביום רביעי (10.8.77) שודרה התוכנית בשידור חי מאולם אוהל שם ברחוב בלפור 30 בתל אביב, בין החזנים שהופיעו בה בנימין מולר, יעקב מוצן, שלום רוזנברג, הרב שלמה קרליבך. ליווי בפסנתר חנן וינטרניץ. ערך את התוכנית ברוך שיין. הנחה מרדכי פרימן. ב-10.7.79 שודרה התוכנית בשידור חי מבית עובד העירייה ברחוב פומבדיתא 4 בתל אביב, בהשתתפות החזנים והזמרים רפאל אבוהב, משה גיאת, יעקב טולדנו, מקהלת הילדים התל אביבית "פרחי אביב" בניצוחו של מנשה לב-רן ועוד. ב-9.8.83 שודרה התוכנית בשידור חי מהמרכז הקהילתי "איחוד שיבת ציון" ברחוב בן יהודה 86 בתל אביב. בתוכנית זו אותה ערך אברהם סלומון השתתפו החזנים: חיים אדלר, אליהו גרינבלט, יהושוע לרר, בנימין מולר, יוסף מלובוני ועוד . אולם רוב תוכניות הרדיו פרקי חזנות כבקשתך שודרו מאולפן קול ישראל הקריה בתל אביב.
עם השנים פחת מאוד מספרם של חובבי החזנות בקרב הציבור הישראלי הלא-דתי, ואף בקרב הציבור הדתי והחרדי ואת מקומה של החזנות הקלאסית תפסה החזנות המוזיקה החסידית הקיצבית "המודרנית". והדבר התבטא בירידה משמעותית בהאזנה לתוכנית והיא ירדה מלוח המשדרים של קול ישראל.

תאריך:  09/08/2018   |   עודכן:  09/08/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האזינו ל"פרקי חזנות כבקשתך"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אבא שלי ז"ל שר בתוכנית
דוד בן ישי  |  20/12/23 18:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
איך התגלו פתאום שתי שאלות שיש לפסול? האם ועדת הבחינות כשלה בהכנת הבחינה או שהיא מעבירה את מי שלא אמור לעבור?    במקום להעלות את רף הכניסה למקצוע - שקד, נוה ושוחט שבים ומורידים אותו
איתמר לוין
סקר של המשטרה מלמד על אמון מוגבל של הציבור בה, וסביר להניח שהנתונים הללו אף מוטים כלפי מעלה. המשטרה גם קובעת את תוכניות העבודה שלה בהתאם לרצונו של הציבור - ממש כך
ורד כהן, רענן דור-און
במסגרת הדיווח המיידי למשטרה, וגביית עדותכם, תישאלו לעניין חפצים החסרים בבית    הקפידו לציין, ודאגו שתשובתכם תירשם, כי טרם ערכתם בדיקה מעמיקה לעניין החפצים החסרים, וכי בשלב זה הינכם מוסרים עדות חלקית בנושא זה
משה נסטלבאום
היו לו 32 כוכבי מישלן    עד מותו הוא החזיק בבעלות על 17 מסעדות ברחבי העולם, בצרפת באנגליה, בסין בצרפת ובארצות הברית    הוא נחשב השף המעוטר בעולם, והוכרז על-ידי מדריך "ג'ו מיו", כאחד השפים של המאה, לצד פול בוקיז ופרדי ז׳ירארה    ה"שף של המאה" שהלך לעולמו יזכר גם בזכות פירה תפוחי האדמה שהפך להיט בינלאומי
ד"ר מרגלית מולנר גויטיין
"גלים וגבולות": תמר הירשל    למרות שחלף זמן רב מאז עברה את השואה ולמרות היותה אז רק בת 3, ואולי דווקא בגלל זה, חווית השואה נצרבה בנפשה ובעבודתה, והדים לכך נחשפים בתערוכתה "גלים וגבולות" בבית האמנים בת"א
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il