X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מה שוכחים לקחת בחשבון ואיזו טעות זו... הקול הרוסי הוא בעצם כל התשובה! והקול הרוסי נמצא במדיה החברתית!
▪  ▪  ▪
ליברמן. לשון מאזניים [צילום: פלאש 90]

בתוכנית 'ארץ נהדרת' מציגים את ליברמן כמזגזג: מצד אחד ממליץ על נתניהו להקמת ממשלה ומצד שני מיד מפיל אותה... הכותבים של ארץ נהדרת הם נהדרים, אבל אף אחד מהם אינו עולה מברית המועצות. אחרת הם היו עוצרים לשאול את עצמם האם הציבור של האזרחים דוברי הרוסית בישראל רואה את פני הדברים כמותם, וכיצד זה עשוי להשפיע על מספר המנדטים של מפלגת 'ישראל ביתנו' בבחירות הקרובות?
כך למשל לפני הבחירות האחרונות, הסקרים בישרו: 'ישראל ביתנו' לא עוברת את אחוז החסימה. ומה קרה בפועל? המפלגה גרפה 5 מנדטים, ועוד רבים חשבו שזה מעט מדי. אבל ליברמן ומפלגתו הפכו להיות לשון המאזניים וזה הספיק כדי להפיל את הממשלה - פעמיים!
כמי שחוקרת ועוסקת בעולם דוברי הרוסית במדיה החברתית בצורה קבועה, אני רואה שיש פרמטר שישראלים שאינם עולים ו/או קוראי רוסית, עדיין לא נותנים לו מספיק חשיבות ומכאן נובעת הטעות.
בניגוד למקובל לחשוב, כי אתרי החדשות, עשרות העיתונים והטלוויזיה מעבירים עולם שלם של מסרים, דעות וערכים שקובעים למי יצביעו בבחירות, אני יכולה לומר לכם בבטחה, כי "מלחמת הקולות" נמצאת כיום בעיקר במדיה החברתית. כך למשל רק בפייסבוק בישראל קיימים ומתנהלים כ-500,000 פרופילים בשפה הרוסית ועוד לא הזכרנו רשתות חברתיות שמתנהלות בשפה הרוסית בלבד, אשר גם בהן מתנהל שיח פוליטי ענף, הנותן ביטוי ביום הבוחר בקלפי.
מה זה אומר שיש כחצי מיליון פרופילים ברוסית? זה אומר נגישות ישירה לבוחר דובר הרוסית בשפה שלו, בתרבות שלו, בנגיעה ישירה למה שכואב לו. כך למשל, ניתן לשלוח פרסום ממוקד בשפה הרוסית, להעלות תכנים הכוללים דיונים, כתבות, ולשתול מסרים במעל 115 קבוצות ולוחות מודעות ברוסית שקיימים ברחבי פייסבוק ישראל.
מציאות מורכבת
בנוסף קיימת רשת חברתית בשם 'ODNOKLASSNIKI' רשת חברתית בת כ-800,000 משתמשים שגרים בארץ, מקורה של הרשת נמצא ברוסיה והיא נשלטת על-יד שלטון ה"רוסי". קשה עד בלתי אפשרי לקדם שם פרסום ממומן של מסרים פוליטיים. אבל הרבה אוכלוסייה מבוגרת ועולים חדשים חשופים שם לכתבות תוכן ולדיונים בקבוצות.
מעניין הדבר, שדווקא בקרב המגזר העסקי כבר הבינו כי, החוסר בשפה העברית, מקשה על חלק מהאוכלוסייה של עולי ברה"מ, ויוצר אצלם חששות עקב אי-הבנת המציאות המורכבת, והחליטו לפנות אליהם גם בשפה הרוסית!
המגזר העסקי מיהר להבין, שכדי להיחשף לציבור הרוסי בישראל, השיווק צריך להיעשות בשפה הרוסית, בהתאמה לתרבות ולמנטליות שלהם ובכלי המדיה שהם מעדיפים לצרוך. חשוב לזכור, כי הלקות בשפה העברית מתבטאת לרוב רק בנושא הקריאה והכתיבה ולא בדיבור החופשי, היות שעולי שנות ה-90 מדברים ומבינים עברית מדוברת וגם ואם לא, ניתן להיערך עם מגוון התאמות.
פקטור חשוב נוסף מגיע מהזירה המקומית - לאחר הבחירות לרשויות המקומיות האחרונות ב-30.10.19, נבחרו ראשי ערים, ועשרות סגני ראשי ערים, חברי מועצה ובעלי תפקידים בכירים אחרים המגיעים מהציבור הרוסי כמו גם מנהלי מחלקות קליטה ועלייה. רובם קשורים לישראל ביתנו, וציבור רחב הולך אחריהם "באש ובמים". גם הם פרמטר בעל יכולת השפעה גדולה מאוד על הדעות של אלפי אנשים ברשתות החברתיות.
במקרה של 'הימין החדש' בהנהגתם של נפתלי בנט ואיילת שקד, היו מספר פקטורים בבחירות הקודמות שפעלו לרעתם כמו שליחת SMS אגרסיבית בשפה הרוסית שהרגיזה את דוברי רוסית, שלדעתי הבריחה לא מעט קולות בוחרים המחזיקים בעמדה הציונית של 'הימין החדש' וגם סמיון גרפמן עולה חדש ממפלגת 'בט"ח' שלקח 4,618 קולות שהיו חסרים לבנט.
פרצוף אמיתי
לנסות ולנבא את תוצאות הבחירות בלי לדעת מה מסתתר ברשתות החברתיות - זאת פשוט טעות! הנה הצצה קטנה למה שקורה כרגע ברשתות החברתיות:
בקרב דוברי הרוסית אין דעה אחידה על ליברמן. מצד אחד רואים משפטים כמו: "הוא לא עשה כלום למעננו רק פנסיונרים ועולים ממולדובה מצביעים לו", לצד: "רק ליברמן חזק מול ביבי, הוא חשף את הפרצוף האמתי שלו", "הוא היחיד שיש לו קווים ופרינציפים. לא למדינת ההלכה". חלק גם חושבים שבעקבות הפלת ממשלת הימין, ליברמן נעשה שמאלני.
מבין אלה שלא הצביעו ל'ישראל ביתנו' בבחירות הקודמות, יש כותבים שהתחילו להתלבט כרגע בין המפלגה שהצביעו לה ובין 'ישראל ביתנו' על-רקע החשש שהחרדים ייקחו יותר מנדטים בבחירות הבאות: "ליברמן הציל את ליכוד ואת החרדים מחרדים עצמם", "ליברמן שם גבולות! הגזמתם! תרגיעו! חרדים שולטים בביבי! קרטל!"
"הפעם דווקא כן לליברמן" - תגובות מסוג "קדימה ישראל ביתנו"! חלק החמיאו לו בתמונה ושמו לו כתר על הראש עם כיתוב "כשמגיע, זה מגיע..." או "הוא שם אותנו על המפה"! אני רואה בזה התעוררות של רגש אתני שאין חזק ממנו.
מה אומרים על כחול לבן? "כחול לבן = עיתונאי ואיש עסקים כושל".
תופעה נוספת שעולה היא העברת מסרים מפלגים, בדומה ל"אוטובוסים של ערבים נוהרים לקלפי" הצמדת התוויות חוגגת ברשת... "גזענות נגד ליברמן זאת גזענות נגד 'המנקה המבוגרת'". "זה יכול להימשך לנצח, אם לא ניתן להם להרגיש שיוצאי ברית המועצות לשעבר שווים בין השווים - המסכות הוסרו. רק לעזוב את הארץ למי שנשארו כוחות.
הכפלת מנדטים
זהו מסר מפלג וכאב לי מאוד לקרוא את זה! כעולה חדשה הנשואה לישראלי צבר כבר 25 שנים, שחיה בקרב ציבור ישראלי, אני יודעת שאפשר לחיות יחד ולחיות טוב!
שיווק מפלג משרטט גבולות מאוד ברורים "אנחנו" מול הם". כיצד זה בא לידי ביטוי? לכידות רבה יותר בתוך כל קבוצה ורצון עז לפעול למען האינטרסים של הקבוצה האתנית. אך כיצד זה מתפרש מבחינת המנדטים? על-פי הניתוח שערכתי, בבחירות בספטמבר 2019 אני צופה הכפלת מנדטים למפלגת 'ישראל ביתנו' וגם לש"ס. ואני תוהה האם ציבור של 1,100,000 איש פשוט אומר לכולנו בקול רם: קמה פה שכבה של ציבור חילוני ימני. אל תקחו אותנו כמובן מאליו...

הכותבת היא מומחית בחקר רשתות החברתיות במגזר הרוסי - MA בחקר אינטרנט ורשתות החברתיות מאוניברסיטת חיפה.
תאריך:  12/06/2019   |   עודכן:  12/06/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כמה מנדטים ייקח ליברמן הפעם
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
אני מקווה שכותבת המאמר טועה
עמוס שנער  |  12/06/19 17:19
 
- נחכה ונראה
יוסי מ.  |  17/06/19 05:33
2
לאור דברי בעלת המאמר - ראוי
מאמר חשוב  |  13/06/19 04:16
3
בעיקר יש להסביר את ענין
המשך להסברה  |  13/06/19 04:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2019 (ב)
אליהו קאופמן
החרדים היו צריכים להיות הראשונים שיצאו נגד מינויו של אמיר אוחנה לשר המשפטים אבל שתיקתם הצבועה מוכיחה כי ערכי התורה מזמן סרו מהם    אין ספק שגם השמועות על חברות משונה בין אוחנה למשפחת נתניהו איננה מוסיפה אמינות למינויו
איציק וולף
עדת הכספים אישרה גם העברות תקציביות בסך כולל של כ-6.97 מיליארד שקל    כ-6.4 מיליארד שקל מתוכם הם תקציבי משרדי וגופי הממשלה בשנת 2018, שלא נוצלו והועברו לשימושם בשנת 2019
איציק וולף
מפלגת העבודה תערוך משאל אינטרנטי בקרב המתפקדים לבחינת השאלה האם יתקיימו פריימריז לראשות המפלגה בקרב כלל המתפקדים או שהיו"ר ייבחר בוועידה, והאם יתקיימו פריימריז לרשימת העבודה לכנסת ה-22
בעז שפירא
דומה שגלגלי ההנעה של מרכבת הבחירות עדיין שקועים בבוץ המערכת הקודמת ואין די ידיים כדי לחלצה ולהפיח במרכבה הזו חיים
יוסי אחימאיר
יוני הוא חודש חם, ולא רק בגלל מזג האוויר. חודש שרשומים בו מאבקים היסטוריים יצריים, בין היריבים הפוליטיים הגדולים - בין בן-גוריון לבגין ואחימאיר, ובינו ויורשיו בשמאל לבין שלושה דורות למשפחת נתניהו: הרב, הפרופסור וראש הממשלה. האם יהיה זה יוני האחרון של ביבי שלטון?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il