X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מטבע הליברה של פייסבוק נתקל במכשולים משמעותיים וגם מתחריו מתקשים לצאת לדרך, אך מתישהו עשוי מטבע וירטואלי להפוך לאמצעי תשלום בינלאומי מרכזי - צופה "The World in 2020"
▪  ▪  ▪
רק השלב הראשון [צילום: קוג'י ססהארה, AP]

"כל דבר חוץ מהכיור במטבח". זה בערך מה שכותבות חברות ציבוריות בארה"ב, כאשר עליהן לפרט את גורמי הסיכון הניצבים בפניהן. לעיתים האזהרות הן תיאורטיות בלבד, אך לא זה היה המקרה באחד מדיווחיה האחרונים של פייסבוק: "אין כל ביטחון שהמטבע ליברה או מוצרים ושירותים דומים יהיו זמינים בקרוב, אם בכלל".
אכן, קיים ספק רב אם המטבע הדיגיטלי עליו הכריזה פייסבוק בחודש יוני אשתקד, יושק השנה כמתוכנן אם בכלל - כותב לודוויג סיגל, עורך אקונומיסט לענייני טכנולוגיה בארה"ב, ב-"The World in 2020". ההסתייגויות הנחרצות מצד המאסדרים מלמדות שאין סיכוי של ממש שהם יתנו את אישורם מתישהו בקרוב, במיוחד לחברה כמו פייסבוק בה אין להם אמון. אך למרות זאת, 2020 שנה תהיה שנה קריטית למטבעות הווירטואליים, שכן תוכנית הליברה הציתה מאבק איתנים בין הכסף הדיגיטלי הפרטי לבין הכסף הממשי הממלכתי.
הביטקוין ודומיו היו רק השלב הראשון. ללקוח הממוצע קשה להשתמש בהם. ערכם נע מעלה ומטה בצורה פראית. היכולת הטכנולוגית של הבלוקצ'יין היא מוגבלת וההעברות עשויות להימשך שעות. מערכות אלו צורכות כמויות עצומות של אנרגיה. לא תמיד ברור מי שולט בהם.
הליברה אמורה לתקן את כל אלו. המטרה היא שהעברת הכספים תהיה פשוטה כמו משלוח מסרון; פייסבוק מתכננת ליצור כפתור של ליברה ביישומון שלה. המטבע יתבסס על בלוקצ'יין, אך קשור לסל מטבעות כדי לשמור על יציבותו. למערכת תהיה יכולת מספקת כדי לאפשר העברות מיידיות והפיקוח עליה יהיה בידי קרן שמושבה בשווייץ.
ליברה אינו הפרויקט היחיד מסוגו. המתחרה הגדול הוא Gram - מטבע אותו מפתחת חברת טלגראם, לה יש למעלה מ-200 מיליון משתמשים בחודש. הפרויקט אמור היה לצאת לפועל באוקטובר שעבר, אך רשות ניירות הערך האמריקנית עצרה אותו; מועד ההשקה המעודכן הוא אפריל הקרוב. אלפים כבר משתמשים במטבע הקרוי Stellar Lumens, אותו מנפיקה חברת Keybase העוסקת באבטחת זהות ברשת.
קל לראות מדוע המאסדרים מודאגים, מציין סיגל. מחבלים וארגוני פשיעה עלולים להשתמש בהם כדי להסתיר את עקבותיהם, ובעיקר: הם עלולים לזעזע את המערכת הפיננסית הבינלאומית, המבוססת על מטבעות רשמיים. מסיבה זו, בוחנים כמה בנקים מרכזיים את האפשרות להנפיק מטבעות וירטואליים ממלכתיים. יש הצופים שהראשונה לעשות זאת תהיה סין - ופייסבוק מנסה להשתמש בכך לטובתה ולטעון, שמוטב שהיא תהיה הראשונה. עידוד לתוכניות אלו בא מן העובדה שארה"ב נוהגת להשתמש בשליטתה במערכת ההעברות הבנקאיות הבינלאומית - Swift - ככלי בעיצומים הכלכליים שהיא מטילה על מדינות ויחידים. עובדה זו הייתה המניע להשקת ה-Perto, המטבע הווירטואלי הכושל של ונצואלה.
אבל הרעיון צץ גם מכיוונים בלתי צפויים. באוגוסט האחרון הפתיע נגיד בנק אוף אינגלנד, מארק קרניי, את עמיתיו כאשר טען שהדומיננטיות של הדולר אינה בריאה לכלכלה העולמית, ושבסופו של דבר יש להחליף אותו במטבע מרכזי וירטואלי ובינלאומי. זה נשמע קצת כמו הליברה, מעיר סיגל. פייסבוק לעולם לא תחליף את הפדרל ריזרב, אבל קרוב לוודאי שמתישהו יקרה משהו הדומה לליברה.

תאריך:  21/01/20   |   עודכן:  21/01/20
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות יומן עולמי
איתמר לוין
המתחים העדתיים והאתניים, הג'יהאדסטים מבחוץ ולחצי המדינות הזרות - כל אלו מעיבים על נצחונו העקוב מדם של בשאר אסד במלחמת האזרחים בסוריה, מסביר "The World in 2020"
איתמר לוין
וושינגטון פוסט ממשיך לעקוב אחרי השקרים וחצאי האמיתות של הנשיא    בשנת 2019 לבדה השמיע טראמפ יותר מאשר בשנים 2018 ו-2017 יחדיו
איתמר לוין
התחרות בין ארה"ב לבין סין תעבור השנה ממישור הסחר למישור הביטחוני, והזירה הימית והמדינות שסביבה עלולה להוביל לעימות - מזהירה מומחית מאוניברסיטת ג'ורג'טאון ב-"The World in 2020"
איתמר לוין
מחקר חדש מלמד, שההתמכרות למשככי כאבים גרמה לאורך השנים לקושי משמעותי במציאת משרות, לירידה במכירות ולהסתמכות גדולה יותר של חברות על תחליפים טכנולוגיים לבני אדם - מדווח אקונומיסט
איתמר לוין
ארה"ב ואירן ימשיכו להיות קרובות לעימות צבאי, והסיכויים לפריצת דרך של ממש השנה הם אפסיים. אבל אולי בכל זאת יהיה שיפור כלשהו ביחסים - מסביר "The World in 2020", לפני חיסולו של סולימאני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il