פארק המדע ברחובות זכה באחרונה לתנופת-בנייה מאסיבית, ומלבד שהוא מאוכלס בשפע מוסדות ותעשיות עתירות-ידע, הוא גם מספק עכשיו למבקרים בו חוויות קולינריות עשירות.
בין שפע המסעדות שצצו בו באחרונה, בולטת במיוחד "סזאר" החדשה, שמציעה לסועדים בה אוכל ישראלי, עם נגיעות איטלקיות וצרפתיות מוצלחות. המסעדה, שברחוב פקריס 3, קרויה על שם סבו של אחד הבעלים, שהיה בעצמו מסעדן מיתולוגי עוד במולדתו, טוניס.
העיצוב של "סזאר" הוא מודרני וחמים, המשרה על הסועדים אווירה רומנטית נעימה ונינוחה. כיוון שכך, בחרנו לארח בה את בני המשפחה - חמישה מבוגרים וילד. הלכנו על התפריט העסקי, העשיר והמגוון, המציע בכל ימות החול של השבוע ארוחה כוללת, של מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה, במחיר של 69 שקל. בסופו של דבר אפילו חרגנו מעט מהעסקית, כשהוספנו אליה גם קינוחים ומשקאות חמים, שאינם כלולים במחיר שלה.
דשן וטעים
אל השולחן הוגשו, בזה אחר זה, כספתח, צלחות אנטיפסטי של ירקות קלויים; חציל-מסבחה, עם טחינה, צנובר וביצה; עגבניה בגריל, עם מוצרלה, שמן-זית, בצל ולחם קלוי; גלילות של סינטה בעשבי-תיבול; פיתה דרוזית במילוי טלה, עם טחינה ופיסטוק; וקרפצ'ו סינטה בשמן-זית, פרמזן ובלסמי. כל אלה ערבו לחיכם של כולנו.
מן העיקריות, שהגיעו בעקבותיהן, בחרנו בכבדים ביין אדום, עם ירקות-שורש. המנה הוגשה על מצע של פירה, ולחלופין על מצע של אורז. והיו גם קבב-טלה, על מאפה-טאבון, עם צ'יפס ופרגית בגריל, בתוספת אורז. לילד שבינינו הוגש, איך לא, שניצל של חזה-עוף, בציפוי פריך, בתוספת צ'יפס וסלט ירוק. המנות העיקריות, שהיו כולן עשויות כהלכה, לוו בשתייה קלה של לימונדה וסודה.
מבין הקינוחים נדלקנו על הסורבה, בטעמים של תות ואגסים, ולא פחות גם על הקרם-ברולה. אל אלה התלוותה שתייה חמה של קפוצ'ינו, אספרסו כפול וארוך.
על הארוחה הדשנה והטעימה לכולנו שילמנו 600 שקל, כולל תשר מתבקש עבור שירות מצויין, ומעל לכל על שביעות-רצון מלאה מן המטעמים שבאו לפינו.