X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  יומנים אישיים
הם מגרים, הם טעימים, הם נותנים לנו תחושה של פינוק וכיף בחיים. אבל לפעמים, אחרי זמן קצר אנו חשים האומללים שבבני האדם
▪  ▪  ▪
מתוק אבל כואב [צילום: יח"צ]

יש מזונות מעוררי אנרגיות, יש מזונות מרגיעים, יש מזונות מרדימים, אבל כדאי לדעת שיש גם מזונות הגורמים לדיכאון. נכון שלא לכל אחד. זה כנראה קשור לנטייה מסויימת. כדאי שכל אחד יבדוק לעצמו.
זהו הסוכר. בעיקר השוקולד.
אין ספק שהסוכר הלבן מזיק מאוד לגופנו. הוא משמין, הוא הורס תאים, מפריע לבניית העצמות, הורס שיניים. אכן, כוחו גדול מאוד ורצוי להימנע ממנו או להפחית כמה שאפשר.
הסוכר משפיע גם על מצב הרוח. יש בני אדם הנוטים לדכאונות והם נמשכים במיוחד לסוכר, לשוקולד. אך הוא מגביר בהם את הדיכאון ויוצר צורך חזק ל"מנת" סוכר נוספת (שוקולד, עוגות עשירות) ואז הם נעשים מדוכאים יותר וצורכים עוד סוכרים וכן הלאה.
יש משהו במתוק המתוק הזה שמושך כל כך ונראה לנו כי יוסיף מתיקות רבה לחיינו. ייתכן. רק שהשאלה היא כמה זמן תחזיק תחושת המתיקות הזאת? כמה זמן נרגיש מאושרים בזכות השוקולד הבלגי הממולא והמדהים שאכלנו. לא הרבה. כי המתיקות הזאת יכולה להיות מסוכנת לפעמים.
אין כוונתי לסוכרתיים - לאלה שנאסר עליהם לאכול סוכרים והם מסתפקים בתחליפים לא נעימים ובעלי טעם לוואי שעושים להם את החיים פחות מתוקים, אך יותר בריאים עבורם. אולי זה קשור לזה. אולי זוהי בעיה הבאה בגלל נטייה לרגישות סוכרתית, נטייה לסכרת ח"ו. הבדיקות מראות שהכל כשורה ובכל זאת כדאי לשים לב.
חושקים במתוק, מקבלים אותו, אוכלים אותו בהנאה. לוקח לזה בערך שעה ועוד קצת להשפיע. פתאום חשים דיכאון עמוק. פתאום המתיקות הופכת למרירות. הפנים נעשות לחוצות וכואבות. האדם עובר מטאמורפוזה. משמח ונעים הופך לעצוב ושתקן עד בכי.
לכן רצוי שמי שיודע על עצמו שהוא בעל נטייה כלשהי לדיכאון, שיבדוק עצמו. בכל פעם שאוכל שוקולד יבדוק מה זה עושה לו. או לחילופין, בכל פעם שירגיש אומלל עד מוות ינסה לרשום לעצמו מה אכל.
ייתכן שלפני השינה אכלתם עוגה עתירת קלוריות וקצפת, או גלידה עשירה. קמתם בבוקר אומללים מאוד? נסו להיזכר. לפעמים זה קשור.
נזק נוסף המוכר יותר של המתוק בכלל ושוקולד בעיקר - מלבד עודפי קלוריות - הוא השפעתו על ילדים היפראקטיביים.
היום יודעים שילדים היפראקטיביים צריכים להימנע מאכילת שוקולד. ובכלל מאכילת מתוק יתר. זה מתסיס אותם והם נעשים כאחוזי תזזית. ייתכן שאלה עלולים להתגלות גם כמי שמושפע מהסוכר בתחושותיו, במצבי רוחו.
כדאי לבדוק ולשים לב. בעיית הדכאונות נעשית נפוצה מאוד, לא פחות מהממתקים המשודרגים המופצים. זה לא תמיד קשור, אבל כדאי לבדוק. בהחלט יכול להיות שהכל בגלל קוביית השוקולד!

תאריך:  24/06/2009   |   עודכן:  24/06/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צפורה בראבי
די עם העצות!
יהודית מליק-שירן
תופעה מדאיגה של הרעבה או אכילה מופרזת מביאה בני נוער למצבים של עילפון, אובדן מציאות, התמקדות בתוך עצמם עד למצב של אישפוז
עו"ד אביגדור פלדמן
אלכס לוין
ידידיה ארגמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il