X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ההקלות מיועדות לחברות אשר מניותיהן ייכללו במדד, אשר הושק כבר בחודש מאי 2014, לרבות חברות אשר עתידות להנפיק מניות במסגרת הצעה ראשונה לציבור ואשר קיבלו אישור עקרוני מהבורסה כי מניותיהן תיכללנה במדד לאחר הרישום למסחר, אפשרות להגיש את דיווחיהן בשפה האנגלית. בנוסף, תאגיד טק-עילית חדש יזכה להקלות בגילוי ובדיווח לתקופה של עד 5 שנים ממועד ההנפקה
▪  ▪  ▪
הבורסה לניירות ערך בתל אביב[צילום: תמר מצפי]

הנתונים בשנים האחרונות מלמדים כי על-אף חשיבותה הרבה של תעשיית הטכנולוגיה העילית (ההיי-טק) כמנוע צמיחה של המשק הישראלי ותרומתה המשמעותית לכלכלת המדינה, בממוצע רב שנתי, למעלה מ-95 אחוזים מחברות ההזנק (חברות טכנולוגיה עילית צעירות) נמכרות לחברות זרות. מימון חברות הזנק בשלבי הפיתוח והצמיחה נעשה היום בעיקרו בידי קרנות הון סיכון ישראליות וזרות אשר יוצרות תלות של חברות ההיי-טק בהון זר.
נתונים אלה מצביעים על הצורך הגובר במציאת פתרונות יעילים לגיוסי הון לחברות הזנק ישראליות, הן דרך הבורסה הישראלית והן מחוץ לבורסה, ואלה הם שהביאו את יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, להקים בשנת 2012 ועדה ציבורית לקידום השקעות בחברות ציבוריות הפועלות בתחום המחקר והפיתוח. מסקנות הוועדה כללו שורה של המלצות שנועדו לקדם פתרונות אפשריים למימון חברות הי-טק באמצעות הבורסה לניירות ערך בתל אביב ובכללם עידוד הנפקות ראשונות לציבור של חברות הי-טק גדולות יחסית ועידוד הקמת קרנות הון סיכון סחירות. בנוסף, הוועדה המליצה על אימוץ פתרונות מימון חוץ בורסאיים כדוגמת מימון המונים.
ביום 28 בדצמבר 2015, אישרה הכנסת את החוק לקידום השקעות בחברות הפועלות בתחומי הטכנולוגיה העילית (היי-טק) (תיקוני חקיקה), תשע"ו-2015 ("התיקון"), אשר נועד לחזק את הבורסה לניירות ערך בתל אביב בע"מ כחלופה יעילה לגיוסי הון של חברות היי-טק, תוך הגדלת הסיכוי שחברות אלה יתפתחו בישראל, הקטנת התלות שלהן בשווקים כלכליים חיצוניים ושכלול שוק ההון לטובת כלל המשקיעים בו. בין עיקרי התיקון נמנים הנושאים הבאים:
מנגנון הצעת ניירות ערך תוך כדי המסחר בבורסה;
  • הקלות והתאמות בדרישות הגילוי המחויבות בדיווחים השוטפים של חברות היי-טק נסחרות;
  • יצירת מנגנון להקמתן של קרנות היי-טק נסחרות; וכן
  • מימון המונים (Crowdfunding)
ביום 23 במרס 2016 פרסם סגל רשות ניירות ערך הודעה לפיה הותקנו בתקנות הקלות לחברות, אשר מניותיהן ייכללו במדד הטק-עילית של הבורסה לניירות ערך בתל אביב1 (להלן - "המדד") והן תיכנסנה לתוקף עם פרסומן ברשומות.
ההקלות מיועדות לחברות אשר מניותיהן ייכללו במדד, אשר הושק כבר בחודש מאי 2014, לרבות חברות אשר עתידות להנפיק מניות במסגרת הצעה ראשונה לציבור ואשר קיבלו אישור עקרוני מהבורסה כי מניותיהן תיכללנה במדד לאחר הרישום למסחר (להלן - "תאגיד טק-עילית חדש"), אפשרות להגיש את דיווחיהן בשפה האנגלית. בנוסף, תאגיד טק-עילית חדש יזכה להקלות בגילוי ובדיווח לתקופה של עד 5 שנים ממועד ההנפקה.
להלן תמצית סקירת ההקלות2:
1. הרשאה לערוך תשקיפים ודוחות בשפה האנגלית בלבד. כדי שתאגיד טק-עלית חדש יוכל לאמץ הקלה זו, יהא עליו לקבוע זאת במסגרת תשקיף ההצעה הראשונה לציבור ואילו לגבי תאגיד מדווח שמנייתו כבר נסחרת במדד, הוא יוכל לעשות כן, בכפוף לאישור באסיפה של רוב קולות מחזיקי ניירות הערך (למעט בעלי השליטה בתאגיד);
2. הקלה לעניין הצגת נתונים השוואתיים בפרק תיאור עסקי התאגיד שבתשקיף ובדוחות כספיים, לפיה יוצגו הנתונים הכספיים לתקופה של שנתיים, חלף תקופה של שלוש שנים;
3. אפשרות לערוך דוחות הכספיים, רבעוניים ושנתיים, לפי כללי חשבונאות מקובלים בארה"ב3, בכפוף לכך שהתאגד בישראל, עיקר הכנסותיו (ככל שישנן) התקבלו מחוץ לישראל וכן בעל השליטה בו אינו תושב ישראל או שיותר מ-50 אחוזים ממניותיו מוחזקות על-ידי מי שאינם תושבי ישראל. במידה שהדיווח יהא לפי הכללים האמריקניים כאמור, הדוחות הכספיים יכללו ביאור התאמה ל-IFRS;
4. מתן פטור לתקופה של 5 שנים ממועד ההנפקה הראשונה לציבור, מצירוף דוח שנתי בדבר הערכת הדירקטוריון וההנהלה את אפקטיביות הבקרה הפנימית על הדיווח הכספי ועל הגילוי והצהרות של המנכ"ל ונושא המשרה הבכיר ביותר בתחום הכספי.
5. מתן אפשרות לתקופה של 5 שנים ממועד ההנפקה הראשונה לציבור ליישם את ההקלות הקבועות בתקנה 5ד לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל - 1970, לגבי תאגיד קטן, זאת אף אם תאגיד טק-עילית חדש אינו עונה להגדרה זו. בין היתר, מדובר בהקלה בקשר עם צירוף הערכות שווי מהותית מאוד והגילוי בדבר חשיפה לסיכוני שוק.
6. הקלות שונות לעניין דוחות רבעוניים לתקופה של 5 שנים ממועד ביצוע הנפקה ראשונה לציבור לגבי תאגיד טק-עילית חדש (הווה אומר, אי-צרוף דוחות חברה כלולה או מידע תמציתי לגביה, דוח דירקטוריון ועידכון מידע בקשר עם שינויים מהותיים בעסקי התאגיד. חלף אותו מידע, יידרש לכלול דוח נפרד בו יפורטו ההתפתחויות העיקריות שחלו ברבעון ובתקופה המצטברת, אשר ייחתם על-ידי יו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל).
יודגש כי שתי ההקלות הראשונות האמורות לעיל, רלוונטיות גם לתאגיד מדווח, אשר כבר כיום מנייתו נכללת במדד. יתר ההקלות חלות על תאגיד טק-עילית חדש בלבד.
להלן קישור לנוסח הפרסום המלא של סגל הרשות.

הערות

1. המדד כולל את המניות של החברות הגדולות בענפי הביומד והטכנולוגיה, הווה אומר, חברות בעלות שיעור החזקות ציבור מינימלי של 25% ושווי שוק מינימלי של 400 מיליון שקלים. שווי השוק הנדרש מחברות אשר תבצענה הנפקה ראשונה (IPO) ותכנסנה למדד במסלול המהיר, הינו 200 מיליון שקלים לפחות.
2. סקירה זו מהווה תמצית בלבד, שכן הנוסח המחייב של התקנות יהא כפי שיחוקק ויפורסם ברשומות בעת הקרובה.
3. בנוסח לדיון בוועדת הכספים מיום 29.2.2016, נאמר הדוחות הכספיים השנתיים יכול שיבוקרו לפי תקני ביקורת אמריקניים ובלבד שרואה החשבון המבקר יציין בחוות דעתו את תקני הביקורת שבהתאם להם בוקרו.

תאריך:  30/03/2016   |   עודכן:  30/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקלות לחברות שיכללו במדד הטק-עילית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמי דור-און
אל תראו בכול אתיופי פושע. הרחיקו מהם את השוטרים האלימים. כבדו את מנהגיהם ואת מנהיגיהם. טפחו את תרבותם השונה. השתלבו בהם
מתי דוד
מי שרוצה המחשה לעוות המוסרי של "השמאל" הליברלי היהיר והמתנשא שיתבונן באופן שבו מסקרת התקשורת המערבית את הסכסוך הישראלי פלשתיני
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - פרטי, מארש וצדק צבאי, קול המון כקול שדי, צביעות, יפה שעה אחת קודם ולא הופקו
יורם הר-לב
נמאס לי מהשתלטות מערכת המשפט על החיים שלנו במדינה    אין השופטים מוסמכים ואין זה בתחום מומחיותם, להחליט בעניינים של הרשות המבצעת
אפרים הלפרין
אנו רגילים לשמוע טענות על התערבות מערכת המשפט בחקיקה, חברי הכנסת באים בטענות לבית המשפט על כי הוא מתערב להם בעבודה, מבטל חוקים, מבטל סעיפי חוקים, אקטיביזם שיפוטי אנו קוראים לזה. ובדיוק כך פועלים חברי הכנסת כאשר הם שוכחים לגמרי שהם מתערבים באורח גס ובוטה גם בעבודת השופטים ואפילו בעבודת התליינים.
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il