X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
הקו המשפטי והתוצאה המתבקשת מקו זה, שנראה שאליו "מושך" בג"ץ, לפי הערות השופטים, בדיון מאתמול, הינו הכשרת פרסום הדוח על המכון הפתולוגי, בכפוף לקביעת מנגנוני הגנה שישמרו על שמם וכבודם של העותרים והקניית זכות טיעון ולמעשה הקניית שימוע, בדיעבד לעותרים
▪  ▪  ▪
השופט אורי שהם. חובה לפרסם הדוח תוך מציאת פתרון [צילום: איציק וולף]

זה אך, לאחרונה, טרם חלף ונסתיים עניין חשיבות קיום נציבות הביקורת על הפרקליטות ומייצגי המדינה בערכאות, נשוא רשימתנו: "חשיבותה של נציבות הביקורת" ("מחלקה ראשונה" - 4.7.2016) והנה, נתקיים (יום ד', 6.7.16) - הדיון המשפטי בפני בג"ץ, בעניינם של 11 פרקליטים ופרקליטות בשירות המדינה, שעתרו אליו בעתירה, שמטרתה מניעת פרסום דוח נציבת הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, שנומקה, בין היתר, בפגיעה בשמם.
מתוך קריאת פרוטוקול הדיון שנתקיים אתמול בבג"ץ עולה, כי דעתם שלושת שופטי ההרכב שנתכנס לדיון בעתירה, כב' השופטים: ניל הנדל, אורי שהם ונעם סולברג, לא הייתה נוחה, כלל וכלל, מדרישתם של העותרים למנוע, כליל, פרסום דוח נציבת הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות (הנבת"ם), לשעבר, כב' השופטת, בדימוס, הילה גרסטל. השופט, ניל הנדל, העיר לבא-כוח העותרים, כי הדוח, כרגע, לא פורסם, אך חשוב לו שהדוח יפורסם, באיזו דרך שהיא.
פרוטוקול הדיון המוקלד, מאתמול, אינו מותיר כל מקום לספק שהוא. אם יעמדו העותרים על דרישתם המקורית בעתירה לאי פרסום מוחלט של הדוח על המכון הפתולוגי תדחה עתירתם, שכן שמותיהם לא פורסמו, עד כה, ואין כל חשש, ששמותיהם יפורסמו בעתיד במסגרת הפרסום הדוח על המכון הפתולוגי. במלים עדינות רמז השופט, ניל הנדל, לעותרים, כי אולי הייתה להם טעות טקטית שהם לא דרשו להגיב לעניינים שנכללו בדוח, קודם פרסום דוח זה. עניין זה - מסביר השופט, ניל הנדל - ניתן לתיקון, בדרך של יצירת מנגנוני הגנה על עניינם של העותרים. נראה שכוונת הדברים הינה לאפשר לעותרים, שימוע מאוחר, בקשר לעניינים הנכללים בדוח זה, קודם פרסומו, בכפוף להכללת שינויים מסוימים בו, בעקבות שימוע מאוחר זה, אולם לא יהיה בכך, כדי למנוע פרסום הדוח על המכון הפתולוגי.
כב' השופט, אורי שהם, ציין כי: "הריב הזה בתוך המשפחה לא בריא לאף אחד". הוא אף המשיך, ציין והדגיש בדבריו, לפרוטוקול המוקלד, כי קיימת חובה לפרסם הדוח על המכון הפתולוגי, תוך מציאת פתרון לשאלות האמיתיות המציקות לעותרים. שופטי הרכב בג"ץ רמזו לעותרים, כי הם לא ייצאו מלפני בג"ץ, כשמלוא תאוותם בידם ואם יצליחו באמצעות עתירתם לפתור מחצית מהבעיות הטורדות אותם, הרי הדבר הינו טוב מאוד.
הקו המשפטי והתוצאה המתבקשת מקו זה, שנראה שאליו "מושך" בג"ץ, לפי הערות השופטים, בדיון מאתמול, הינו הכשרת פרסום הדוח על המכון הפתולוגי, בכפוף לקביעת מנגנוני הגנה שישמרו על שמם וכבודם של העותרים והקניית זכות טיעון ולמעשה הקניית שימוע, בדיעבד לעותרים. כך ייתכן שיתוקנו עניינים שנכללו בדוח זה, שיהוו, ככל שיהוו הם, פגיעה בעותרים, ללא ציון שמותיהם, אך דוח נציבת הביקורת על המכון הפתולוגי, יפורסם, גם יפורסם, ברבים, חרף התנגדותם העזה של העותרים, לפרסום דוח זה, ברבים ובפומבי.
דומה, כי בג"ץ העניק, בדבריו אתמול, רוח גבית ותמיכה לעמדתה של נציבת הביקורת הפורשת, הילה גרסטל, במלחמתה הבלתי פוסקת, מאז מינויה לתפקידה זה ועד להתפטרותה לפני כחודשיים ימים מתפקידה, בפרקליטויות השונות וראש וראשונה במלחמה הבלתי פוסקת, שהייתה לה עם פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן.
נראה שכלל טענות הפרקליטים, בדבר אי-התרת ביקורת פרטנית לנציבת הביקורת, כעולה לטענתם הם מדוח השופט בדימוס, אליעזר גולדברג, אין בהם עוד בכל הכבוד הראוי כל ממש, שעה שאין שמות ופרטי הפרקליטים המבוקרים, נכללים ומפורסמים בדוח שעתידה לפרסם נציבת הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות.
זו היא המסקנה - החד-משמעית - העולה מהערות שופטי בג"ץ אתמול, הנוטים לדחות עתירת הפרקליטים למנוע פרסום דוח נציבת הביקורת על המכון הפתולוגי, תוך "מתן חבל" לפרקליטים "לרדת מהעץ שטיפסו הם עליו", בדרך של קביעת מנגנוני הגנה שישמרו על שמם וכבודם של פרקליטים אלה ותוך הקניית זכות טיעון להם, בדיעבד, קודם פרסום הדוח על המכון הפתולוגי, ברבים.
זו גם הזדמנות אחרונה לשרת המשפטים, איילת שקד, לעגן מעמד נציב הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, בחוק בעל "שיניים", אשר יעניק סמכויות גורפות לנציב ביקורת זה - סמכויות שלא יהיו פחותות מאלה שמעניק החוק לנציב תלונות הציבור על השופטים. כך ניתן יהיה, אולי, לגרום לחזרתה של כב' השופטת בדימוס, הילה גרסטל, מהתפטרותה מתפקיד נציבת הביקורת, כל לאחר שהוצרו צעדיה, לטענתה ולתחושתה, כבדברי הסובבים אותה והיא לא זכתה לגיבוי מערכתי, משרת המשפטים, בעבודתה השוטפת.
ובהזמנות זו, נייחד מספר מילות שבח לתנועה להגינות שלטונית ולעומד בראשה, עו"ד מרדכי איזנברג. אלמלא עתר התנועה להגינות שלטונית והעומד בראשה לבג"ץ ודרשו שדיוני בית המשפט העליון יוקלדו בפרוטוקול - דבר שלא נהג, קודם להגשת עתירתם זו - לא היינו זוכים לעיין, כלל וכלל בפרוטוקול המוקלד, עליו בנויה ומבוססת רשימה זו.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין.
תאריך:  07/07/2016   |   עודכן:  07/07/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרסום דוח המכון הפתולוגי בכפוף לזכות הטיעון
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הם ויתרו על זכותם להשמע
ה.א  |  7/07/16 15:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
חשובה, עד מאוד הקמתה ותפקודה של נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, שכן אחת ולתמיד יוכל ציבור אזרחי המדינה להשתחרר מהתדמית שדבקה לפרקליטויות השונות ולמערכת התביעה המשטרתית של מי "התופרים תיקים", למי שאין השלטון חפץ ביקרו
חיים שטנגר
מוכן אני להסתכן בביקורת מצד "ערביסטיים" ומומחים אלה וגם/או אחרים, כמו-גם "איסלמיסטיים" מובהקים ש"יסבירו" לי כי קיים הבדל מהותי של ממש, בין אנשי דאעש לאנשי החמאס. צר לי, איני מקבל ננימוק והסבר "אידיאולוגי" זה. מבחינתי אני, מדובר בארגוני טרור של מרצחים, המקדשים רצח, כמטרה בפני עצמה
חיים שטנגר
בתי- משפט בישראלי, הכירו בעמיל המכס, המוגדר גם כסוכן מכס הישראלי, כמי שהינו ידו הארוכה של היבואן הפלשתיני והתירו לו להמציא זימון למשפט המתקיים נגד היבואן הפלשתיני. ליבואן הפלשתיני אין קשר עוד, ממילא, עם עמיל המכס הישראלי. במצב דברים זה ניתן פסק-דין נגד היבואן הפלשתיני, הסחורה מושמדת ונחסכים כספים רבים שהיו אמורים להיות משולמים עבור אחסנת טובין אלה, החשודים כמזויפים
ארי בוסל
מחכים אנו לכם, מוסלמי העולם כולו, שתעלו על גבולות מדינת היהודים ותרמסו אותם לעפר דק. לא הייתה ולא תהיה מדינה ליהודים על אדמה מוסלמית! בואו לעזרתנו, מחכים אנחנו לכם
חיים שטנגר
מדוע במאה ה-21, יכול השלטון המרכזי והריכוזי, קרי הממשלה, להטיל איפול על עניינים, שאינם עניינים ביטחוניים מובהקים, באמצעות חוק ארכאיים, שאינם הולמים מציאות מודרנית של קיומה של מרשתת ורשתות חברתיות, הפועלים במסגרתה, דוגמת חוק הארכיונים, תשט"ו-1955, המאפשר מציאות דברים חוקית וארכאית שכזו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il