X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עלינו לכבד את תחושות הרעב והשובע של כל אחד במשפחה ולעודד הקשבה להן שתפו את הילדים בהכנת המזון קיימו ארוחות משפחתיות בשעות קבועות
▪  ▪  ▪
ארוחה משפחתית [צילום: פלאש 90]

רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט
כשמדברים על תזונה במשפחה, עולה הצורך להתמודד עם הקונפליקט שנוצר בין ההורים שרוצים שהילדים יאכלו בריא, לבין הילדים שרוצים לאכול רק מה שטעים להם. במקביל, צריך להתמודד עם העובדה שהמשפחה מורכבת ממספר נפשות, שלכל אחד אהבות, העדפות טעמים ורגישויות משלו באכילה. כיצד ניתן לדאוג להאכלה בריאה של כל המשפחה, תוך השגת שיתוף פעולה מקסימלי עם הילדים בלי ריבים וכעסים מיותרים.
  • עלינו לכבד את תחושות הרעב והשובע של כל אחד במשפחה ולעודד הקשבה להן: בני-האדם נולדים עם קודים טבעיים של רעב ושובע ורק האדם עצמו יכול לדעת האם הוא רעב או שבע ולכן עלינו לכבד את תחושותיו. אם אנו חוששים שהוא אוכל יותר מדי בגלל גורמים סביבתיים או רגשות ולא בהכרח לפי הקשבה לתחושותיו, ניתן לעודד אותו לדייק את ההקשבה לתחושות אלה;
  • חלוקת אחריות נכונה בין ההורים לילדים: על חלוקת האחריות בין ההורים לילדים להיות קבועה וברורה מראש. ההורים אחראים על מה נכנס הביתה ומתי אוכלים ומשאירים לילדים את האחריות על האם הם בכלל אוכלים (כי רק הם יודעים אם הם רעבים), ואם כן, כמה הם אוכלים. אם רוצים להעיר על משהו, יש ללמוד להפעיל סמכות הורית תוך מתן אמון בילד, ללא הערות וללא שיפוטיות;
  • שתפו את הילדים בהכנת המזון: החל משלב קבלת ההחלטות מה להכין, דרך הקנייה בסופר, תכנון הארוחות, הבישול, טעימות של התבשילים ומתן הערות. לכל מאכל שהילדים יהיו שותפים אליו באיזה אופן, יש סיכויים גדולים יותר להאכל בשמחה;
  • קיימו ארוחות משפחתיות בשעות קבועות ודאגו שתהיינה נעימות: ילדים שאכלו ארוחות משפחתיות השיגו יותר את הדרישות התזונתיות, סבלו פחות מהשמנה, היו בעלי יותר ביטחון עצמי, בעלי יותר מיומנויות חברתיות והשיגו תוצאות טובות יותר בבית-הספר;
  • דוגמה אישית כהורים ומהווים מודל חיקוי: דורשים רק מה שמיישמים. אל תעשו אפילו מאחורי הגב שלהם מה שאתם מבקשים מהם לא לעשות. דברו עם הילדים בשפה של כיף להיות ולהרגיש בריא. כשאנחנו דואגים לבריאות הגוף, אנחנו "מפנקים" אותו - להיות בריא זה לא עונש.

איך הופכים את העצות לפרקטיקה

נניח שאנחנו רוצים שהילד יאכל טונה כדי להגביר את צריכת הדגים שלו. הסיכוי שילדים שלא אוהבים בדרך-כלל דגים יאכלו טונה די גדול כי לטונה אין צורה, טעם וריח של דג וגם אין בה עצמות.
בניגוד למקובל לחשוב, בטונה אין חומר משמר והיא שומרת על רוב ערכיה התזונתיים בהשוואה לדג הטרי. הינה דברים שאנחנו יכולים לעשות שאולי יעודדו אותו לעשות זאת: הכי חשוב - לא להכריח. כל כפייה תיצור דחייה ונעילה על ה"לא". נחשוף את הילד לטונה על-ידי כך שנניח אותה שוב ושוב על השולחן ונאכל אותה בעצמנו (דוגמה אישית).
בהתאמה לגילאים השונים אפשר לבקש מהילד להביא את קופסת הטונה מהמזווה, לפתוח את הקופסה, לחפש בסופר טונה שאף פעם עוד לא טעם / בטעם מעניין, לחפש מתכון מיוחד עם טונה, להציע מתכון משלו עם טונה, לערבב עם הטונה עם מרכיבי סלט שונים, ליצור קציצות, לתבל ולטעום ולהגיד איך לשפר.
ולסיום, קבלו מתכון משפחתי:

לזניה עם טונה

מצרכים לשש מנות
2 קופסאות טונה - מסוננת ומפוררת
1 כוס קישואים מגורדים וסחוטים
100 גרם פטריות טריות חתוכות לאורכן
2 בצלים ירוקים קצוצים
4-3 שיני שום כתוש
1 כף שמן זית
3/4 כוס רוטב פסטה מוכן על בסיס עגבניות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו
11/2 גביע קוטג'
1 ביצה
12 דפי לזניה (מבושלים לפי הוראות היצרן)
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  • תערובת אדומה: מחממים במחבת את שמן הזית.
  • מוסיפים קישואים, פטריות, בצל ירוק ושום. מקפיצים שלוש דקות.
  • מוסיפים את הטונה, רוטב הפסטה והבזיליקום ומביאים לרתיחה.
  • שומרים בצד ארבע כפות מהתערובת.
  • תערובת לבנה: מערבבים בקערה קוטג' וביצה.
  • משמנים בתרסיס שמן תבנית מלבנית. מניחים שכבה של דפי לזניה, עליה שליש מהתערובת האדומה ומעליה שליש מהתערובת הלבנה. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  • מסיימים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה ומפזרים מעליה את גבינת הפרמזן.
  • אופים כ-30 דקות.
ערכים תזונתיים למנה: 260 קלוריות; 33 גרם פחמימות; 17 גרם חלבון; 3 גרם שומן רווי; 20 מ"ג כולסטרול.

תאריך:  24/01/2018   |   עודכן:  24/01/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניצן פרימור
מגבונים המכילים אלו-ורה וקמומיל, יקלו על פעולת קינוח האף    רצוי להימנע משימוש בתכשירים לאף המכילים חומרים משמרים
איתמר לוין
היועץ המשפטי אינו יכול לסמוך כמעט על איש: פרקליט המדינה הוא שקרן, המפכ"ל חיפה על עבריינים, ראש להב הוא מטרידן, התקשורת נגדו, בג"ץ הכשיר את ההפגנות. אל תקנאו בו
ראובן לייב
התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון תעלה מחר (25 בינואר) את "איטליה והגורל", בניצוחו של רני קלדרון, עם הקלרניתן האיטלקי ג'יאמפרו סטברינו
עליס בליטנטל
לצאת עם חיוך על הלב מרוב תענוג. המחזה על-פי הספר "גאווה ודעה קדומה" מביא בביצועו את סטודיו יורם לוינשטיין לעוד שיא שהתיאטרונים הרפאטוארים יכולים רק להגיע לשכזה
אלי אלון
העיתונאי מנחם מיכלסון, איש הטלוויזיה ניסים משעל, אשת הפרסום ג. יפית. הם רק חלק מרשימה של ידוענים שלמדו בבית הספר התיכון עירוני דתי בבני ברק. לפני מספר שבועות "פשטו" דחפורים, על מבנה ומתקני בית הספר והרסוהו עד היסוד. סיפורו של בית הספר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il