X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
החוק קובע כי "הסכמת בני הזוג תשמש לעולם עילה לגירושים", הווה אומר שכאשר בני הזוג הסכימו להתגרש לא דנים בתביעה לפי דין כלשהו, אלא ביהמ"ש מחויב להתיר את הנישואים
▪  ▪  ▪
במעמד אישור ההסכם [צילום: פלאש 90]

אזרח ישראלי נשוי לעובדת זרה. הוא יהודי והיא חסרת דת. לימים הם מחליטים להתגרש ועושים הסכם גירושים. ביום שנקבע לאישור ההסכם בביהמ"ש אחד מהם מתחרט. מה הדין?
כשמדובר בנישואי תערובת הליך הגירושים מתבצע בביהמ"ש לענייני משפחה. כך לפי חוק שיפוט בענייני התרת נישואים (מקרים מיוחדים וסמכות בין לאומית). הליך זה נקרא "התרת נישואים". החוק קובע לפי איזה דין תידון התביעה לגירושים, כמו למשל דין מדינת האזרחות המשותפת, דין מקום המושב המשותף, ועוד.
עם זאת, החוק קובע בסעיף 5(ג) כי - "הסכמת בני הזוג תשמש לעולם עילה לגירושים". הווה אומר שכאשר בני הזוג הסכימו להתגרש לא דנים בתביעה לפי דין כלשהו, אלא ביהמ"ש מחויב להתיר את הנישואים.
החוק לא מתייחס למועד הקובע לעניין ההסכמה. האם בן זוג רשאי לחזור בו מהסכם גירושים, לפני שהגירושים התבצעו? את מה שהחסיר החוק השלימו התקנות. ס' 343ח. לתקנות סדר הדין האזרחי, קובע - "(א) הוגש לבית המשפט הסכם גירושין, יברר בית המשפט אם הוא נעשה מרצון חופשי, יבדוק את ההסכם על-פי הדין החל עליו, ורשאי הוא לאשר את ההסכם".
מלשון התקנות עולה שההסכמה חייבת להינתן במעמד אישור ההסכם. אין מקום לבדוק אם ההסכם נעשה מרצון חופשי כאשר בן הזוג מצהיר בביהמ"ש שהוא חוזר בו מההסכם. הדבר בלתי אפשרי והמסגרת איננה מתאימה.
זאת ועוד - הוראה דומה מופיעה בחוק יחסי ממון בין בני זוג. ס' 2 לחוק קובע שהסכם ממון בין בני זוג טעון אישור ביהמ"ש וכי האישור לא ינתן אלא לאחר שביהמ"ש וידא שההסכם נעשה מתוך רצון חופשי ולאחר שהצדדים הבינו את משמעות ההסכם ותוצאותיו.
ביהמ"ש העליון פירש את ס' 2 לחוק יחסי ממון כך שההסכמה צריכה להינתן במעמד אישור ההסכם (מונק נ' מונק). הווה אומר שאם בני הזוג עשו הסכם ממון ולאחר מכן במעמד אישור ההסכם בביהמ"ש, אחד מהם חזר בו מהסכמתו-לא ניתן לאשר את ההסכם. לפיכך, אם אחד מבני הזוג המעורבים, חוזר בו מהסכם הגירושין, לא ניתן לאשר את הסכם הגירושים.
תוצאה זאת מתבקשת גם על-פי ההגיון והצדק. פירוק משפחה הוא לא ענין של מה בכך ולכן ההסכמה לגירושין צריכה להבחן בזמן אמת, קרי במעמד בירור הבקשה. אין חשיבות מה הסכימו הצדדים בעבר.
לסיכום, דעתי היא שאם אחד מבני הזוג המעורבים הביע את התנגדותו לגירושים, לא ניתן להתיר את הנישואים גם אם נעשה ביניהם הסכם גירושים. הדרך להתגרש במצב זה, היא להגיש תביעה שתידון לפי כללי ברירת הדין שקבועים בחוק.

תאריך:  21/07/2019   |   עודכן:  21/07/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חזרה מהסכמה לגירושים בנישואי תערובת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - הובקעה חומת ירושלים, הפכו לגיבורים, הושכחה, עתיר-כישלונות ואי-אמון    שבוע טוב
צ'לו רוזנברג
אני מבקש לומר לליכודניקים הצרופים: מי שעושה מכם צחוק הוא ראש הממשלה ונבחרי המפלגה. הם אלה המבקשים ליצור לכם תדמית של עדר, של חושבים מן הבטן, וכד'
מנחם רהט
אבי הציונות ד"ר הרצל, שבימים אלה נציין 115 שנה להסתלקותו, אימץ את שלבי הגאולה שניסחו אנשי כנסת הגדולה, ולא כפי שהובאו ברמב"ם, ובכך הציל את עם ישראל מכליית ההתבוללות
ארי בוסל
מי לוחש על אוזני מקבלי ההחלטות? האם הם בכלל מודעים לקשיים של אלו שאינם מבלים אתם באולימפוס? זה, כנראה, אחד מכשלונותיו של ראש הממשלה המשרת תקופה כה ארוכה - ניתוק מוחלט וחוסר הבנה משווע
זוהר בן-אשר
מבחינת עמיר פרץ, החיבור עם אורלי לוי איננו בהכרח סיום עידן החיבורים. הוא עדיין יכול לחבר אליו את ברק - במחיר הרבה יותר זול מאשר קודם-לכן ואפילו את מרצ, שוב, במחיר הרבה יותר זול. והכי חשוב - אם הוא יצליח לייצר חיבור שכזה, הסיכוי שציפי לבני תצטרף גם היא לכוח המחובר עולה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il