X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
אייווה. לא ימהרו לחזור לקולנוע [צילום: צ'רלי נויברגול, AP]
בייג'ינג. אין די בהתאוששות בסין [צילום: מארק שיפלבליין, AP]
כמה זמן יימשך המיתון וכמה עמוק הוא יהיה

האם המיתון יימשך לתוך 2021

משבר הקורונה חמור ממשברים קודמים משום שהוא כלל-עולמי, משום שהשפעתו על ההתנהגות תימשך גם לאחר שהמגיפה תודבר ומשום שהפעם אומרים לצרכנים להישאר בבית המצב חמור במיוחד במדינות המתפתחות והאו"ם קורא לסייע להן ב-2.5 טריליון דולר - מדווח ניו-יורק טיימס
▪  ▪  ▪

אין ספק שהעולם שוקע במיתון קשה בשל הקורונה; השאלה היא כמה זמן יימשך וכמה עמוק הוא יהיה. יש החוששים, כי הוא ייגרר לתוך שנת 2021 ואפילו מאוחר יותר – מדווח ניו-יורק טיימס.
הסיבות המרכזית: אפילו לאחר שהמגבלות יוסרו בהדרגה, אנשים לא ימהרו להצטופף במסעדות ובאירועים; המשבר פוגע בכל העולם; וחברות רבות נכנסו אליו כאשר הן ממילא שקועות בחובות ניכרים. המצב קשה במיוחד במדינות המתפתחות, מהן בורחים המשקיעים הזרים, ובכך גורמים לפיחות במטבעות המקומיים ולהתייקרות ניכרת של מוצרי היסוד – עד כדי סכנה לפשיטת רגל של ממשלות.
משקיעים רבים מקווים, כי ברגע בו הנגיף יהיה בשליטה – ניתן יהיה להתניע מחדש את הכלכלה העולמית. אבל לדברי הטיימס, יש מקום לחשוש שאפילו כאשר זה יקרה – ואיש אינו יודע מתי – הכלכלה תמשיך לקרטע זמן ממושך. משקי הבית עלולים להימנע מביצוע קניות; כמה ממגבלות הריחוק החברתי עשויים להימשך תקופה ניכרת. שני אלו ישפיעו בצורה ממשית על הכלכלה העולמית, שהוצאות הצרכנים מהוות כשני שלישים ממנה. לכך יש להוסיף את הקריסה בשוקי המניות, במיוחד בארה"ב, שהגאות בהם בשנים האחרונות הייתה אחד הגורמים המרכזיים לעלייה בצריכה.
הדאגה גוברת לנוכח העובדה שכמעט כל העולם מצוי בבעיה. כמעט בטוח שארה"ב, אירופה, קנדה, ברזיל, יפן, קוריאה הדרומית, סינגפור, ארגנטינה ומקסיקו מצויות במיתון – וזו רשימה חלקית בלבד. הצמיחה בסין השנה תהיה 2% בלבד, שליש מאשר בשנה שעברה. התחושה לפיה הגלובליזציה מהווה תעודת ביטוח עולמית – אם חלק אחד בעולם יסבול, השני יאזן אותו – ספגה מהלומה קשה: כל העולם סובל.
ממשלות ארה"ב ומדינות אירופה מזרימות טריליוני דולרים למשקים המקומיים, ובכך אולי ימנעו את קריסתם – מקווה הטיימס. אבל איש אינו בטוח שחבילות הסיוע הללו יהיו יעילות. במשבר טיפוסי, ממשלות מוציאות כסף כדי לעודד אנשים לצאת ולקנות; במשבר הנוכחי אומרים להם לשבת בבית. ומובן שתוכניות אלו אינן יכולות לבוא במקום ההשקעות הזרות, הצפויות לצנוח השנה בשיעור עולמי של 40% - מה שעלול לגרום נזק ארוך טווח לשרשרת הייצור והאספקה העולמית. על-פי אחת ההערכות, כל אלו יובילו לכך שיידרשו לעולם שנתיים-שלוש כדי לחזור לתפוקה שלפני הקורונה.
התוצאות כבר חמורות במדינות המתפתחות, לא רק בשל בריחת ההון אלא גם בשל הצניחה במחירים של סחורות המהוות חלק משמעותי מכלכלותיהן ובראשן הנפט. זה למשל המצב במקסיקו, סין וניגריה. ההאטה בסין פוגעת במישרין במדינות המספקות חומרי גלם למפעלים סיניים, מאינדונזיה ועד קוריאה הדרומית. עד סוף 2021 צריכות המדינות המתפתחות לפרוע חובות בסך 2.7 טריליון דולר, וכעת כלל לא בטוח שיצליחו למחזר אותם.
האו"ם קרא השבוע לסייע למדינות המתפתחות ב-2.5 טריליון דולר – טריליון דולר בהלוואות מקרן המטבע הבינלאומית, טריליון דולר במחיקת חובות בידי המלווים ו-500 מיליארד דולר למערכות הבריאות שלהן. הארגון מסביר, כי החשש הגדול ביותר לגביהן הוא שהן החלו לסבול מקשיים כלכליים עוד לפני שהקורונה היכתה בעולם – ולכן מצבן חמור במיוחד.
במבט האופטימי ביותר, ההתאוששות של הכלכלה העולמית כבר החלה. סין השתלטה על הנגיף ומתחילה לחזור לעבודה, בצורה איטית וחלקית. אם המפעלים הסיניים יחזרו לעבודה, כל העולם ירגיש זאת: משבבי מחשב בטייוואן, דרך נחושת בזמביה וכלה בפולי תירס בארגנטינה. אולם סין לבדה אינה יכולה להניע התאוששות עולמית, כי הכוח של צרכניה עודנו מוגבל יחסית – וכל עוד ארה"ב ואירופה במיתון, לא יהיה לסינים למי למכור את מרכולתם.

תאריך:  03/04/20   |   עודכן:  03/04/20
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם המיתון יימשך לתוך 2021
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
כולכלל## האם ונרדמנו???:
עוד סתם אזרח  |  3/04/20 16:07
 
- אם ומיותר כואמור:
עוד סתם אזרח  |  3/04/20 16:14
2
כן ימשיך עוד יותר
סיירוס   |  3/04/20 17:25
3
כן. המיתון התחיל כבר ב-2018
חשדנית  |  3/04/20 17:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עידן יוסף
השר לשירותי דת יאשר קיום מניינים מחוץ לבתי כנסת שישודרו בתחנות רדיו הפועלות מכוח הרשות השנייה    כיום משודרות תפילות מהכותל המערבי ברדיו קול ברמה
עידן יוסף
יותר מ-1,000 שוטרים הגיעו לעיר והקימו מחסומים לאחר שהוכרזה אזור מוגבל    התושבים לא יוכלו לצאת למעט במקרים מיוחדים    אחד מכל שבעה חולי קורונה בישראל מתגורר בבני ברק    קצין אג"ם במשטרה: "רוב תושבי בני ברק שומרי חוק – המטרה למגר את הנגיף"
איתמר לוין
ציוץ של טראמפ העלה תקווה לסיום מלחמת הנפט בין רוסיה לסעודיה והמחיר זינק ביותר ב-20%    הכחשות משני הצדדים גרמו לירידות, אך המגמה השתנתה במהירות
אפרים הלפרין
במהלך החודש האחרון למדנו על כמה פרטים מאוד חשובים המעניינים אותנו בדינמיקה של מגפות עם השלכות ריאיתיות חמורות, הנה כמה
איתמר לוין
מי אמר שאי-אפשר לחיות על המאדים? דומה שכבר כיום יש שם פוליטיקאים - הן מארה"ב והן מישראל - צוות שלם של פקידים, איגודים מקצועיים ואפילו כדורגלנים. זה לפחות הרושם שמצטייר בשבועות המטלטלים של הקורונה, וביתר שאת בשבוע האחרון. אם המציאות לא הייתה כה קשה, אפשר היה ליצור מזה סרט בדיוני-קומי
רשימות נוספות
הממשלה: בני ברק - אזור מוגבל  /  עידן יוסף
עדויות: ליצמן הפר הנחיות בתפילות  /  עידן יוסף
מחיר הנפט מזנק ביותר מ-20%  /  איתמר לוין
הבעיה של ג'ו ביידן: כסף  /  איתמר לוין
זהירות, "מוצרי קורונה" מזויפים  /  עו"ד חגית בלייברג, עו"ד צחי חליו
אגו טריפ של טראמפ ואורחיו  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il