X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
הממשלה היא המתכללת הראשית במשק לפחות ברמת האסטרטגיה. עליה לקחת בחשבון לקחים שנלמדו עד כה ושהמשק רווי אינטרסים מנוגדים. אסור לבזבז את ההזדמנות ואסור שהקריאות לחדש את הפעילות המשקית תאפלנה על הסיכון הלא מבוטל, ששגיאה בשיקול הדעת תחדש את תהליך ההדבקות בקורונה ותחזיר את המשק במהירות למציאות אסונית
▪  ▪  ▪
משבר הקורונה בישראל [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

עם ישראל ניחן בתכונות טובות רבות, שהקנו לו שרידות לאורך 200 דורות וכושר השתקמות מאסונות שפקדו אותו במהלך ההיסטוריה הארוכה והמפותלת שלו. אולם, חידוש החיים הלאומיים במדינה ריבונית, בעת הזו, חושף גם חולשות שחיי הגלות הסתירו. בהוויה הרגילה של כ-70 שנות עצמאות, היו אתגרי התקופה אלה שחשפו חלק מהחולשות הסמויות ואז מופיע משבר הקורונה, ראשון מסוגו ויחיד במינו עד כה, ושופך אור בוהק על שתיים מהן: אינדיבידואליזם מופרז שמלווה בחוסר משמעת ציבורית עד כדי הפקרות ו"אילתוריזם" - רתיעה מתכנון לטווח ארוך והדחקה חריפה עד כדי שאננות ואנרכיה של אתגרים חזויים, עד שאלה הופכים לאיום מיידי ממש.
ביטוי מובהק לכשל הראשון (היפר-אינדיבידואליזם) אנו מוצאים באופן בו מתנהל הציבור הישראלי בכלל והקבוצות הייחודיות בו (חרדים וערבים), בהתייחסותו לחוקים, תקנות והוראות שמפרסמות הרשויות המוסמכות בישראל, כמסגרות להתנהלות תקנית, שווה לכל אזרח ומחייבות. אנו נתקלים, בזלזול, בהתחכמויות, בניסיונות הונאה ואף ב"דווקאיזם" לשמו - עשייה מכוונת בניגוד להוראות. דומה שהמרכיב האקסצנטרי ביותר בהתנהלות זו הוא התעלמות מהעובדה שתכלית ההוראות היא שמירה על המרחב הציבורי ובמסגרתו שמירה על כל אזרח בנפרד מתוצאות הרות אסון. התחושה שהשלטון הוא תמיד זר ותמיד נגדנו, (משקע מובהק של חיים (גלותיים) תחת שלטון זר ולרוב עוין, לצד ביטוי לחוסר אמון ביעילות ומקצועיות הממשל הישראלי עצמו), דוחפים מגמה זו. אימות לכך אנו מוצאים במגמה השלילית, המבקשת להכפיף כל אירוע גדול לשליטה ופיקוד של צה"ל. אצל הציבור הכללי מבטא הדבר גם ביטחון עצמי מופרז וחסר יסוד ממשי ובקרב הציבור החרדי, מדובר בחוסר אמון בכנות הכוונות של הממסד החילוני. מבחינה זו, גם העובדה שבראש מערכת הבריאות עומד בפועל שר חרדי, אין בכוחה לשנות את גישת "חשדהו" ו"חשדהו" של ציבור זה כלפי הממסד החילוני. מכאן, שאחד האתגרים הלאומיים שמוטל על הנהגת המדינה, כלקח מודגש מאירוע הקורונה, הוא לעצב מודוס אופרנדי שישנה את ההיבט השלילי של ההוויה ההיפר-אינדיבידואליסטית ממציאות שבה חוסר אחריות והעדר משמעת ציבורית היא נורמה שכיחה למציאות של אחריות אישית מונחית תרבות ואוריינטציה חברתית.
האילתוריזם, אם נרצה או לא נרצה, הוא היסוד החשוב ביותר בתכונה הלאומית שהפכה את ישראל למדינת "סטארט-אפ". אולם זו גם התכונה שמנעה בעדה עד כה, ברוב המכריע של המקרים, מלנצל את הסטארט-אפיזם כמנוף לארגון מחדש של המשק, הכלכלה והתעסוקה סביב טכנולוגיה מתקדמת וענפי-עיסוק שיש בהם פוטנציאל גבוה לפתור גם בעיות חברתיות יסודיות. דוגמה לכך הוא תמהיל עיסוקים חדש ומתקדם, שביכולתו לשלם שכר גבוה יותר לעובדים וכך לעצב פילוח חדש של חלוקת העושר הלאומי במדינה. להערכתי, זהו אולי המנוף החשוב ביותר העומד לרשות מדינת ישראל ליצירת השינוי הנכסף כל כך לצד האוטומציה, הסייבר, המיקרוביולוגיה והרפואה ומקצועות השירות למיניהם. האילתוריזם גורם ליזמות אינטנסיבית אך קיצרת-טווח. יזמות זו משקפת גישה המזהה הזדמנות עסקית או צורך ציבורי, מחפשת להם מענה טכנולוגי-קונספטואלי מהיר וחדשני, מוכיחה בעבודה מאומצת וקצרה יחסית בזמן ומוגבלת בהשקעה "פיסיבילית" (משפט קיום)1 של המענה, מבצעת "יציאה עסקית רווחית" (EXIT) מהמיזם וממשיכה הלאה לעבר האתגר הבא.
את האילתוריזם בצורתו השלילית אנו מוצאים במשבר הקורונה בהכנה הבלתי מספקת של מערכת הבריאות - מערכת מצילת חיים - למצבי משבר.2 אנו מוצאים אותו פעם שניה בדרכי הטיפול וההתמודדות בפועל של רשויות הממשל עם התכונה הראשונה הנ"ל של הציבור הישראלי, אף שזו אינה זרה לאיש. חוסר המשמעת שגילה הציבור בפורים האחרון ולמעשה עד לימים האחרונים בהם החלה המדינה באכיפת סגרים מחמירים על הציבור בגלל עליית קצב ההידבקות במחלה, הוא הביטוי המובהק לכך.
לפני אירוע פורים, נראה היה שהתגובה המהירה להופעת המגיפה בסין מצד ראש הממשלה והממשלה, תאפשר להימנע מהשבתת המשק ותצמצם את היקף הפגיעות הישירות שלה בחולים ונפטרים. חוסר המשמעת סיכל אפשרות זו, חייב סגר חמור יותר והגדיל את היקף הנזקים למשק. עד מהרה החילונו נחשפים ללשונות הרעות בתקשורת הישראלית כשהן מדברות על "ועדות חקירה" ועל מיצוי הדין עם פלוני או אלמוני, דווקא מבין אלה שתרמו רבות למיזעור הנזקים. הלשון המורעלת של ה- P.C. הופיעה שוב במערומיה בתקשורת שלנו בהנהגת אותם "מעצבי דעת-קהל" שליליים שהכרנו.
על הביטויים האינדיבידואליים של התכונות הישראליות השליליות כפי שבאו לכלל ביטוי במשבר זה עד כה, עמדנו לעיל. תכונות אלה משליכות גם על הפן הציבורי. אחת הפעולות המתחייבות בעת משבר לאומי, הוא מינוי מטה מתאם ומבצע ארצי. רוב מכריע של משרדי הממשלה אינו בנוי לניהול בפועל של משברים נוסח הקורונה. צה"ל ופיקוד העורף בנויים לכך, אולם להם תפקיד במשברים ביטחוניים ועליהם לכוון עצמם לכך ולמקסם את יכולותיהם וידיעותיהם במגמה זו. פיקוד העורף משובץ בתפיסה הצה"לית, שעיקרה אוריינטציה כלפי חוץ. במשבר לאומי מקומי דוגמת הקורונה, מוקד העשייה ואופיה הם עם הפנים לחברה האזרחית בגבולות מדינת ישראל. פיקוד העורף מושתת ביכולותיו על היכולות הצה"ליות הכוללות ובצדק, ובנוי לפעול בתאום עם צרכי צה"ל כשצרכים אלה עדיפים על אחרים, מפני שכל מסגרת קרובה אצל עצמה.
אין פרוש הדבר שפיקוד העורף אינו יכול לסייע גם במשברים אזרחיים, פנימיים. הוא יכול וצריך. סביר להניח שבמלחמה, יהיו כל המאמצים הלאומיים מתואמים ע"י צה"ל, בגלל אופי האירוע, חומרתו ממדיו וגבולותיו. אולם במשברים אזרחיים, חייבת לדעתי להיות בנמצא רשות אזרחית ("מל"ח", מל"ל, משמר אזרחי מוכלל או כ"ב), שתקבל אחריות ביצוע כוללת לתכלול האירוע, ותשאב את הידע המקצועי הרלוונטי מנציגות בכירה מצומצמת של המשרד או המשרדים הממשלתיים הנוגעים. היסוד המונח בבסיס גישה זו הוא התמחות, התמקצעות והתמקדות במשברים בעלי אופי שונה, כאשר כל מסגרת מאומנת ומסונכרנת להשתלב, על-פי החלטת ממשלה, בפעולות רעותה.
הלקח החיוני הנוסף הוא כורח אכיפת ההחלטות. ככלל, לא ייתכן שהוראות ראש הממשלה והממשלה הופכות "בתרגום חופשי" של הציבור או חלק ממנו להמלצות. עוד פחות סביר שזו תהיה המציאות בחירום אזרחי או צבאי. חובה להגביר את האכיפה, וזאת ניתן לעשות בשלושה אופנים: הסברה, אכיפה בפועל הכוללת ענישה וחקיקה שמעצימה את שתי הפעולות הקודמות. ראינו שאיכות האכיפה נשחקת כאשר ההוראות אינן חד-משמעיות או ברורות לציבור. ראינו שהתקשורת הישראלית איננה מוסיפה לבהירות, משום שהיא פועלת על-פי ניגודי אינטרסים מובהקים: - מצד אחד, להיות הראשונים שיפרסמו ידיעה, גם אם היא אינה סופית, אינה שלימה או אינה מדויקת (אפקט הפייק ניוז חזק כאן במיוחד). מצד שני, רמת השליטה בחומר והבנת הסוגיה שעל הפרק אצל הכתבים, במיוחד בנושאים מקצועיים (למשל, רפואה), אינה מושלמת, ומרווח הטעות מבלבל את הציבור לא פעם יותר משהוא עוזר לו ע"י חזרה על הדברים. מצד שלישי, להשלמת המידע ויצירת אותנטיות ודימוי, מזמינות הרשתות מומחים מקצועיים או פרשנים סמי-מקצועיים ומראיינות אותם בזמן אמיתי. ראיונות אלה הם הזדמנות להבעת ביקורת מיותרת, חילוקי דעות מקצועיים וחילוקי דעות אישיים, חשבונות מוסדיים ועוד - כל אלה מיותרים כאשר הציבור בלחץ ובאי-ודאות.
מכאן מתבקשת המסקנה שבמשבר ליד דיווחים תקשורתיים, חייבים לעמוד גם דיווחים רשמיים של הממשלה או המשרד הממונה מטעמה. אלה חייבים להיות חדים, פשוטים, עובדתיים, בדוקים ולהתפרסם במועדים ידועים לכול וקבועים (דיווחים רגילים), ודיווחים אד-הוק (מיוחדים או דחופים). חשוב במיוחד להבהיר לציבור במדויק, לאחר מחשבה והחלטה מושכלות ומוקדם ככל האפשר אותם פרטים המשליכים על סדרי החיים והמגבלות החדשות שעליהן מחליטים הגורמים המוסמכים. כבר עתה ברור שהיכולות והשיקולים המקצועיים של עובדי מערכת הבריאות עמדו על הגובה, צמצמו את היקף הנזקים והתוו אסטרטגיה נכונה לשלב הראשון של ההתמודדות עם התפשטות הקורונה.
איכות המערכת ובמיוחד של האנשים המאיישים אותה, צמצמו את היקף הנזקים לציבור, ואפילו ספגו ועודם סופגים חלק מהחוסרים והכשלים של ניהול לקוי במשך שנים רבות. לאור הצפי שנגיף הקורונה טרם הפגין את מלוא יכולותיו ועוצמתו ואנו צפויים להפתעות נוספות ממנו בדמות חיסון או מוטציות חזקות יותר, עליה להפוך את הלקחים שהצטברו וממשיכים להצטבר לתוכנית פעולה מזורזת לחיזוק והעצמת מערכת הבריאות שלנו. בפועל זוהי מלחמה ביולוגית וככזו היא מתנהלת בזירה האזרחית. התמודדות המתבססת על סגירת אנשים בביתם והפסקת הפעילות המשקית בהיקפים עצומים, יכולה בנקל להפוך, גם אם היקף הפגיעות נמוך יחסית, ל"נצחון פירוס". הרס הכלכלה עשוי להיות חמור יותר אפילו מפגיעה אזרחית משמעותית בנפש. לפיכך, לדרכי היציאה ממשבר זה חשיבות לא פחותה מדרכי השבתת הכלכלה, ואולי אפילו חשובה יותר. קיימים לא מעט גורמים שמביעים חשש מפני התוצאות הכלכליות של השבתת המשק, משום שעל הנייר מדובר באובדן תל"ג במספרים גדולים - עשרות מיליארדי שקלים. כאן חובה לעמוד על שלושה היבטים שיעמדו למבחן בתהליך היציאה: א. סדר היציאה ב. מועד היציאה ומשך ההשתקמות של כל אורגן משקי ג. אופי היציאה - עד כמה תחזיר אותנו היציאה למשק שאותו עזבנו, או תעתיק אותנו למציאות חדשה, טובה ומתקדמת יותר. אין שום אסון אמיתי בכך שארגונים כלכליים כושלים יפסיקו להתקיים. בעובדיהם יש לטפל ובמידת האפשר למצוא להם עיסוק חלופי. אולם, הם כשלעצמם אינם כורח המציאות.
הפסקת הפעילות מלווה בהוצאות ענק, והיציאה תהיה כרוכה בהוצאות גדולות נוספות. מכאן שככל שנדע לסנכרן את הדברים ולמנפם לקידום המשק, יהיו ההוצאות יותר בבחינת השקעות ופחות בבחינת אובדן ערך משקי. אסור להתבלבל בתהליך היציאה בין בריאות, תמ"ג (או תל"ג) לבין היכולת להחזיר ארגון עסקי לפעילות למקוטעין. לא תמיד קיימת אפשרות להפעיל ארגון עסקי למקוטעין, ואת הפן הזה יש להשאיר להנהלות ולמועצות המנהלים. על הממשלה להתוות את דרכי ההחזרה לפעילות שתאפשרנה גמישות מירבית בהחלטות התפעוליות למפעלים והנהלותיהם, שיתגמלו יחידים וחברות שישפרו את המיצוב הכלכלי-עסקי-תעסוקתי שלהם, שיזהו בהקדם עסקים שלא יוכלו או לא רצוי שישתקמו ולהציע להם פיצוי הולם או חלופה, ויפשטו תהליכים משקיים-כלכליים אלו.
הממשלה היא המתכללת הראשית במשק. עליה לקחת בחשבון שהמשק רווי אינטרסים מנוגדים. אסור שהקריאות לחדש את הפעילות המשקית תאפלנה על הסיכון הלא מבוטל, ששגיאה בתהליכים אלה עלולה לחדש את תהליכי ההדבקות בקורונה ולהסיג את המשק במהירות למציאות אסונית.

1. הסבר שלם של התהליך והמנגנונים המשתתפים בו הינו מחוץ למסגרת מאמר זה, אבל התכונה "הלאומית" המחוללת אותו, שייכת גם שייכת. בצורתה הנוכחית, מייצרת תכונה זו הזדמנויות רבות, שבמסגרתן הופכים רבים מהיזמים לחלק מעשירי הארץ. אולם אותה תכונה בדיוק, גם מונעת אותנו מלמנף את הסטארט-אפיזם כשיטה לשינוי האמור לעיל במבנה המשק וחלוקת העושר הלאומי. וזה בעיני כבר מחדל לאומי.
2. משבר הוא שינוי חריף בעוצמה או במגמה של תהליך מרכזי, או בשתיהן, ללא התראה מוקדמת שמספיקה להיערכות שיטתית לקראתו. במערכת הבריאות הישראלית הקושי טמון בהזנחה שוטפת לאורך זמן, ששחקה את הרזרבות הטבעיות של מערכת הבריאות באמצעות ניהול וסדר עדיפות לאומי לקוי בהתייחס למערכת זו. התפתחות זו הביאה לכך שהרזרבות הטבעיות המובנות במערכת בריאות בריאה למשברונים שכיחים, לא הייתה בנמצא, והכניסה למשבר הקורונה נעשתה בתנאים גרועים במיוחד. הואיל ומדובר במערכת מצילת-חיים, הדבר חמור במיוחד
תאריך:  08/04/2020   |   עודכן:  08/04/2020
+גבר בן 63 נפטר בסורוקה מנגיף הקורונה
19:37 08/04/20  |  יואב יצחק

גבר בן 73 נפטר לפנות ערב בבית החולים סורוקה בבאר שבע, מנגיף הקורונה. האיש סבל ממחלות רקע. מספר המתים בישראל מהמגיפה עלה ל-73, שמונה מהם ביממה האחרונה.

+2000 נפטרו בארה"ב ביממה שחלפה; 938 בבריטניה
19:29 08/04/20  |  יואב יצחק

הקטל מנגיף קורונה מתעצם: 2000 נפטרו ברחבי ארה"ב, כמחצית מהם במדינת ניו-יורק. בבריטניה נפטרו 938. ההערכות הן בארה"ב והן בבריטניה כי מספר הנפטרים ילך ויגדל בימים הקרובים.

+כך נראה שולחן הסדר במחלקת הקורונה של רמב"ם
18:20 08/04/20  |  עידן יוסף

איך מכינים שולחן חג לליל הסדר במחלקה בבית חולים? פעם זה היה פשוט וקל - שולחן, מצרכים, פרחים, הגדות ויין. אבל כאשר מדובר במחלקת קורונה מבודדת ברמב"ם, שכל כניסה לתוכה מחייבת מיגון קפדני, כבד וחם של הצוות - הדברים פחות פשוטים. אבל ברמב"ם לא ויתרו - אנשי צוות ממוגנים העבירו את הציוד והמזון הדרוש דרך מסלול ההתמגנות. המאושפזים במצב קל יוכלו להסב לשולחן ליל הסדר יחד ולהרים כוסית עם הצוות שצופה בהם מחדר הבקרה. זה מה שהשתנה הלילה הזה.

[צילום: דוברות בי"ח רמב"ם]
[צילום: דוברות בי"ח רמב"ם]
+אחרי שלושה שבועות בהנשמה: חולה הקורונה שוחח עם משפחתו
18:17 08/04/20  |  עידן יוסף

ממש לפני כניסת החג ולאחר למעלה משלושה שבועות שבמהלכם הונשם והורדם, נרשמה התרגשות גדולה במחלקת הקורונה במרכז הרפואי בני ציון, כשחולה קורונה בן 78, שרק לפני יומיים החל בגמילה מהנשמה, שוחח בטלפון לראשונה עם רעייתו ובנו.
מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון הד"ר אוהד הוכמן: "הצוות הרפואי כמו גם בני המשפחה היה נרגש עד דמעות מהשיחה הטלפונית בין החולה לבני משפחתו. אני מברך את הצוות הרפואי על העבודה המסורה והמופלאה. אני מאחל לו כמובן החלמה מלאה".

+2,876 משרתי צה"ל מצויים בבידוד בליל הסדר
18:15 08/04/20  |  עידן יוסף

עד כה חלו בצה"ל 146 משרתים בחובה, בקבע, ועובדי צה״ל, כולם במצב קל, מתוכם 36 החלימו או השתחררו משירות. בסך הכל ישנם כיום 110 חולים בצבא. כמו כן, 2,876 מצויים בבידוד - בחובה, בקבע, ועובדי צה״ל.

+קליפ אהבה: "מגן דוד אדום בימי קורונה"
18:13 08/04/20  |  עידן יוסף

מתוך כוונה לחבק את 25,000 עובדי מד"א ומתנדביו, שנמצאים עתה בחזית המאבק בקורונה יחד עם ארגוני הצלה ורפואה אחרים, התגייסה בהתנדבות חברת 'פדי גרופ מוזיקה והפקות', בהובלתו של פדי ייטב והפיקה קליפ מיוחד ששמו כתוכנו: "מגן דוד אדום בימי קורונה".
למפיקים התברר שיש שיר שבאופן מיוחד הכי אהוב אירגונית על מד"א ואנשיו - "להשתטות לפעמים", שבוצע במקור על-ידי גבי שושן המנוח. החברה גייסה את אלו שהיו שותפים בזמנו למופע עם שושן, שרי ועוזי פוקס, לבצע את השיר. בנוסף אליהם התגייסו למחווה הבמאי שמוליק בכר, הכותבת חני פאר, המוסיקאי עידן חיים דוד, נגנים ואנשי מקצוע, כולם מהשורה הראשונה ובהתנדבות, ובמהלך של 48 שעות הופק הקליפ, אשר צולם בבתיהם של שני הזמרים ובמתחמי מד"א השונים.

[צילום: דוברות מד"א]
+הרמטכ"ל קיים ביקורת פתע בעיר הבה"דים
18:10 08/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בחודש האחרון בוצעו כ-200 ביקורות ביחידות ובבסיסים ברחבי הארץ על-מנת לחנוך אותן, להטמיע את הנחיות צה"ל ומשרד הבריאות לשמירה על שגרה לצד כשירות מבצעית, ולוודא שהן מתקיימות

[צילום: דו"צ]
+משלוח ריאגנטים נחת בישראל
17:49 08/04/20  |  עידן יוסף

לפני שעה קלה נחת בנתב"ג מטוס אל על שהביא לישראל, במבצע משותף למשרד הביטחון, משרד החוץ וחברת אל על - משלוח חיוני של ריאגנטים הנחוצים להמשך הבדיקות לחולי קורונה.
בסמוך למטוס מדרום קוריאה נחת בישראל מטוס אל על השישי ברכבת האווירית מסין לישראל. ‏אנשי יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במנהל הרכש (מנה"ר) של משרד הביטחון עוסקים כעת בקליטת המשלוחים ושחרורם, לצורך העברתם למשרד הבריאות.

+ארבעת מרכיבי ההחלטות במשבר הקורונה
17:48 08/04/20  |  אלוף (מיל') יעקב עמידרור   |   לרשימה המלאה

המגיפה מחייבת את מקבלי ההחלטות להביא בחשבון ארבעה גורמים: בריאות הציבור, שימור הכלכלה, זכויות האזרח וההקשר הבינלאומי והאזורי  ▪  יעדים אלו אינם עולים בקנה אחד, והמשימה המרכזית של הממשלה היא לאזן ביניהם - תוך שינוי המשקל היחסי שלהם בהתאם להתפתחויות בשטח  ▪  לאחר שוך המגיפה יהיה צורך להפיק לקחים לעתיד, למרות שמדובר באירוע נדיר במיוחד

הבעיה לא ברורה [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
קשה ללמוד ממדינות אחרות [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+בתוך ימים ספורים 10,000 בדיקות קורונה ביום
17:41 08/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

משרד הבריאות טוען כי הפחתת מספר הבדיקות לגילוי נשאי קורונה בימים האחרונים היא תוצאה של פעילות היערכות להפעלת מערך מוגבר לבדיקות קורונה במהלך חג פסח כדי לעמוד ביעד של 10,000 בדיקות ליום ויותר  ▪  נבדקים פתרונות שאמורים לאפשר עלייה ל-30,000 בדיקות ביום

[צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+כהן: "באמצעות האכיפה נשמור על החרות לחיים"
15:15 08/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מ-15:00 עד 7:00 מחר לא יורשו אזרחי ישראל לצאת מבתיהם  ▪  לילה הסדר ייערך השנה במסגרת המשפחה הגרעינית בלבד  ▪  מחסומים נפרסו בדרכים ואלפי שוטרים ייאכפו את התקנות

מ"מ המפכ"ל מוטי כהן. "שומרים על בריאות הציבור" [צילום: דוברות המשטרה]
אכיפה מוגברת בדרכים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+הודעה מוקלטת תודיע להיכנס לבידוד
14:28 08/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

זאת במקום הודעות טקסט במסרון (SMS), לבעלי מכשירים חסומים  ▪  במשרד הבריאות מודים לשירות הביטחון הכללי על השיתוף פעולה המוצלח

[צילום: גילי יערי/פלאש פתרון טכנולוגי שמציל חיים 90]
+הקורבן ה-72: אישה בת 90 עם מחלות רקע
14:13 08/04/20  |  מירב ארד

אישה בת 90 מתה מקורונה בבית החולים שערי צדק. מבית החולים נמסר כי האישה סבלה ממחלות רקע רבות ומורכבות. בכך עלה מספר המתים בישראל מהנגיף ל-72.

+הפסיכולוגים החינוכיים ועובדי קידום הנוער - עובדים חיוניים
14:08 08/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הממשלה אישרה את בקשת משרד החינוך על-רקע העלייה החדה בפניות של הורים ותלמידים שנמצאים במצבי מצוקה וסיכון  ▪  עם אישור התקנות יעברו עובדים אלה להיקף פעילות של 100%

מענה למספר גדול יותר של ילדים [צילום: AP]
+ביום חמישי בלילה תגיע אוניית מטען עם מיליוני ביצים
13:59 08/04/20  |  מירב ארד

ביום חמישי בלילה תגיע לנמל אשדוד אוניה שניה מספרד עם מטען של מיליוני ביצים. הנמל נערך עם צוותים מתוגברים לפריקת המכולות אשר יועברו במהלך יום שישי לרשתות השיווק. גופי הממשלה המעורבים הציבו מערך משאיות ומרלו"גים ענק שמטרתו להביא להאצת תהליך הגעת הביצים לרשתות השיווק במהלך יום שישי.

+זומניה בחירתי
13:41 08/04/20  |  יאיר דקל   |   לרשימה המלאה

התוכנה מאפשרת למורה להעביר שיעורים לכיתות (אפילו שיעורי מוזיקה לריקודים, מדיטציה והתעמלות), כולם רואים את כולם ואפשר לקיים שיעור  ▪  יש לזה יתרון - אי-אפשר להפריע אחד לשני

המפגשה חדש [צילום: AP]
+שבר הקוקפיט
13:21 08/04/20  |  טל בן יעקב   |   לרשימה המלאה

גנץ ואשכנזי מחזיקים בדעה פרגמטית הגורסת כי הם ניסו שלוש פעמים לקבל את אמון העם, ומאחר שלא קיבלו רוב מובהק, הפעם הרביעית לא תהיה שונה  ▪  לפיד ויעלון מונעים מאגו - הם בטוחים כי השלטון חייב להיות בידיים שלהם ואינם מוכנים לחשוב מחוץ לקופסה

גנץ. יודע לקבל החלטות קשות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+מזכירו של הרבי מלובביץ' מת מקורונה
13:06 08/04/20  |  עידן יוסף

מזכירו של הרבי מלובביץ', הרב יהודה לייב גרונר מת מקורונה. בן 88 היה במותו. הוא שימש את האדמו"ר מחב"ד במשך יותר מארבעים שנה. הוא יובא למנוחות הלילה (שעון ניו-יורק) בקווינס בבית עלמין המשקיף אל קברו של הרבי.

+קורבן ממשי
13:05 08/04/20  |  עו"ד אברהם הללי   |   לרשימה המלאה

"עצם בלתי נראה" חסר דמות וצורה גבר עלינו וקבע לנו סדר יומנו  ▪  היה ולא נציית לו הוא גם יכניע אותנו ויפגע ביכולתו של האדם לעשות את אשר בדעתו לעשות ויכתיב לו את סדר יומו, וגם את כל אשר עליו לעשות

חוגגים לבד [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+ניו-זילנד מנצחת את הקורונה
13:00 08/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

האסטרטגיה של ראש הממשלה, ג'סינדה ארדרן, הייתה חד-משמעית: לחסל את הקורונה ולא רק להכיל אותה  ▪  וושינגטון פוסט מסביר כיצד היא בדרך להשיג מטרה זו

שומרים מרחק [צילום: מארק בייקר, AP]
+כיצד הקורונה תעלה את הביקוש לדירות בישראל
12:03 08/04/20  |  דני דניאל   |   לרשימה המלאה

עליית המחירים בישראל מאז קום המדינה נובעת מבעיית היצע נמוך של יחידות דיור באזורי הביקוש אל מול ביקוש שהולך וגדל  ▪  משבר הקורונה הנוכחי גורם להורדת ההיצע ומצד שני להגדלת הביקוש לדירות

הכל יוקפא [צילום: גילי יערי/פלאש 90]
+ארה"ב אוסרת על נוסעי הקרוזים לטוס בטיסות מסחריות
11:25 08/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

החשש - נוסעי השייט יפיצו את הנגיף בדרכם הביתה  ▪  משמר החופים האמריקני דיווח על כ-100 אוניות הנמצאות במים הטריטורילים של ארה"ב

+יו"ר ועדת העבודה והרווחה: שינויים מבורכים במענקים לעצמאים
11:23 08/04/20  |  איציק וולף

יו"ר הוועדה המיוחדת לרווחה ועבודה, ח״כ עאידה תומא-סלימאן, ברכה על השינויים המסתמנים במתווה המענקים לעצמאיים, הכוללים שינוי תקרת הזכאות והרחבת מעגל הזכאים. "‏שינויים מבורכים בתוכנית המענקים לעצמאיים. דרישות רבות שעלו בדיוני הוועדה בשבוע שעבר התקבלו: מענק לשכירים בעלי שליטה, הגמשת תנאי הקבלה, והגדלת המענקים", צייצה בחשבון הטוויטר שלה.

+יחד נרונה - הגדת הקורונה!
10:56 08/04/20  |  הרצל חקק   |   לרשימה המלאה

בלֵיל הסדר תגבר תפילת הרבים, ב'משפחה גרעינית' כולנו מסובין  ▪  יחדיו נכרוך מסכה, מצה, כפפה ומרור - ונשיר לחרוסת את שיר המזמור  ▪  הא לחמא עניא... נס של תחייה... ואין לה שנייה... השירה לא אבדה, הקורונה הפכה להגדה"

פסח, מצה כפפה ומרור [צילום: הרצל חקק]
+מענק העצמאים יורחב במיליארד שקלים
10:51 08/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הממשלה צפויה להרחיב את הקריטריונים באופן שיכלול טווח רחב יותר של עצמאים בזכאות לקבלת המענק המיוחד בגין משבר הקורונה  ▪  הסך הכולל של קרן הסיוע יעמוד על 4 מיליארד שקלים והיא צפויה לסייע לכ-600 אלף בעלי עסקים  ▪  שיעור המענק יוגדל ל-70% מההכנסה הממוצעת עד לתקרה של 10,500 שקל  ▪  תקרת ההכנסה החייבת תוגדל למיליון שקלים

600 אלף יהיו במעגל הזכאים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
ההחלטה - בעקבות דיון עם נציגי המגזר העסקי [צילום: דוברות משרד האוצר]
+סדר יהיה כאן
10:38 08/04/20  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

אביב הגיע, פסח בא והשמחה לא ממש רבה. מגפת הקורונה יוצרת סדר עולמי משלה, הכאוס הפוליטי כמוהו כנגיף שאיבד שליטה, החרוסת שנוצרה בין שני הנגיפים הופכת למרור מר מלענה

איש איש למצותיו [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+מסורת אבותינו
10:20 08/04/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה

עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי  ▪  והפעם - בכל דור ודור, שהחיינו, בהלה, התפרצות ותיווך  ▪  "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)  ▪  בריאות שלמה וחג שמח וכשר  ▪  רבי יהושע אומר: "בניסן נגאלו, בניסן עתידין ליגאל" (תלמוד בבלי, מסכת ראש השנה, דף י"א, עמ' א')

[צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+עו"ס ועובדי קידום נוער - עובדים חיוניים
09:57 08/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הממשלה אישרה תקנות לשעת חירום הקובעות כי עובדים סוציאליים, פסיכולוגים חינוכיים ועובדי קידום נוער ברשויות המקומיות יוגדרו כעובדים חיונים  ▪  מאז פרוץ משבר הקורונה הוצאו לחל"ת כמחצית מהעוסקים בתחומים הללו וכעת ישובו לעבודותיהם

[צילום: איגוד העובדים הסוציאליים]
+אשר יגורתי בא לנו
09:47 08/04/20  |  רות רזניק   |   לרשימה המלאה

משרד הבריאות כשל ויש להחליף את צמרתו שלא השכילה לראות את הנולד, שהיה מוכן לוותר על אותם קשישים, חלקם בוני הארץ ולוחמיו, אחרים ניצולי השואה, ועוד אנשים היקרים למשפחותיהם ולחבריהם הוותיקים והחדשים שרכשו בבית מגוריהם

רמת סיכון גבוהה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
טל בן יעקב
גנץ ואשכנזי מחזיקים בדעה פרגמטית הגורסת כי הם ניסו שלוש פעמים לקבל את אמון העם, ומאחר שלא קיבלו רוב מובהק, הפעם הרביעית לא תהיה שונה    לפיד ויעלון מונעים מאגו - הם בטוחים כי השלטון חייב להיות בידיים שלהם ואינם מוכנים לחשוב מחוץ לקופסה
עו"ד אברהם הללי
"עצם בלתי נראה" חסר דמות וצורה גבר עלינו וקבע לנו סדר יומנו    היה ולא נציית לו הוא גם יכניע אותנו ויפגע ביכולתו של האדם לעשות את אשר בדעתו לעשות ויכתיב לו את סדר יומו, וגם את כל אשר עליו לעשות
איתמר לוין
האסטרטגיה של ראש הממשלה, ג'סינדה ארדרן, הייתה חד-משמעית: לחסל את הקורונה ולא רק להכיל אותה    וושינגטון פוסט מסביר כיצד היא בדרך להשיג מטרה זו
דני דניאל
עליית המחירים בישראל מאז קום המדינה נובעת מבעיית היצע נמוך של יחידות דיור באזורי הביקוש אל מול ביקוש שהולך וגדל    משבר הקורונה הנוכחי גורם להורדת ההיצע ומצד שני להגדלת הביקוש לדירות
מירב ארד
החשש - נוסעי השייט יפיצו את הנגיף בדרכם הביתה    משמר החופים האמריקני דיווח על כ-100 אוניות הנמצאות במים הטריטורילים של ארה"ב
רשימות נוספות
מענק העצמאים יורחב במיליארד שקלים  /  איציק וולף
עו"ס ועובדי קידום נוער - עובדים חיוניים  /  איציק וולף
ירידה של 4% במספר החולים במצב קשה  /  איציק וולף
יחד נרונה - הגדת הקורונה!   /  הרצל חקק
סדר יהיה כאן  /  עמנואל בן-סבו
מסורת אבותינו  /  אביתר בן-צדף
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il