X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כיצד נראה מאזן הכוחות הפוליטי בתוך המועצות המקומיות? מי יודע לומר שמות שלושה חברי קואליציה? מי נגד מי במושבות? מורה נבוכים
▪  ▪  ▪
ראש מועצת זכרון יעקב, אלי אבוטבול [צילום: מגזין המושבות]

זכרון יעקב: תרדמת-חורף או רגע לפני הסערה?
המועצה המקומית זכרון-יעקב בראשות אלי אבוטבול מונה בסך-הכל 11 חברים. חלוקת הכוחות, כפי שהצטיירה זמן קצר אחרי הבחירות הקודמות, עברה שינויים "קוסמטיים" בעיקר משום ה"זיג-זג" בו נקטו מספר חברי אופוזיציה וקואליציה גם יחד, ולפחות נכון לכרגע, עושה רושם שמדובר בסוג של "מלחמת חפירות" עליה מרחפת שאלת-מליון-הדולר: מי (אם בכלל) יתמודד מול אבוטבול, החפץ בקדנציה שניה? אחרי "פרשת סיני" שהגיח לאקלים הפוליטי מטעם "צדק חברתי" של גאידמק ונעלם באותה מהירות, נותרה הזירה הזכרונית פנויה למועמד שיסכים להתמודד על ראשות העיר (בקרוב...)ף אלא שקולו ודמותו טרם נשמעו ועוד לא נראו.
המועצה בזכרון-יעקב ובראשה כאמור אלי אבוטבול, כוללת את יצחק בלה סגן ראש המועצה, חיים ליפא מ"מ ראש המועצה ואת החברים ניסים שרעבי, מאיר בנדק, מימון אוחיון, אמיר צעירי ואפרים צוק. רשימה זו מרכיבה לפחות "על הנייר" את הקואליציה המקומית ומולה ניצבים מישה בלומנפלד, חגי מזורסקי וארנון קרמר מהאופוזיציה, אלא שגם חברים אלה נטו במהלך מרבית הקנדציה האחרונה לתמוך בקואליציה של אבוטבול, למעט מישה בלומנפלד האופוזיציה המוצהרת והקולנית היחידה, בעוד שאר החברים נהגו "ללכת עם ולהרגיש בלי" בעמדותיהם המוצהרות.
בשלב הזה יש לאלי אבוטבול יתרון גדול על פני מי שאולי יצוצו להיות יריביו משום שמערכת הבחירות רדומה ושקטה ועדיין לא נזרקו לאוויר הזכרוני "פצצות" העלולות להפר את השלווה המדומה בה שרוי הישוב; כך שרק אם תתמודד מולו דמות כריזמטית ובעלת סיכוי אלקטוראלי מעשי, עשויה מערכת הבחירות בזכרון-יעקב להיות מעניינת ואולי אפילו סוערת...
בנימינה/גבעת-עדה: מי "יעקוץ" את זיתוני?
אריה זיתוני ניצח את מערכת הבחירות הקודמות בהפרש זעום של קולות והרכיב קואליציה יציבה למדי, כאשר רק שני חברים, יוסי אשד ואשר מוצני מרשימת "הינשופים", היו באופוזיציה. במועצה המקומית בנימינה/גבעת-עדה 9 חברים שמקורם ב-7 סיעות. אלא שחייו הפוליטיים של זיתוני נעשו קשים יותר כאשר ב-2006 הצטרפו ליקה לוי "מהליכוד", איתי וייסברגר מ"בנימינה/גבעת-עדה אחת" ורם פיין מרשימת "בקול רם" לאופוזיציה ומאז עומד מאזן הכוחות הפלאי במועצת בנימינה גבעת עדה על 4 חברי קואליציה כולל זיתוני מול 5 אופוזיציונרים. בקואליציה: בני עבו סגן ראש המועצה ועמוס וייל מסיעת "יחד" ואהרון שייכי המשמש סגן בתואר מהמפד"ל, כשבראש עומד אריה זיתוני ממפלגת "העבודה". באופוזיציה כאמור: מוצני ואשד מ"הינשופים", לוי "מהליכוד", וייסברגר מ"בנימינה/גבעת-עדה אחת" ופיין מ"בקול רם". מאזן הכוחות הפוליטי לא הקל על העומד בראש המועצה המקומית ורבים בבנימינה רואים בשרידות הקואליציה לאורך כל הקדנציה סוג של נס שאולי לא יחזור על עצמו.
מתחת לפני השטח הפוליטי רוגשות בבנימינה/גבעת-עדה הרוחות ונערכים שם לקרב קשה על הבכורה שאולי יפרד ממנה אריה זיתוני, אלא אם כן יעלה בידו לבצע "פריש-מיש" פוליטי שיבטיח לו שוב רוב.
מי שמתעניין קצת בנעשה בביצה-הפוליטית המקומית של בנימינה/גבעת-עדה יודע כי כבר החלו להירקם הסכמים לשיתוף פעולה בין מי שעד אתמול היו יריבים פוליטיים, כאשר המכנה המשותף לעסקנים ולפעילים עובר ברעיון לסיים את כהונתו של אריה זיתוני ולא לאפשר לו להיבחר שוב. נכון להיום ועל פניו, מדובר ביותר מאשר סיכוי סביר להצלחת רעיון הדחתו של האריה הוותיק...
פרדס-חנה/כרכור: הזדמנות להמשיך במלאכה
לחיים געש, ראש המועצה המקומית פרדס-חנה/כרכור, יש רוב מוחלט וברור מול האופוזיציה אשר ניצבה מולו במהלך הקדנציה, העומדת להסתיים בעוד כשמונה חודשים; ולפחות על פניו, מדובר במאזן כוחות פוליטי העשוי להבטיח לו גם כהונה נוספת.
לגעש העומד בראש רשימת תל"מ, חברו כוכי גדרון, עמוס כחלון, אלי אטיאס ועמם יואב קעטבי מ"הליכוד", נחמיה מנצור מהמפד"ל, דוד פרץ מש"ס, עמנואל מצליח מרשימת "עתיד", ושמרית אור ואור לביא מן הרשימה העצמאית. האופוזיציה בישוב מורכבת משלושה חברי רשימת "נתיב" עמוס הירשברג, שמעון קשתי ויוסי זריהן וכן מאלדד בר-כוכבא מ"הליכוד" וישראל וזאן מהרשימה העצמאית.
געש הצליח איפוא לצלוח בשקט יחסי את שנותיו בראשות המועצה המקומית, ולמרות שפה ושם נשמעו קולות מאיימים של פרישה מהקואליציה, לא היה בהם ממש. אלא שעכשיו מתחיל "משחק חדש" וכלל לא בטוח שמאזן הכוחות הפוליטי בישוב ישמור על הרכבו, משום שפרדס-חנה/כרכור יודעת שמערכת הבחירות הקרובה תחרוץ את גורלה לפרק זמן ממושך יותר מ-5 שנות כהונה ותקבע באופן ברור למדי פני הישוב לעתיד.
הרכב פוליטי שיציב לחיים געש גם אתגר אישי בדמות מתמודד כריזמטי בעל יכולות לקשור קצוות פוליטיים מנוגדים, בהחלט עשוי להביא להתמודדות צמודה. בכל מקרה בו לא ימצא הרכב כזה או מועמד בעל פוטנציאל אלקטורלי מבטיח, צפוי חיים געש להתייצב מול תושביו ולבקש מהם לאפשר לו להמשיך במלאכה בה החל ולהצעיד את פרדס-חנה/כרכור לעשור הבא בתנופה. לפחות על-פי הרושם שנוצר נכון לעכשיו, מסתמן סיכוי שהצבור המקומי ייתן לו הזדמנות לכך.
אור-עקיבא: מישהו ינצח בזכות לשון-מאזניים
מאזן הכוחות הפוליטי באור-עקיבא יוצר, לפחות כלפי חוץ, תחושה שמדובר בקואליציה שהצליחה בראשותו של שמחה יוסיפוב לשמור על יציבות ולמשוך את העיר במהלך 5 שנים כמעט עד לבחירות הבאות. אולם מתחת לפני השטח ומאחורי הקלעים התנהלו בפוליטיקה המקומית של אור-עקיבא לא מעט "הורדות ידיים" המרמזות על הצפוי להתרחש בעיר בבחירות הקרובות, וזאת בלי שום קשר לנושא האיחוד עם קיסריה שלמראית-עין נראה כמשהו שיצא אל הפועל.
לשמחה יוסיפוב מרשימת "הליכוד ישראל ביתנו" 3 חברים נוספים בקואליציה שלו מאותה רשימה: יצחק תורגמן, מיכאל גרוסמן ורוברט אברמוב. יחד איתם מצויים בקואליציה של ראש העיר יוסיפוב, יוסי כדורי מרשימת "עתיד למען אור-עקיבא", בני עג’מי מרשימת "שיר חברים", משה בן-הרוש מ"התאחדות הספרדים העולמית שומרי תורה" ורחל אבנעים מהמפד"ל "מטעם אלי אנקונינה". מדובר איפוא ב-8 חברי קואליציה מתוך 15 חברי מועצת העיר ואילו מנגד מצויים אלי דר ושלום שבתאי מ"גחלת", אלכסנדר רובני ויואן זיסמן מ"אור-עקיבא ביחד", יעקב ברודלי ודני טוצילובסקי מ"בני ישראל" וחנן ויצמן מ"תלמים".
מול שמחה יוסיפוב התייצב כבר עתה אלי דר שהכריז על מועמדותו, ולפחות בחודשים שנותרו עד לבחירות, תלוי הרבה בסוג הבריתות שיצליח יוסיפוב לרקום כדי להבטיח לעצמו רשת-ביטחון ולפחות למראית-עין, נראה כי הרבה תלוי ביכולתו לגייס אליו לבחירות הבאות גם את ש"ס והמפד"ל ואולי מישהו מאנשי "ביחד" שאם לא כן, יקלע למצב שמבחינתו יהא עדין מאוד.
מעורבות אנשי "צדק חברתי" של גידאמק ואלי דר תעמוד למבחן בקלפי ועשויות להיות לכך השלכות מעניינות על הצטרפות תומכים נוספים לשני המרכיבים הללו, ולכן לא מן הנמנע, שדווקא גורם שנחשב כיום חלש ימצא עצמו הופך להיות לשון מאזניים ובעל יכולת הכרעה, יהא מחירו אשר יהא.
ולכבוד יום האישה?
וכשמביטים ברשימות צפים ועולים עוד כמה הרהורים - שימו לב למשל לנציגות הנשית הזעומה. ובכל זאת - יש לציין לטובה יחסית, את פרדס חנה כרכור עם שתי חברות מועצה: כוכי גדרון ושימרית אור.
בבנימינה ובאור עקיבא - בכל אחת נציגות נשית בודדת. באור עקיבא - רחל אבנעים ובבנימינה ליקה לוי.
ובזכרון - אף לא אחת. בנות, מה קורה?
  • הבהרה: אין בסקירה המובאת להלן כל הבעת דעה בעד או נגד מועמד זה או אחר, או סיעה כזו או אחרת.

תאריך:  13/03/2008   |   עודכן:  13/03/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 מייקל סילבר
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
בהוקרה על גבורתו של סרן הצנחנים, שחיסל את המחבל בישיבת "מרכז הרב"
ראובן לייב
סדנה חדשה בהרצליה: כיצד להתמודד עם אי-סדר
ראובן לייב
ביקורת חריפה הועלתה בגילו דעת על האופי החילוני של החגים, שהתקבע בקיבוצים בשנים האחרונות
מגזין המושבות
האם מדובר ברחצה בעירום לשם תענוגות, כי אז מדובר בתועבה; או שמדובר באברכים שהגיעו למצוות טבילה
אריה ברנע
מהפכה בחינוך תתחולל אצלנו, כשנשוב למשמעותו הישנה של המונח: כשנתעניין באישיותם החינוכית של המורים, בשוויון, ובהנחלת ערכים לאומיים ואנושיים, יותר מאשר אנו מתעניינים בארגון החינוך ובממוצע הציונים
רשימות נוספות
יהודית שפירא - אשת הברזל  /  סו מור
אלון גל לוקח אחריות  /  שרית קדם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il