לחם קל אינו בריא יותר מלחם רגיל. יש לחמים קלים לא-בריאים, שעשויים מקמח לבן שנחשב לקמח לא בריא ועדיין הם מוגדרים כ"קלים" הודות לכך שיש בהם פחות קלוריות מפני שהם מכילים הרבה יותר סיבים ומים.
בפרוסת לחם קל יש עד 40 קלוריות לפרוסה, ואילו בלחם רגיל יש בין 75 עד 90 קלוריות לפרוסה. אבל מכיוון שהערך הקלורי של הפרוסה נמוך, תחושת השובע מכל פרוסה יהיה נמוך גם כן, ועל-מנת להגיע לתחושת שובע צריך לאכול כמות גדולה יותר של פרוסות.
בכל מקרה, משרד הבריאות לא ממליץ לצרוך לחם קל, אלא לצרוך לחם העשוי מחיטה מלאה. בתו הסימון שמנפק המשרד למאפיות המייצרות לחם בריא נכתב: "מוצר זה עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר", והוא מעיד שלפחות 80% מהקמחים במוצר הם מדגנים מלאים, תכולת הנתרן המרבית היא 400 מ"ג ל-100 גרם לחם והערך הקלורי המרבי הוא 250 קק"ל ל-100 גרם לחם.
יצוין שיש מאפיות המודות שקלות הלחם הקל נובעת מתוספת סיבים ומים. כך למשל, מאפיית אנג'ל חושפת עובדה זו באתר שלה: "לחם (או כל מאפה אחר) יוגדר קל, אם סך הקלוריות שבו (ל-100 גרם) נמוך בלפחות 1/3 מסך הקלוריות במוצר מקביל רגיל מאותו הסוג. הפחתת הקלוריות נעשית ע"י הוספה של סיבים תזונתיים ומים, לתהליך האפייה. הסיבים סופחים אליהם את המים שבלחם, ומתקבל מוצר עשיר יותר בסיבים, אך 'עני' בקלוריות".