X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
גוף של האו"ם קובע כי חוק הלאום מפר אמנה בינלאומית שאשררה ישראל מרכז עדאלה פנה ליועמ"ש כדי שיתנגד לחוק בתשובתו לבג"ץ שצפוי למסור בשבוע הבא
▪  ▪  ▪
הפגנה נגד חוק הלאום [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]

הוועדה לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות של האו"ם (CESCR), קוראת לישראל לתקן את חוק הלאום או לבטלו. כמו-כן ממליצה לתת לערבית מעמד של שפה רשמית, למרות שמעולם לא הייתה כזו, ופירטה שורה ארוכה של הפרות של זכויות הבדואים בנגב. בחודש הבא תידרש ישראל שוב להגן על החוק בפני ועדת האו"ם לביעור גזענות.
הוועדה פרסמה את מסקנות הסקירה התקופתית של ישראל, שהתקיימה בין ה-30.9.19 ל-18.10.19, במסמך הערות מסכם. המסמך כולל רשימת המלצות לפעולה של ישראל, כדי שזו תעמוד בתנאי האמנה עליה חתמה ישראל בשנת 1966 ואותה אשררה ב-1991. לראשונה, מביעה הוועדה דאגה מפני השלכות מפלות אפשריות של חוק הלאום, וקוראת לבטל את החוק או לתקנו כך שיעמוד בתנאי האמנה.
בעקבות פרסום המסמך, פנה (יום ד', 6.11.19) עדאלה - המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, באמצעות עו"ד מאיסאנה מוראני, אל היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, כדי שיביע את התנגדותו לחוק הלאום בתגובה המקדמית לעתירות שהוגשו נגדו לבג"ץ, שעל המדינה למסור עד יום א' 17.11.2019.
במכתב טען מרכז עדאלה כי ביקורת ועדה זו מחזקת את הטיעונים בעתירה שהגיש מרכז עדאלה בשם ועדת המעקב העליונה, הרשימה המשותפת וועד ראשי הרשויות הערביות, לפיהם החוק עומד בסתירה לעקרונות המרכזיים של זכויות האדם כפי שאלה עוגנו באמנות הבינלאומיות, לרבות אלה שבמגילת האו"ם.
זו איננה ההתייחסות היחידה של מוסדות האו"ם אל חוק הלאום. בחודש נובמבר 2018, בעקבות פניית עדאלה, דרשו ארבעה דַּוָּחים של נציבות האו״ם לזכויות אדם הבהרות לגבי הפרות של זכויות אדם ושל החוק הבינלאומי כתוצאה מחוק הלאום. כמו-כן, בתחילת חודש אוקטובר השנה, העבירה הוועדה המפקחת על יישום אמנת האו"ם בדבר ביעור כל הצורות האפליה הגזעית (CERD), את רשימת הנושאים בהם תעסוק הוועדה בסקירתה התקופתית של מדינת ישראל. על-פי רשימה זו, נושא חוק הלאום צפוי להידון בישיבה בחודש דצמבר הקרוב בבריסל, לאחר שהגיש מרכז עדאלה לוועדה דוח שכלל נושא זה. אולם ההערות המסכמות שהתפרסמו כעת, הינן הפעם הראשונה בה ועדה מפקחת של האו"ם קובעת כי חוק הלאום אינו עומד בתנאי אמנה שעליה חתומה ישראל ושאותה אישררה.
מסקנות הוועדה לזכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות (CESCR)
בעניין חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי, הביעה הוועדה דאגה עמוקה מפני ההשלכות המפלות האפשריות של החוק וקראה לישראל לתקן את חוק הלאום בהלימה להוראות האמנה, או לבטלו כליל. כמו-כן קראה הוועדה לישראל למגר את האפליה של האוכלוסייה הלא יהודית. חברי הוועדה הביעו חשש כי ההכרה בפיתוח ההתיישבות היהודית כערך לאומי תוביל להידרדרות נוספת במצב הזכויות הכלכליות, חברתיות ותרבותיות בשטחים הכבושים שכבר נפגעו במידה משמעותית על-ידי מדיניות ישראל בנוגע להתנחלויות. הוועדה ציינה את היעדרה של חקיקה מקיפה נגד אפליה, וחזרה והביעה חשש כי החקיקה הקיימת אינה תואמת את דרישות האמנה. נוסף על כך, הוועדה המליצה לתת מעמד רשמי לשפה הערבית ולקדם באופן פעיל את השימוש בה.
בעניין זכויות הבדואים בנגב, פירטה הוועדה את המלצותיה לישראל בנוגע לנושאים הבאים:
  • להפסיק באופן מיידי את פינויים הכפוי של הבדואים בכפרים הלא מוכרים מבתיהם ומאדמותיהם ההיסטוריות וכן להסדיר את כפריהם.
  • לשפר את תנאי המחיה הירודים של האזרחים הבדואים, לרבות בתחומי הדיור, שירותי מים, ביוב וחשמל, וכן תחבורה ציבורית - הן ביישובים המוכרים והן ביישובים הלא מוכרים.
  • להגביר את מאמצי הרשויות להכריע, בצורה שקופה ויעילה, בתביעות הבעלות על הקרקע הרבות שהגישו אזרחים בדואים ועודם תלויות.
  • להגדיל תקציבים ולבצע צעדים קונקרטיים שיתנו מענה למצב הבריאות הירוד במידה לא פרופורציונאלית ולשיעורי התמותה הגבוהים של התינוקות הבדואים.
  • לפעול לזיהוי הגורמים של שיעורי הנשירה הגבוהים בקרב התלמידים הבדואים, פערי ההישגים עם יתר האוכלוסייה והמחסור של כיתות וגנים, כדי לפעול לתיקונם.
  • לתקן את היעדר אספקת המים ומערכות ביוב לכלל התושבים של הכפרים הלא מוכרים.
  • לפעול לשיתוף מלא ומשמעותי של האזרחים הבדואים ולהיוועצות עמם בעיצוב מדיניות המשפיעה על חייהם.
  • להגביר את המאמצים של המדינה להביא לשילובם של האזרחים הבדואים בשוק העבודה ולספק מידע מקיף ושלם בנושא זה.
  • לתת מענה באמצעות מדיניות של מנגנוני המיסוי והביטוח הלאומי, כדי להפחית את שיעורי העוני בקרב האזרחים הערבים לרבות האזרחים הבדואים.
  • להגביר את המודעות לתרבות הערבית כדי לתת מענה להיעדר צעדים לקידום מגוון התרבותי.

תאריך:  06/11/2019   |   עודכן:  06/11/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדה של האו"ם: חוק הלאום מפר אמנה בינ"ל
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מדינת ישראל צריכה ללמוד ממרוקו
אאא  |  7/11/19 16:08
 
- הבעיה שאת מדינת ישראל ״מנהיג״
סמרטוט  |  8/11/19 19:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
אלקין בפתח פגישת המו"מ עם כחול לבן: "מו"מ כזה עוד לא פגשתי. מקווה שבסופו של דבר נפלה הכרעה בכחול לבן וישנה הבנה שממשלת אחדות לפי מתווה הנשיא היא הפתרון היחיד"    לוין: הישיבות עד עכשיו היו עקרות לחלוטין"
איתמר לוין, יצחק דנון
שדות הגז הטבעי הענקיים נמצאים בבעלות חברת אנרג'יאן, בראשותו של מתיוס ריגאס    שטיינמץ טוען שהוא אשר הוביל את רכישת השדות מידי קבוצת דלק, עד שנאלץ לצאת באופן רשמי מן התמונה בשל מעצרו    אומר שאנרג'יאן התחייבה לרכוש את חלקו - אך לא עשתה זאת    טענה נוספת: אנרג'יאן הוליכה שולל את משרד האנרגיה בנוגע לזהותו של הגורם המפעיל את השדות
עידן יוסף
שר המשפטים אוחנה במליאת הכנסת: "המערכת מגוננת על עצמה מחקירה אמיתית, כך היא מאפשרת לריקבון להשתלט, כך נוצרת שחיתות שלטונית"    דוחה את האשמות השמאל לפיהן הוא מנצל חסינותו להפר צו איסור פרסום
מירב ארד
בקשה לתביעה ראשונה הוגשה על סך של מעל ל-100,000 ש"ל כנגד חברת "זיפ תמ"א 38 בורכוב 14-16 פתח-תקווה" אשר איחרה בעשרה חודשים במסירת דירות הנועדו לדיירי דיור ציבורי
עידן יוסף
חבר מועצה דתי העלה בפני גורמי המקצוע שורה של חוקים אותם מפרה לכאורה ההצעה להחלטה להפעלת תחבורה ציבורית בשבת    טרם נפתרו כל הסוגיות בין עיריות ת"א והרצליה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il