מלפפונים חמוצים כבושים במלח בלבד, נחשבים למאכל לא מזיק ואפילו בריא. לעומתם, מלפפונים כבושים בחומץ עלולים להזיק למי שסובלים ממערכת עיכול רגישה וזאת מפני שבחומץ יש בדרך כלל, חומצה אצטית וחומצות נוספות המשמשות כ"תוספי מזון" שמטרתם להגביר את החומציות של המוצרים.
בשנים האחרונות מקדישות רשויות המזון תשומת לב מיוחדת לנוכחות תוספי מזון במוצרים בגלל העובדה שחלק מהם עלולים לגרום לתגובות אלרגיות קשות ואפילו למוות. משד הבריאות מתקיים פיקוח על תוספי המזון ונהוג להציג על גבי האריזות רשימה של תוספי מזון שנמצאים, או עלולים להימצא במוצר.
במשרד הבריאות פועלת יחידה לתוספי מזון. בתיאור תפקידה נכתב כי היא "מטפלת בחומרים המוספים למזון במתכוון בזמן ייצורו למטרה טכנולוגית במוצר המזון (תוספי מזון) וחומרים אשר שאריות שלהם עלולים להיות במזון, שלא במתכוון, כתוצאה משימוש בהם בתהליך הייצור (חומרים מסייעי ייצור) או חומרים שחדרו למזון בשיווק והכנת המזון (נדידת חומרים אל המזון מאריזה, מציוד, מכלים, כלי הגשה וחפצים הבאים במגע ישיר עם מזון)".
בנושא המלפפונים החמוצים שהם אחד המאכלים הפופולריים ביותר בארץ, היחידה לתוספי מזון מסתפ'ת בכך שעל גבי אריזות המלפפונים החמוצים מציינים את נוכחות החומץ, שכאמור הוא עצמו מכיל בדרך כלל חומצות נוספות, .
כך למשל, על גבי אריזות המלפפונים בחומץ של אחד היצרנים הגדולים נרשם בגדול "חומץ" וברשימת תוספי המזון מופיעים שמות תבלינים אך אין עדות על נוכחות חומצות נוספות כלשהן.
לשם השוואה, על גבי אריזת מלפפונים בחומץ המיובאים מפולין, מלבד המילה "חומץ", מציינים על גב האריזה שיש במוצר גם חומצה אצטית.
דובר משרד הבריאות מסר בתגובה כי לפי התקן הישראלי אין חובה לציין את מרכיבי החומץ שבאריזות מלפפונים בחומץ "כאשר חומץ הינו רכיב במוצר אחר, למשל ב"מלפפונים בחומץ" הוא יסומן ברשימת רכיבי המוצר בלבד, בשמו וכנדרש בתקן המיוחד החל עליו".