X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות שיווקיות
[צילום: shutterstock]

חבילת הבסיס של ביטוחים לנסיעות לחו"ל, לרוב זהה אצל כל חברות הביטוח (אם כי המחיר שונה). לכן, מה שהמבוטח צריך לשים לב אליו במיוחד, אלה הם הכיסויים הנוספים, בכפוף לאופי הטיול. מהם כיסויים אלה ומה חשוב לדעת עליהם?
מאיפה מתחילים?
אולי נתחיל מהשאלה, כיצד מתמודדים עם מגוון האפשרויות הרחב בביטוחים אלה, שמסבך את הבחירה? זאת, במיוחד מאחר שיש במקרה זה יותר מידע ויותר החלטות לקבל, ביחס לבחירה בפוליסה בסיסית בלבד. פתרון בולט לכך, שמקל ומפשט מאוד, הוא להסתייע באתר השוואת מחירי ביטוח דוגמת Wobi. אתר זה, מרכז מידע על ביטוח נסיעות לחו"ל משורת חברות בולטות. להמחשת התועלת בכך, נציין כי ניתן לקבל בעזרתו בתוך שתי דקות בלבד, עד תשע הצעות לביטוח.
מגוון סוגים
מעצם טבעו של נושא הטיולים לחו"ל, זה הוא נושא שבו יש מקום רב לכיסויי ביטוח, מאחר שהוא עשוי להיות כרוך בלא מעט סיכונים. במחשבה ראשונה, הדבר עשוי להראות דווקא ההפך: הלא רוב הטיולים מתרחשים במקומות, שרובם ערוכים ומותאמים במיוחד עבור תיירים. לכל הפחות, עבור אזרחי המקום. מה כבר יכול להשתבש? למעשה, דברים רבים מאוד. בואו נחשוב על זה עוד קצת: ספורט בחו"ל, מציג מייד סיכוני פציעות רבים. יצר ההרפתקנות של מטיילים והרצון לצבור "חוויות", מובילים לעיתים ללקיחת סיכונים יותר מהרגיל. הלא נודע, גם הוא גורם משמעותי שמחריף סיכונים, דוגמת חוסר מודעות לסכנות טבע מקומיות.
במקומות רבים בעולם, עולם הפשע שם תיירים על הכוונת, במסגרת "מלכודות תיירים", כייסות ואף חטיפות למטרת כופר (במקסיקו למשל). כל זאת, מסתייע באלמנט חוסר ההיכרות עם המקום. יש מדינות בהן סיכוני מלחמה, טרור או סיכוני ביטחון אישי, הם גדולים במיוחד - לגבי חלקן מתפרסמות אזהרות מסע. במדינות רבות ישנה אנטישמיות חזקה ותופעה זו מתחזקת במקומות שונים בעולם, במיוחד באירופה. כך שיש מקורות רבים, לסיכונים בנסיעה לחו"ל.
ביטולים
ביטולים, הם בין השיבושים הנפוצים ביותר בנסיעות לחו"ל. זה יכול להיות ביטול של טיסה ספציפית או של הטיול כולו. הביטול עשוי להיגרם ביוזמת המבוטח עצמו או גורם אחר (כחברת התעופה). בכל מקרה, ביטול כזה מתבטא בנזק כספי, שכדאי לעיתים לבטח מפניו. זאת, גם בעלויות שהלכו לאיבוד כעלות כרטיס הטיסה וגם בקנסות ביטול על הזמנות שונות שנעשו, כמו חדר מלון למשל. אם כבר נמצאים בחו"ל כשמתרחש השיבוש (כביטול טיסת ליעד הבא), הדבר עשוי להתבטא גם בהוצאות חדשות ולא מתוכננות.
ספורט
ביצוע פעילויות ספורט, כרוך לרוב בסיכונים כאלה או אחרים. למעשה, מעטים ענפי הספורט שאינם כאלה (שחמט?). גם בביצוע פעילויות ספורט בארץ, אפילו ברמת תחביב בסיסית, עלות תחרויות וחוגים כוללת בתוכה תשלום לביטוח. אם מבטחים פעילויות ספורט רגילות, בוודאי יש לבטח פעילויות מאתגרות יותר או "ספורט אתגרי". אין הגדרה מקובלת על הכל, מה בדיוק כלול במונח זה.
בדרך-כלל, הוא מעלה בעיקר קונוטציות של צניחה חופשית, טיפוס הרים או קפיצות באנג'י. בשורה התחתונה, מה שמשנה מבחינת ביטוח, היא השאלה איך זה מוגדר בהסכם מול חברת הביטוח. קחו בחשבון, שלא כל מה שנראה בטוח ופשוט יחסית ולא "אתגרי", הוא אכן כזה מבחינת חברות אלה. לדוגמא: האטרקציה התיירותית הימית הידועה שמכונה "בננה" - גם זה עשוי להחשב ספורט אתגרי. כך גם טיול אופניים בשבילי עפר ועוד. בנוסף, לסוגי ספורט שונים (כספורט חורף) יש מאפיינים מיוחדים משלהם, עם השלכות לביטוח.
איתור וחילוץ
סיוע במימון שירותי איתור וחילוץ, עשוי להיות רלוונטי למגוון מצבים בעת טיול. בין השאר, זה עשוי להיות רלוונטי במצב בו הולכים לאיבוד בשטח, במצב בו מתרחשת תאונה במיקום מרוחק מעזרה רגילה או במסגרת ביצוע ספורט אתגרי במקומות לא מספיק נגישים. אלה אומנם לא מצבים נפוצים, אבל אם וכאשר הם מתרחשים, שירותי איתור וחילוץ עשויים להיות מצילי חיים וגם יקרים.
ביטוח רכוש
למרות שבנסיעה לחו"ל אנחנו משתדלים לרוב לנסוע עם כמה שפחות דברים, בפועל אנו סוחבים איתנו לא מעט - טלפונים, ציוד צילום, ציוד ספורט ועוד. וכמובן, ביעדים השונים בחו"ל קונים עוד. הרכוש המגוון הזה, מטלטל איתנו אינספור קילומטרים, באוויר, ביבשה ובים, חלקו במזוודה בבטן המטוס, חלקו ב"כבודת היד" (מה שעולה איתנו לתא הנוסעים) וחלקו עלינו. כך שהסיכוי לנזק, אובדן או גניבה, לא קטן. מסבך את העניין, המעבר המתמיד בין אמצעי תחבורה ומקומות מגורים זמניים שונים.
נוספים מיוחדים
עד כאן, אלה היו התחומים העיקריים של כיסויים נוספים. ישנם כמובן עוד כיסויים ביטוחיים מיוחדים, שניתן למצוא עבור טיול לחו"ל. למשל, ביטוח למקרי רעידות אדמה. ניתן גם להרחיב היבטי ביטוח קיימים, כמו הרחבת היבט האשפוז בחו"ל, עם כיסוי לאשפוז המשך בישראל.
טיפ: מי שנוסע באופן קבוע לחו"ל, דוגמת אנשי עסקים, עשוי למצוא ביטוחים שמיועדים לכך במיוחד. ביטוחים אלה, רוכשים חד-פעמית ומפעילים לקראת כל נסיעה נוספת.

תאריך:  09/02/2020   |   עודכן:  09/02/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il