מנות הקרב, שמספק הצבא האמריקני לחייליו, אינן כל כך טעימות, אך אינן פוגעות בבריאות המעיים. כך קובעים מדענים של הצבא במאמר, שפורסם בכתב-העת, 'ביוכימיה תזונתית'.
רוב מנות הקרב הנן מזון מוכן ומשומר, הדורש חימום קצר (MRE), ואפשר לצורכן משך שלושה שבועות רצופים, כמקור יחידי למזון מבלי להזיק לגוף, למרות אגדות עירוניות, שהן מזיקות. כך קובע ד"ר ג'יי פיליפ קארל, מדען וחוקר תזונה במכון הצבאי לרפואה סביבתית. לדבריו, למרות שלמנות הקרב יצא שם רע, תנאי האכילה ולא מנות הקרב מציקים למעי החיילים - ובעיקר, מתח והיגיינה לקויה.
64 חיילים, רובם גברים, נענו לקריאת הצבא בשנת 2015, והתנדבו לאכול רק מנות קרב. ארבעה מהם נשרו במהלך המחקר מסיבות שונות. הנחקרים חולקו לשתי קבוצות. אחת אכלה את תזונתה הרגילה והאחרת - רק מנות קרב. הניזונים ממנות קרב שתו מים כאוות-נפשם ולא יותר משלושה ספלים של קפה שחור ביום. הם תיעדו את אכילתם, ומדענים מדדו ברציפות את משקלם ואת צריכת מזונותיהם, בדקו את דמם ואת הפרשותיהם כמה פעמים במהלך המחקר, כדי להסיק האם מנות הקרב משפיעות על בריאותם; כלומר, משנות את הבקטריות ואת הנגיפים, שנמצאים במעיים.
חוקרים שיערו, כי נגיפים ובקטריות משפיעים על מצב-רוח בני-האדם, על מערכת העיכול ועל מערכת החיסון שלהם. כל שינוי קטן יכול לשנות את קליטת המזון, או לגרום דלקות במעיים, שגורמות כאבי בטן ואפילו מחלקות כרוניות. קארל ועמיתיו לצוות המחקר מצאו בהשוואה בין שתי קבוצות הנחקרים, כי מנות הקרב לא השפיעו על הכימייה של המעיים. למי שניזונו רק על מנות קרב הייתה תנועת מעיים אחת פחות, רמה נמוכה יותר של בקטריות ותדירות יציאות גבוהה יותר, לעומת מה שנמצא במחקרים קודמים.
הרבה משלימים את רמת הבקטריות במעיהם באכילת מאכלים מותססים, כמו יוגורט וכמו גבינות, שאינם נכללים במנות הקרב.
מנות הקרב כוללות אותה רמה של פחמימות, של שומנים, של חלבון ושל סיבים כמו בתזונת אמריקני טיפוסי, אך אין בהם מזונות טריים וגרעינים שלמים. הן מעובדות כדי שיחזיקו מעמד באחסון ובתנאים קשים, ותאריך תפוגתן שלוש שנים.