X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  ספרים
אופיר אבסלנדר   |  רוני חסיד דוברות ויח"צ
ספר בישול חדש לכבוד חנוכה - "פרווה" - מכיל בתוכו כ-300 מתכונים עם תמונות מרהיבות להכנת סופגניות, עוגות ומאפים
▪  ▪  ▪
כריכת הספר "פרווה" מאת מירי ליבוביץ'-שרוסטר

"פרווה" - ספר מתכונים חדש מהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא מרכיבים בשריים או חלביים. הספר מתאים לשומרי כשרות וכן למארחים מעת לעת אנשים המקפידים על הפרדה בין בשר וחלב, ושרוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.
המתכונים הלא-מסובכים נאספו במשך שנים על-ידי מירי ליבוביץ'-שרוסטר, ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, מבלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם.
מירי ליבוביץ'-שרוסטר ובעלה הם זוג פסלים מערד, העוסקים בעיקר באמנות. מירי הגיעה לתחום המזון לאחר שאמה נפטרה בגיל צעיר יחסית ולא הצליחה להעביר לה את מורשת המזון הרומני. היא הרגישה צורך עז להעלות על הכתב את כל המתכונים שזכרה ובמשך לילה שלם מילאה ארבעה דפי פוליו עם שמות מתכונים ששיחזרה אחד לאחד. על הבוקר התחילה מירי לבשל את המתכונים פעם אחר פעם, עד שהצליחה למצוא את הטעם של אימא. תוצאת ניסוייה היא אוכל פשוט, ביתי וטעים מאוד, ממתכונים קלאסיים של לפני 50 שנה שהיו נעשים על-ידי אמה וחברותיה.
מירי הוציאה את יצר הפיסול על המתכונים, כך שהם תאווה גם לעיניים ואסתטיים להפליא. בעלה העוסק בצילום, צילם את המתכונים והשניים קיבצום ליותר מ-300 קינוחי פרווה מעולים.
לקראת חג החנוכה, מצורפים מתכונים להכנת סופגניות מתוך הספר "פרווה":

הסופגניה הקלאסית

(ל-30 סופגניות)
הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואוורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה.
לבצק:
1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
4 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
½ 1 כוסות מים פושרים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרידת לימון דקה
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי:
ריבת תות / פטל / פירות יער איכותית
לקישוט: אבקת סוכר.
אופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי וגרידת הלימון, במהירות נמוכה 3 דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
מחלקים את הבצק ל-30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם, ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ-3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על-ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ-2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם, חג שמח!

ספינג' - סופגניות מרוקאיות

(כמות ל-35 ספינג')
חומרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים (שקית שמרית)
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה: קערית סוכר.
אופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת.
בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.
מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר, ונהנים מכל ביס. לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

צ'ורוס - סופגניות מקסיקניות

טעמתי אותן לראשונה בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.
(לכ-30 יחידות)
חומרים:
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מים
½ כפית מלח
¼ 1 קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר
שמן קנולה לטיגון
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ. מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, חותכים את הרצועה במספריים, מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.
זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.

תאריך:  07/12/2009   |   עודכן:  07/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גאולה כהן
על הספר "מחזור אור, שיר ואישה" של המשוררת חלי אברהם-איתן בהוצאת "שבילים", מודיעין    דיוקן האישה במחזוריות הביולוגית
תיאודור נויבירט
ספר עיון חדש, העוסק ביום הגורלי בתולדות היקום, 21 בדצמבר 2012    קיימת התייחסות גורפת מצידם של תרבויות, דתות, אמונות, ממשלות אישים, מדענים ועתידנים
יעל בן-שלמה
כבר ביום הראשון להופעתו נמכרו אלפי עותקים מ"יומנו של חנון 3 - הקש האחרון"    יעל, תלמידת כתה ד', מספרת מדוע הספר, המספר על קורותיו של גרג, הוא כל-כך פופולרי
צפורה בראבי
"ואף שליבי עשוי עופרת, אין ברירה אחרת לי אלא לבכות ולהזיל דמעה" ["הנסיך המאושר"]    עיון בספרו הציני של אוסקר ויילד
ד"ר איתי גל
לשעווה באוזן הנקראת בשפה הרפואית "צרומן" יש תפקיד חשוב בהגנה על האוזניים: הצרומן מנקה, מסכך ומגן מפני חיידקים, נגיפים, פטריות וגם חרקים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il