דיוקנותיהם של תרנגולים הופכים עם הזמן לסמל מובהק של קולינריה. מזה שנים, למשל, משמש דיוקנו של תרנגול אדמוני כסמלה המוכר של רשת מסעדות אוסטרית מוכרת, בעוד שתרנגול-זהב הוא סמלה ושמה של רשת-מסעדות מתחרה.
תרנגול כחול, לעומתם, שנגלה בחלומו של מסעדן תל אביבי - הצליח לקרום עור וגידים, כשהפך לשמה של מסעדת-צמרת צפון תל אביבית חדשה - אחות למסעדת "קימל" הוותיקה, שבדרומה של העיר.
אלא שלהבדיל מהתרנגול האדמוני ותרנגול הזהב העממיים שמעבר לים - יכול "התרנגול הכחול" התל אביבי להתקשט ולהתהדר בנוצות של מסעדת-גורמה, בזכותו של בעליו, שף הצמרת, שאול בן אדרת, שהצליח להעניק לו נשמה גסטרונומית.
בן-אדרת איננו פנים חדשות במראה הקולינרית. הוא נמנה עם טובי הגסטרונמים שקמו בארץ, ואולי אף הגדול שבהם. מאחוריו ניסיון מוכח ב"קימל", כמוה, גם ב"תרנגול הכחול", הוא מקפיד להשתמש בחומרי-גלם טבעיים ומקוריים בלבד, כשמשחקים של "נדמה לי" באוכל הם ממנו והלאה.
"התרנגול הכחול" היא מסעדה מרווחת, ומעוצבת להפליא, שממוקמת במתחם קניון ג'י, ברחוב ניסים אלוני 10. שמה יצא לפניה בעיקר בשל התפריט המפנק שלה, המציע הרים וגבעות של גורמה בתעריפי-מציאה. ואם יורשה לי גילוי נאות - משלל המסעדות שפקדתי עד כה לא מצאתי אפילו אחת שתהיה מסוגלת להתחרות בה; לא בכמות ולא באיכות.
מרכיבים זמינים
יום שישי בצהריים מצא אותנו במסעדה שוקקת-חיים. כמוצאי שלל רב עטנו על התפריט העסקי המגרה שלה שהוצע לנו ואשר מחירו נקבע על-פי המנה העיקרית המוזמנת. כאפריטיף הוגשה לנו סנגריה מרעננת, על חשבון הבית, שפתחה ממש את התיאבון. בעקבותיה הגיע מגוון של מנות ראשונות, שהיו ארוחה בפני עצמה: סלט-עשבים רענן, עם צנובר וטחינה; תרד מוקפץ בשמן-זית, עם גבינת פטה חמה ואגוזי מלך; סלט של דלעת טרייה, על חמוציות וגורגונזולה; ריזוטו של פטריות עם פרמזן, סלט יווני ופוקצ'ת-בית חמימה. לכל המנות האלה היה טעם שמיימי ויש בהן כדי לגדוש בהחלט קיבה ממוצעת. לתשומת-ליבן של מסעדות-צמרת אחרות, שרק יכולות ללמוד מן "התרנגול הכחול" פרק בהלכות קולינריה לשמה.
גם המנות העיקריות לא טמנו את ידן בצלחת והיו מבוססות כולן על מרכיבים זמינים. בחרנו בסטייק אנטריקוט, צלוי בגריל, ובכבדי-עוף על מצע של עדשים שחורות ומעושנות. אף ששתי המנות היו מצוינות - פשוט לא יכולנו להן. את חלקן הארי נאלצנו ליטול אחר כבוד הביתה, ולו רק משום שקיבתנו כבר עמדה להתפקע.
על הקינוחים - קרם קרמל וסברינה רומנית - עטנו, כמובן, בנפש חפצה ותוך לגימת אספרסו חמים, עם סודה צוננת. שילמנו לשניים 335 שקל, כולל תשר של 15% לשירות מעולה, וזיכינו את "התרנגול הכחול", המומלצת בכל פה, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.