X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים

לפי נתונים העולים ממנהל אגף ההוצאה לפועל, כ-1,800,000 תיקים מתנהלים בהוצאה לפועל כאשר 46% מתוכם נפתחים בגין שיקים שלא כובדו. 14,000 שיקים חוזרים ביום.
עוד עולה, מהחקירות הכלכליות המבוצעות בלשכות ההוצאה לפועל, כי רק 10% מהחייבים הם מחוסרי אמצעים שאין ביכולתם לשלם את החוב 30% הינם חייבים חמקמקים שמנסים להשתמט מחובותיהם ו-60% מנסים להגיע להסדרים ולדחות את פירעון החוב בתירוצים שונים.
מה עושים? ואיך בכל זאת ניתן לגבות את החוב?
ראשית, מי זכאי לפתוח תיק בהוצאה לפועל?
אדם שזכה בפסק דין אזרחי, כולל תשלום הוצאות בעניין שאינו אזרחי וכן פסק דין או החלטה אחרת של בית הדין הרבני, או סעד אזרחי, או אדם המחזיק שטרות כגון: שיקים, שטר חוב, שטר משכנתא.
שיק שחזר דינו כסף והאוחז בו פונה ישירות ללשכת ההוצאה לפועל (רצוי לפנות במכתב התראה לפני ביצוע פתיחת התיק).
במקרה שהחייב נפטר, אין בכך כדי למנוע או להפסיק הליכים נגד עזבונו, בין שחולק העיזבון ובין שטרם חולק, ורשאי ראש ההוצאה לפועל לנקוט בהליכים לפי חוק זה כלפי נכסי העיזבון שבידי מנהלי העיזבון או היורשים, לרבות הזוכים במנה על-פי צוואה.
אילו מסמכים יש לצרף?
יש לצרף את פסק הדין או השטר המקורי + מכתב התראה (מומלץ) + טופס "בקשה לביצוע פסק דין/שטר". חובה למלא בדיוק רב את פרטי החייב, לרבות מספר תעודת זהות, וכתובת החייב. החל מהראשון לאוגוסט, יכנס לתוקפו תיקון לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם 1979, לפיהן, יחויב כל אדם המבקש לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד חייב "פרטי" (לא תאגיד, חברה, עמותה) להמציא ללשכת ההוצאה לפועל, בעת פתיחת התיק, אישור ממשרד הפנים בדבר פרטי החייב. אישור זה לא נדרש בתיקים לביצוע שטרות, כאשר מספר הזהות מודפס על גבי השיק. לצורך גביית שיק שחזר, יש להצטייד בשיק עצמו + צילום משני צדדיו + מכתב ההתראה +טופס פתיחת הליך.
כמו כן יש לשלם אגרה (במזומן בלבד) לצורך פתיחת התיק.
סכום האגרה משתנה לפי הסעד המבוקש. (בקשה לביצוע פסק דין יש לשלם אגרה בסך 1% משווי סכום פסק הדין בעת הגשת הבקשה - ולא פחות מ-75 ש"ח. לבקשה לביצוע שטר, תיגבה אגרה בסך של 1.25% משווי השטר בעת הגשת הבקשה ולא פחות מ-133 ש"ח.) סכום האגרה מצטרף אוטומטית לחוב הפסוק.
היכן ניתן לפתוח את התיק?
חוק ההוצאה לפועל קובע שניתן לפתוח תיק בהוצאה לפועל בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל בארץ. זאת ללא קשר למקום מגורי החייב או מקום בו ניתן פסק הדין.
לאחר פתיחת התיק:
מנפיקה לשכת ההוצאה לפועל אזהרה לחייב, באזהרה נאמר כי על החייב לשלם תוך 20 ימים מיום קבלת האזהרה את סכום החוב. אם החייב לא הגיב לאזהרה - וחלפו 21 ימים, רשאי הזוכה להגיש בקשות לראש ההוצאה לפועל למתן סעדים שונים כגון: עיקולים על מטלטלין, נכסים וזכויות, מכירת מטלטלין ונכסים, עיכוב יציאה מן הארץ, צווי הבאה, ועוד. לעיתים ניתן לבקש גם סעד של מאסר, רק לאחר שיוכח כי יש באפשרות החייב לשלם, אך הוא מתחמק. סעד זה אינו אפקטיבי בפועל, שכן רק 3% מצווי המאסר מופעלים ומיושמים על-ידי משטרת ישראל.

תאריך:  10/10/2004   |   עודכן:  10/10/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il