X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
המתמודדים לראשות הבית היהודי שומרים את טופסי ההתפקדות קרוב לחזה, אך מדיווחי המטות השונים אפשר לנסות לשרטט את התרחישים השונים. דבר אחד בטוח: הפריימריז השיבו את הבית היהודי לחיים. באיחוד הלאומי טעו בגדול כשלא הצטרפו למהלך
▪  ▪  ▪
טרופר. חושף מספרים [צילום: יו-טיוב]
דני טרופר:
"המפלגה הזו הייתה עלולה להיכחד ללא פריימריז. התכנסנו לדון בדרכים להצילה, כשתחילה לא הייתה לי תקווה שנגיע לפריימריז. המנגנון, שהורכב בחלקו הגדול מחברי מרכז שבחרו את הרשימות הקודמות, התנגד. אבל הדרישה הגיעה מהשטח"

נא להכיר. שלושה מתפקדים לבית היהודי. השמות שמורים במערכת, הבחירה אקראית, את השמות קיבלתי מוועדת המפקד.
ט' היא מורה, תושבת מרכז הארץ, בת 42. התפקדה באינטרנט בתחילת המפקד. בפעמים הקודמות הצביעה למפד"ל.
במי תבחרי לראשות המפלגה?
"נפתלי בנט. זה כמו ב'כוכב נולד', צריך שינוי".
ולרשימה לכנסת?
"אני עוד לא סגורה. אורבך, זה ברור. מהנשים - ככל הנראה שולי מועלם".
תגיעי להצביע פעמיים? גם ליו"ר וגם לרשימה לכנסת?
"אגיע כמה פעמים שצריך".
למי היית מצביעה אם לא היו פריימריז?
"לא יודעת, אולי הייתי נשארת בבית. נמאס לי שלא סופרים אותנו".
י' הוא מורה, תושב השומרון, בן 28. התפקד באינטרנט לפני חודשיים. בבחירות האחרונות עשה עסקה עם אשתו: היא הצביעה לבית היהודי, הוא לאיחוד הלאומי. גם אשתו התפקדה.
במי תבחר לראשות המפלגה?
"עדיין מתלבט. בנט מביא איתו חידוש, אבל אני חושש שהוא יהפוך את המפלגה לליכוד ב' מפני שהוא לא בא ממקום של תורה. אורלב מביא איתו הרבה ניסיון, אבל אולי כבר עשה את שלו. הרשקוביץ מבחינתי הוא לא אופציה".
ולרשימה לכנסת?
"מוטי יוגב, אבי וורצמן, יוני שטבון וניסן סלומיאנסקי".
ואישה?
"לא מצביע".
אז מי החמישי?
"ד"ר דנינו".
תגיע פעמיים להצביע?
"אשתדל. העדיפות הראשונה היא הצבעה ליו"ר שהרי הוא הפנים של המפלגה".
למי היית מצביע אם לא היו פריימריז בבית היהודי?
"כנראה לליכוד".
א' הוא עורך דין, תושב מערב השומרון, בן 52. התפקד באינטרנט השבוע. בבחירות האחרונות הצביע לאיחוד הלאומי.
"ליו"ר המפלגה אצביע כנראה לנפתלי בנט, צריך שינוי ואיחוד כוחות. לכנסת - עוד לא סגור. אורבך בטוח. נראה מי עוד מתמודד".
תגיע פעמיים להצביע?
"ליו"ר אגיע להצביע בטוח. לרשימה, אם יסתדר לי".
למי היית מצביע אם לא היו פריימריז בבית היהודי?
"לאיחוד הלאומי".

טרופר: רבני תקומה דחו את הצעת האיחוד

ביום ראשון השבוע הסתיים המפקד בבית היהודי. משאל טלפוני אקראי לא מעיד כמובן על תוצאות הפריימריז, אבל על דבר אחד הוא מעיד לבטח: שיטת הפריימריז שבה עסקנו בטור זה כשלוש שנים היוותה זריקת מרץ למפלגה גוססת. הרימה אותה מהקרשים והפכה אותה לרלוונטית, על-אף הייצוג הזעיר שלה בכנסת הנוכחית.
הרב דני טרופר, ראש ועדת המפקד, מסכים שהפריימריז הם שיצרו את השינוי הגדול, וקובל על האיחוד הלאומי שדחה את היד המושטת.
"המפלגה הזו הייתה עלולה להיכחד ללא פריימריז. התכנסנו לדון בדרכים להצילה, כשתחילה לא הייתה לי תקווה שנגיע לפריימריז. המנגנון, שהורכב בחלקו הגדול מחברי מרכז שבחרו את הרשימות הקודמות, התנגד. אבל הדרישה הגיעה מהשטח. דבר נוסף שהביא שינוי היה שריון מקומות לאישה ולצעיר בחמישייה הפותחת. ואני אומר: אפילו ללא איחוד נוכל לעבור את החמישה. הצעירים נדלקו על האפשרות להשפיע. גם הכניסה של נפתלי בנט נתנה המון מכיוון שהיא המריצה את התחרות".
לכמה מתפקדים תגיעו, להערכתך?
"אני לא יכול עדיין לדעת. המתמודדים שמחזיקים את הטפסים אצלם כדי שהיריב לא ידע יביאו אותם ברגע האחרון".
אבל הגיעו בכל זאת טפסים. כמה? מאות? אלפים? עשרות אלפים?
"הגיעו אלפים רבים. אני מנוע מלגלות מספרים, אבל מותר לגלות שההתפקדות באינטרנט תגיע להערכתי עד יום ראשון לקרוב ל-15 אלף, פי שניים יותר מההתפקדות שהייתה לשלי יחימוביץ' במפלגת העבודה דרך האינטרנט – 6,700 איש".
להערכתך תגיעו למחצית המתפקדים של מפלגת העבודה? מחצית מ-70 אלף?
"כן. אני מעריך שכן".
[הערת המערכת: לאחר מועד פרסום הכתבה התברר כי כ-40 אלף איש התפקדו, מתוכם 21 אלף באינטרנט]
מתחו עליכם ביקורת בגלל השיטה. למשל, ההחלטה שבחירת אישה צעירה מבטלת את השריון לצעיר, או שיטת האירוויזיון.
"שיטת השריונים נועדה להבטיח אפליה מתקנת וזו הייתה החלטה אופטימלית, כי מדובר במפלגה קטנה. אשר לשיטת האירוויזיון, הוועידה כפתה אותה עלינו הר כגיגית. פניתי לפרופ' אבי דיסקין מהאוניברסיטה העברית, שהיה סטטיסטיקאי ראשי של ועדת הבחירות המרכזית במערכות האחרונות. אדם מקסים. אמרתי לו: אבי, אני רוצה מפלגה שבה קבוצה אחת לא תשתלט על הרשימה. הוא המליץ על שיטת חלוקת הנקודות: ארבע, שתיים, אחת, אחת, אחת".
טרופר מספר שניסה לשתף את האיחוד הלאומי במפקד. במארס ביקש להיפגש עם רבני תקומה ונפגש עם כל השלושה.
"היו אנשי חצר סביבם שלחצו עליהם להסכים. הבאתי להם הצעה שקשה לסרב לה. את הרעיון העלה אורבך ופיתחתי אותו. כל הציבור הדתי-לאומי מתפקד, וכשהוא מגיע להצביע הוא מצביע בשני מסלולים. או בבית היהודי או באיחוד הלאומי. בבית היהודי ההתמודדות חופשית. באיחוד הלאומי המתפקד מדרג 10 מועמדים שבחרו הרבנים. זה היה מקל מאוד על האיחוד, כי היינו יודעים גם מהם יחסי הכוחות בין המפלגות. אבל הם השיבו בשלילה. זו פעם שנייה שנגרם נזק לאיחוד, לאחר הפילוג שהיה ערב הבחירות האחרונות".
מי היה אשם בו?
"הציבור ישפוט. עכשיו, אחרי שהם סירבו ללכת לפריימריז משותפים, האיחוד יהיה קשה ומורכב הרבה יותר".
בשטח פעילי האיחוד הלאומי פוקדים לבית היהודי?
"אני לא יודע עדיין".

35 אלף או 60 אלף?

השאלה מי ייקח את הקופה עדיין מוקדמת. בתוך עשרה ימים מסיום המפקד יתפרסמו התוצאות הסופיות ויהיה אפשר לפלח את מפת המתפקדים לפי גיל, מקום מגורים, קבוצות שייכות ועוד. בינתיים יש רק נתונים ראשוניים שהתקבלו מהמטות של שלושת הטוענים לכתר.
טרופר מדבר על סדר גודל של כ-35 אלף מתפקדים. על-פי הנתונים של שלושת המטות, המספר מתקרב ל-60 אלף.
מטה אורלב מדווח על 28–30 אלף מתפקדים נכון לאתמול, כולל מתפקדים באינטרנט (להערכתם כ-3,000). מדובר בחברי ארגוני הציונות הדתית כמו ארגון המורים הדתיים, הפועל המזרחי, הקיבוץ הדתי ועוד, ובעיקר בחברי סניפי המפד"ל בערים, כשהיד עוד נטויה עד חצות של יום ראשון הקרוב. הערה חשובה: המפקד כולל גם את תומכיו של ניסן סלומיאנסקי שרשמית לא מחויב לאורלב. חלק מתומכי סלומיאנסקי מודיעים שהם מעוניינים לראות את אורלב בכנסת אבל נוטים לבחור בבנט לראשות המפלגה, או לחלופין אומרים שהבחירות לראשות המפלגה הן לא עניינם.
מטה אורלב מדווח לדוגמה על 600 מתפקדים בבאר-שבע, 2,100 בירושלים, 800 ברעננה, 2,500-3,000 בפתח-תקווה, 550 בדימונה, 250 בעפולה, 600 ברמת-גן. הרשימה חלקית ואינה כוללת למשל את נתניה, ראשון-לציון, רחובות וריכוזים נוספים של הציונות הדתית. אם זאת ההתפלגות, אכן מדובר במפקד מסיבי ביותר.
מטה בנט מדווח על יותר מ-21 אלף מתפקדים נכון לאתמול, והיעד הוא להגיע ל-24,500 עד סגירת המפקד. תמיכתו של הרב אבינר בבנט, אומרים במטה, הגדילה פלאים את ההתפקדות באינטרנט. על-פי הערכה של מטה בנט, כ-85 אחוז מהמתפקדים למפלגה באינטרנט יתמכו בבנט לתפקיד היו"ר. כלומר, כ-12,500 מתוך 15 אלף.
במוסדות - מדרשות, מכינות קדם צבאיות, ישיבות הסדר ועוד - פקד בנט כ-5,500 איש. כ-6,500 חברים נוספים פקד בכ-140 חוגי בית שערך במהלך המפקד.
מטה הרשקוביץ מדווח על קרוב ל-15 אלף מתפקדים נכון לתחילת השבוע: 1,580 מתפקדים בפתח-תקווה, 870 בתל אביב, 340 בקרית-מלאכי, 270 בבית-שאן ועוד ועוד. את חיפה, המגרש הביתי, משאירים במטה בכוונה מחוץ לתמונה. לדברי אנשי המטה, הרשקוביץ זוכה לתמיכה בערי הפריפריה שלהן עזר רבות בתפקידו כשר. כמו-כן יש לו מתפקדים בקיבוצים הדתיים - סעד, בארות-יצחק, ניר-עציון ועוד.
אם מצרפים את כל המספרים מקבלים כ-60 אלף, וזה עוד לפני שספרנו את המתפקדים של המתמודדים לכנסת, דוגמת האמריקנים של ג'רמי גימפל. גימפל מדווח על 3,000 איש. לוועדת המפקד מסר עד תחילת השבוע כ-1,000 טפסים. גם אם מדובר בסופו של דבר ב-2,000, זה מספר כלל לא מבוטל. במוצאי שבת נפגש איתו נפתלי בנט, וגם אורלב והרשקוביץ מעוניינים בתמיכתו.
גם אם נניח שדני טרופר פסימי מדי, עדיין לא בטוח כלל וכלל שאכן מדובר בכמות כפולה כמעט של מתפקדים. מניין אם כן מגיעים המספרים? האם כל מטה זורק מספר ומטרתו רק להוכיח שהוא גובר על היריב? הרי אם מדובר בשקר, זהו שקר שעתיד להתגלות. תוך כעשרה ימים יתפרסמו נתוני ההתפקדות בכל עיר ועיר.
ראשית, צריך לומר שהמספר 60 אלף הוא בהחלט ריאלי. במפקד הקודם הגיעה המפד"ל לכ-70 אלף.
אבל מה שקורה כאן ככל הנראה הוא שכל שלושת המתמודדים בונים בחלק מהמקומות על אותם מתפקדים. בשבת התארח נפתלי בנט בפתח-תקווה. הוא הגיע לקידוש בשבת בבוקר בביתו של חבר מרכז ותיק, יהודה לנדצקורן, שהודיע שהוא תומך בו לראשות המפלגה. לאחר מכן עבר לסעודה בביתו של מוטי זפט, סגן ראש העיר ומוותיקי המפד"ל, כשעוד 30 איש יושבים סביב השולחן. האם זפט, מעמודי התווך של המפד"ל, העביר את תמיכתו מאורלב לבנט? כששאלתי אותו הוא הבהיר שאינו תומך באיש משלושת המתמודדים. נפתלי אמר שאני לצדו פשוט משום שישב לצדי, אמר, אבל אני לא קובע עמדה. כל השלושה טובים. אני דואג לאינטרסים המוניציפליים בפתח תקוה.
האם השלושה בונים על זפט ועל מתפקדיו? האם הם מחשיבים אותם כשלהם? ייתכן בהחלט שכן.
בהנחה שהמספרים נכונים פחות או יותר, מדובר בתיקו בין אורלב לבנט, זאת משום שלסלומיאנסקי קרוב ל-10,000 מתפקדים. אם כמחציתם לא יגיעו בכלל לקלפי ביום שבו ייבחר יו"ר התנועה או שיצביעו לבנט, הקרב הוא על חודו של קול, והרשקוביץ עשוי לכפות סיבוב שני.

הרשקוביץ עדיין בתמונה

ההצבעה תיערך בשתי פעימות. בתחילת נובמבר יבחרו מתפקדי הבית היהודי את יו"ר המפלגה. שבוע לאחר מכן, בהנחה שלא יהיה סיבוב שני, ייבחרו חברי הכנסת, חברי המרכז והנציגים המוניציפליים.
בנט רוצה להיות שלי יחימוביץ' של הבית היהודי. דמות צעירה, מודרנית, מחוברת לאינטרנט. אף על-פי שאורלב והרשקוביץ לא מקבילים לעמיר פרץ ובוז'י הרצוג. פרץ לא היה מקובל על ה"שבט הלבן", אורלב דווקא נמנה איתו, מייצג את הדיסק הקשיח של המפלגה. המערכה פה שונה.
מה שנכון - וקצת דומה למערכה שהתנהלה בעבודה - אורלב חזק בשטח, במישור המוניציפלי, נהנה מתמיכתם של סגני ראשי ערים. בנט חזק בזירה התקשורתית, מושך צעירים ויוצר דינמיקה, אווירה של שינוי ושל נוכחות תקשורתית מאסיבית. עם זאת, יחימוביץ' הגיעה לראשות המפלגה מבפנים, מהכנסת. בנט מגיע מבחוץ. הממדים שונים כמובן, אם כי כשהחלה ההתמודדות בעבודה המפלגה הייתה על הקרשים, עם קצת יותר מ-30 אלף מתפקדים וחור שחור בסקרי דעת הקהל.
שאלת המפתח בפריימריז בבית היהודי, מעבר להתפתחויות שיחולו בחודשיים הקרובים, היא ארגון יום הבחירות.
לאורלב לא יהיה פשוט להביא את המתפקדים לקלפי ביום שבו ייבחר יו"ר הרשימה, משום שחלקם, במיוחד אלה שהתפקדו בגלל אינטרסים מקומיים, מעוניינים בעיקר בבחירות לרשימה, למרכז ולנציגים המוניציפליים. לבנט לעומת זאת תהיה בעיה להביא את המתפקדים לבחירות לרשימה. חלק גדול ממתפקדיו הגיעו בגללו, לא בגלל חברי הכנסת.
אשר לרשימה, לשניים עמדה חזקה. לסלומיאנסקי שערך מפקד מסיבי ונהנה מתמיכה חוצת מחנות, ולאורבך שבשונה מסלומיאנסקי בחר להזדהות בגלוי עם אחד מהמתמודדים – ובעצם הביא אותו למפלגה - אבל נהנה גם הוא מתמיכה חוצת מחנות בשל היותו מוכר.
אורלב כאמור יצטרך לעבוד קשה ביום הבחירות. אם ייבחר, יתמודד בנט שבוע לאחר מכן לכנסת. אם ייערך סיבוב שני, המתפקדים שרוצים את בנט בכנסת יצטרכו להצביע בשבילו בכל מקרה לרשימה, מבלי שיֵדעו מי ייבחר לראשות המפלגה. השיטה קצת מסובכת.
אם ייבחר בנט לראשות המפלגה הוא עשוי להיתקל בסיעה לעומתית אם למקומות השני והרביעי ייבחרו ניסן סלומיאנסקי ושולי מועלם. מועלם שמרה תחילה על ניטרליות, אבל התעקשותו של בנט להכניס את איילת שקד - שמסכנת את מקומה - הפכה אותה ליריבה שלו, גם אם לא הצהירה על תמיכה במי מהמועמדים, שכן הרשקוביץ תומך בה.
בינתיים הרשקוביץ הוא הראשון שיוצא בקמפיין תוקפני: "בנט יגרור את המפד"ל לאופוזיציה". מוטי מורל, היועץ האסטרטגי שלו, מתמחה בקמפיינים אגרסיביים. טועה מי שחושב שמדובר במשחק של שניים - המשחק הוא של שלושה, וסיבוב שני הוא בהחלט אפשרות מעשית.
דבר אחד ברור, אומר דני טרופר, מישהו ינצח ואני אסיים את התפקיד ואחזור הביתה. דבר נוסף ברור: הפריימריז החזירו את המפלגה לחיים. באיחוד הלאומי טעו בגדול כשדחו את הפטנט.

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  11/09/2012   |   עודכן:  11/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבא (אוברי) אבן (איבן)  אברהים צרצור  אברהם הירשזון  אברהם זילברברג  אהוד רצאבי  אהרן אבוחצירא  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach  אורית זוארץ / Orit Zuaretz  אורית נוקד  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אחמד א-ד`אהר  אטילה שומפלבי  אילן ליבוביץ'  אילן שלגי  איתן לבני (בנוזוביץ')  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אליעזר אבטבי  אלכס מילר  אסתרינה טרטמן  אפרים תבורי  אתי לבני  בנימין אבניאל (גטשטיין)  ג'ון אדוארדס  גילה פינקלשטיין  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד מנע  דן  גרטלר  דן מרידור / Dan Meridor  דניאל הרשקוביץ  דניאל-יצחק לוי  דרור זייגרמן  הרצל שפיר  ויצמן שירי  חיים אמסלם  חמאד אבו-רביעה  חנא סוייד  טובה אילן  יאיר שמיר / Yair  Shamir  יהודה-מאיר אברמוביץ'  יואב מני  יוליה שמאלוב-ברקוביץ'  יוסף שגל  יוסף שפרינצק  יורם מרציאנו  יחזקאל זכאי  יעקב כהן  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch  יצחק בן - ישראל  יצחק ברמן  יצחק זיגר  יצחק זיו  ישראל ישעיהו-שרעבי  כוכב נולד  כרמל שאמה-הכהן  לביב חוסיין אבו-רוכן  לימור לבנת / Limor  Livnat  מאיר זורע (זארודינסקי)  מאיר תלמי  מאיר-דוד לוונשטיין  מאשה לובלסקי  מוטי ששון  מחמוד א-נאשף  מיכאל פואה  מיכאל רצון  מיכל ליברמן-גילון  מיקי לוי / Mickey  Levy  מלי פולישוק-בלוך  מנחם אליעזר מוזס  מרדכי זר  מרטין שלאף  משה זלמן פייגלין  משה מוץ מטלון  נדב פרי  נחום ניר-רפאלקס  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  סופיה רון-מוריה  סילבן שלום / Silvan  Shalom  עבאס זכור  עבאס זקור  עבדול-עזיז זועבי  עוזי לנדאו / Uzi  Landau  עינת וילף  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמירה דותן  עמרי שרון  ערי ז'בוטינסקי  פנחס לבון (לוביאנקר)  פניה (פאינה) קירשנבאום  פריג`א זוארץ  ציון פיניאן  קדיש לוז (לוזינסקי)  ראובן ברקת (בורשטיין)  רוביק דנילוביץ'  רוחמה אברהם בלילא  רון בריימן  רוני בר-און  רחל אדטו  רן בנימיני  שלום זיסמן  שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich  שלמה לביא (לבקוביץ')  שמואל תמיר כצנלסון  שרון שלום  תאופיק זיאד
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זריקת מרץ למפלגה גוססת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
כל עיתונאי מושתן לא מנהיג ל"ת
פסק הלכה  |  12/09/12 16:04
2
המפדל גמורה, פחות מהמפקד הקודם
כשלון המפדל  |  13/09/12 10:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ארבעה מבכירי הליטיגטורים בישראל מדברים על הליטיגציה    אלי זהר קורא שלא ללכת לבית המשפט, טוביה ארליך מדגיש את חשיבות החדשנות, בועז בן-צור מזכיר שהשחקן היחיד הוא השופט, ואייל רוזובסקי מזהיר שלא לפעול לפי כללים קבועים
הרצל חקק
כולנו זוכרים את שנות החמישים והשישים    את המנהג היפה לשלוח כרטיסי ברכה בראשית השנה    הנה לכם סיפורם של אותם כרטיסי ברכה בתוך תערוכה יפה במוזיאון חצר היישוב בעיר העתיקה    כיצד נולד המנהג בשנות הגלות ובשנים שלפני קום המדינה
אבי דוידוביץ
המשטרה הציגה נתונים לפיהם חלה ירידה בפשיעה בישראל בשנת 2012    הסטטיסטיקה המשטרתית לוקה בחסר בשל הטיות מכוונות ברישום וסיווג תיקי חקירה ובשל שיעור נמוך של מתלוננים    בכל מקרה הנתונים המשטרתיים אינם משקפים את מצב הפשיעה אלא אך ורק את תיקי החקירה שנפתחו במשטרת-ישראל    בארץ פועלות רשויות נוספות המנהלות חקירות פליליות אך הן אינן מפרסמות נתונים
ענבל בר-און
אזרח שלו הסובל ממטרדי רעש בשעות הערב המוקדמות מתקשר למשטרה, רק כדי לשמוע את המנטרה כי "מותר עד 23:00 בלילה"    האמנם? - לא!    רעש בלתי סביר אסור בכל שעת היממה    המשטרה זורה חול בעיני הציבור ומפקירה אותו לגחמות של בריוני הרעש
טל מיכאל
כלי-טיס מסתוריים, מדגם לא מזוהה, מפלחים פעם אחר פעם את שמיה של מדינת ישראל, מותירים מאחור רק שובל עשן ותסכול לנסיונות היירוט החוזרים ונשנים של חיל-האוויר, ניסיונות שתמיד הסתיימו במפח נפש. ארבעה עשורים מאוחר יותר משחרר ארכיון צה"ל לפרסום את אחת הפרשות המרתקות בתולדות חיל-האוויר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il