מעט לפני סדר הפסח ושתיית ארבע כוסות היין, מזהירים במרכז לסוכרת נעורים מפני שתיה לא זהירה ומזכירים: שתיית אלכוהול מסוכנת ואינה מומלצת לסוכרתיים. זאת בעקבות אירועי חג הפורים בהם נזקקו עשרות סוכרתיים לסיוע רפואי לאחר ששתו אלכוהול רב.
שתיית אלכוהול על כל סוגיו, כולל יין בארוחת החג, גורמת לחסימת מאגרי החירום של הסוכר בגוף ומעלה את הסיכוי שתתרחש היפוגליקמיה (מיעוט סוכר בדם), מצב מסכן חיים לסוכרתיים. כאשר לא אוכלים פחמימות מספר שעות ונגמרת אספקת הסוכר ממערכת העיכול, הגוף משתמש במאגרי החירום שלו על-מנת להשלים את המחסור בסוכר. הסוכר דרוש למוח כל הזמן ושתיית אלכוהול עלולה ליצור מצב מסוכן בו הגוף אינו יכול להשתמש במאגרי החירום ורמת הסוכר תרד אל מתחת לתחום התקין. זהו מצב מסוכן ביותר, במיוחד לסוכרתיים המזריקים אינסולין.
במידה וסוכרתיים בוחרים בכל זאת לשתות את כוסות היין בחג, חשוב לעשות זאת בזהירות, תוך
שמירה על מספר כללים חשובים:
- מומלץ להמעיט ככל הניתן בכמות האלכוהול שאנו שותים, כאשר רצוי לא לצרוך יותר משתי מנות אלכוהול ליום. מנת אלכוהול אחת שווה ל-10 גרם אלכוהול;
- חובה לאכול פחמימות בסמוך לשתיית האלכוהול ולא לשתות על בטן ריקה;
- יש לעקוב אחר רמת הסוכר בתכיפות גדולה יותר בזמן השתייה וכן ביממה שלאחר השתייה, לפני השינה ואף באמצע הלילה;
- ההשפעה של האלכוהול יכולה להימשך 24 שעות ורצוי להיות עירניים כלפי אפשרות של היפוגליקמיה על-ידי בדיקות סוכר תכופות;
- בשתיית יין במהלך ארוחה, אין צורך לכלול את היין היבש בספירת הפחמימות במסגרת הארוחה. רצוי לא להפריז בכמות ולהעדיף יין אדום יבש.